Vacanță de Paște la schi. Ce pârtii au fost redeschise după ninsorile abundente din ultimele zile

Sambata, 08 Aprilie 2023, ora 09:08
2341 citiri
Vacanță de Paște la schi. Ce pârtii au fost redeschise după ninsorile abundente din ultimele zile
Ninsorile din aprilie au relansat sezonul de schi

Episodul de iarnă din ultimele zile a relansat sezonul de schi în Brașov și Prahova.

În partea superioară a masivului Postăvarul se schiază în condiții bune, dar se va putea coborî pe schiuri până în Poiana Brașov, pe pârtia Sulinar, cu intrare pe Zidul Mare sau prin varianta 2 D, apoi coborâre pe Canal sau pe Drumul Roșu, și apoi pe varianta 2E, spre pârtia Bradul.

Se schiază în condiții bune, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia, stratul de zăpadă bătută pe pârtie ajungând până la 30 de centimetri. De asemenea, se va schia și pe pârtia pentru începători Bradul.

Pentru a asigura accesul spre partea superioară a masivului a celor care vor coborî până în Poiana Brașov, va fi pusă în funcțiune telecabina Capra Neagră.

În această perioadă tarifele de transport pe cablu sunt reduse, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa sunt telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia și Bradul.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

Sinaia

Sunt amenajate și deschise pârtiile: Varianta (nr.10 pe hartă), Vâlcel (11), Valea Dorului 2 (13), Floare de colț (14), Panoramic (15), Valea Soarelui 1 (16), Valea Soarelui 2 (17), Lăptici 1 (18) și Lăptici 2 (19).

Rămân închise pârtiile: Cocora (20), Genune (21), Călugărul 1 (22), Călugărul 2 (23) și Călugărul 3 (24).

Sâmbătă, la ora 08:30 - În Valea Soarelui sunt -7 grade, ceață, vizibilitate foarte redusă și vânt moderat. Telescaunul Soarelui începe programul cu public la 08:40 și funcționează până la 16:00.

Teleschi Călugărul și Teleschi Valea Soarelui nu pornesc cu public. Vizibilitate zero în zona celor două instalații.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#partie, #partie schi, #partie schi Sinaia, #partii deschise Poiana Brasov , #partie schi