Ziare.com

Pionier al agriculturii ecologice: Romanii tin pasul in competitia europeana

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 14:28

   

Pionier al agriculturii ecologice: Romanii tin pasul in competitia europeana
Teodora Aldescu este femeia care a "nasit" agricultura ecologica din Romania. A vazut potentialul acestei piete si a corelat legislatia nationala cu cea europeana, lucru ce permite fermierilor sa beneficieze, in prezent, de subventii si pe acest segment de piata.

Ea a fost responsabila cu agricultura ecologica timp de zece ani (2000-2010), in cadrul ministerului de resort. Isi aminteste de primele produse cu adevarat ecologice realizate in Romania si vorbeste cu mandrie despre boom-ul pe care l-a inregistrat aceasta piata in 2007, odata cu intrarea Romaniei in UE.

In prezent director al Asociatiei EcoR Partner, Teodora Aldescu are convingerea ca Romania concureaza, cel putin la capitolul produselor ecologice, cu celelalte state europene dezvoltate si se asteapta ca numarul operatorilor sa creasca in continuare, datorita subventiilor, dar si a cererii de pe piata.

Afla povestea produselor ecologice romanesti de la unul dintre pionierii acestui tip de agricultura, dar si care sunt principalele piedici pe care le intampina fermierii din acest sector, in continuarea interviului Pionier al agriculturii ecologice: Romanii tin pasul in competitia europeana pe Business24.ro

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 965 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor