Un Congres PMP neasteptat: Tomac - candidat unic, Udrea - absenta, Basescu - invitat

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 10:26
9371 citiri
Un Congres PMP neasteptat: Tomac - candidat unic, Udrea - absenta, Basescu - invitat
Foto: Facebook/Elena Udrea

Deputatul Eugen Tomac este unicul candidat, duminica, la Congresul PMP, pentru functia de presedinte al partidului, cu motiunea "Romania implicata-PMP partidul schimbarii", la acest eveniment, la care Elena Udrea nu participa, fiind invitat fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu.

Secretarul general al PMP Clement Negrut, cel care se ocupa de organizarea acestei reuniuni, a declarat, vineri, ca reprezentantii PMP l-au invitat pe Traian Basescu la congres si il asteapta "cu mare drag", dar fostul sef al statului "nici nu a infirmat, nici nu a confirmat" participarea.

Traian Basescu, invitat la Congresul PMP din februarie

"Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Basescu. Nu stim, vom vedea daca va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat si il asteptam cu mare drag", a precizat secretarul general al PMP.

Udrea, colegilor din PMP: E putin penibil sa asteptam ca Basescu sa salveze partidul

Negrut a spus ca Elena Udrea, fost presedinte al PMP, nu va fi prezenta la congres, pentru ca aceasta s-a suspendat din partid saptamana trecuta, functia de presedinte interimar fiind asigurata de Eugen Tomac.

Elena Udrea s-a autosuspendat de la sefia PMP: "O decizie a unui om politic matur si cu onoare"

"Congresul PMP va avea loc, duminica, la Palatul Parlamentului incepand cu ora 11.00, vor fi 756 de delegati si o singura motiune, 'Romania implicata-PMP partidul schimbarii', a domnului Eugen Tomac", a spus Clement Negrut.

El a aratat ca votul dat pe aceasta motiune va aproba automat si lista cu cei 35 de sustinatori ai candidaturii lui Eugen Tomac, "care vor deveni direct membri in CEN", for de conducere al partidului.

Cum se impart functiile

Potrivit acestei liste, prim-vicepresedinte al PMP va fi Siegfried Muresan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca.

Dupa votarea lui Eugen Tomac drept presedinte al PMP, vicepresedinti ai partidului vor fi Clement Negrut, Adrian Radulescu, Gabriel Berca, Petru Movila, Adrian Gurzau, Nicolae Ivaschescu, Catalin Cristache, Catalin Tarhon, Claudiu Palas si Catalina Bozianu.

Secretari generali adjuncti vor fi Gelu Visan si Rizea Tudorache, iar secretari executivi vor fi: Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Catalin Bluf, Sorin Borza, Marian Vasile, Laurentiu Dulama si Daniela Bene.

"Partidul oamenilor in blugi", declin la doar un an de la lansare

La un an de la infiintare, PMP - "partidul oamenilor in blugi", cum ii spunea Elena Udrea sau "copilul prematur", dar inteligent, cum il definea Traian Basescu, se afla in declin accentuat.

Elena Udrea: PMP este partidul in blugi

PMP s-a infiintat in urma cu un an, pe 29 ianuarie 2014, cand a fost inscris in Registrul partidelor, fiind un proiect politic al presedintelui Traian Basescu.

Udrea impreuna cu alti parlamenatri ai PDL, printre care Teodor Paleologu, au anuntat pe 3 februarie 2014 in plenul Camerei Deputatilor ca au demisionat din PDL, mergand la PMP.

Traian Basescu a sustinut ca PMP trebuia sa obtina un scor "cu doua cifre" la europarlamentare si sa poata chiar da candidatul dreptei la prezidentiale.

De asemenea, la inceputul anului trecut, Traian Basescu spunea ca "PMP este un copil prematur, dar prematurii sunt extrem de inteligenti" si arata ca ideea sa a fost de a forma un partid care sa poata prelua puterea in 2016.

Pe 11 martie 2014, Traian Basescu declara ca a fost la Fundatia Miscarea Populara si "nimeni nu-l poate opri sa voteze PMP".

In scurta sa istorie de un an, PMP s-a remarcat cu organizarea unui mars la Bucuresti, in iulie, pentru a marca doi ani de la incercarea PSD de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu si cu intalniri ale conducerii partidului la ceas de seara cu Traian Basescu, la berarie.

Dupa ce Elena Udrea a pierdut alegerile prezidentiale, reprezentantii PMP au sperat ca mentorul acestui partid, Traian Basescu, sa se inscrie in PMP, dupa terminarea mandatului prezidential.

Traian Basescu a fost asteptat in decembrie, inainte de Craciun, la sediul PMP cu covor rosu si cu un birou special amenajat pentru fostul sef al statului, insa Dorel Onaca, fost consilier prezidential, a precizat in acele momente ca Basescu nu avea "in program" o astfel de actiune.

Basescu, asteptat la sediul PMP sa-si preia biroul - Ce mesaj a transmis (Video)

Inceputul anului 2015 a adus la PMP o serie de surprize, candva greu de anticipat: un Traian Basescu care a ales sa stea "in sanul familie" si o Elena Udrea chemata la DNA, la un pas de a fi arestata.

Udrea: Tot mai am cateva zile pana la arest sa spun tot ce stiu - vezi despre cine va face dezvaluiri

Cum reactioneaza Traian Basescu la scandalul in care este implicata Elena Udrea

#Congres PMP Udrea, #Congres PMP Tomac, #Congres PMP Basescu , #stiri Partidul Miscarea Populara