Ziare.com

Reforma procedurilor de insolventa face pasi de pitic in Europa

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 22:43

   

Reforma procedurilor de insolventa face pasi de pitic in Europa
Pe intreaga perioada a crizei financiare, numarul falimentelor declarate in statele europene a fost de aproximativ 200.000 pe an. Cifra a cunoscut o scadere in ultimele luni, in special pe flancul sudic al continentului, dar chiar si asa se observa o lentoare in rezolvarea rapida a insolventei de-a lungul intregii Europe.

Numarul mare de falimente, precum si ingrijorarea ca procedurile invechite blocheaza circuitul banilor in economie, au generat o modificare a opticii privind procedura de insolventa la nivelul intregii Europe, se arata intr-un articol al revistei The Economist.

Reforma programata pentru 2015

Comisia Europeana a initiat un set de masuri reformiste inca din martie, urmand ca acestea sa intre in vigoare de anul viitor. Trei piedici majore au fost identificate de oficialii de la Bruxelles care justifica demararea rapida a reformei sistemului de insolventa in majoritatea tarilor din Uniune.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Citeste mai multe despre Reforma procedurilor de insolventa face pasi de pitic in Europa pe Business24

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1327 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lichidatorii au fost principalii stimulatori ai falimentelor. In

vreme ce principala preocupare a mediatorilor, cealaltă tagmă a căpușelor judiciare e pre(a)lungirea litigiilor, principala preocupare a lichidatorilor o constituie crearea de cat mai multe falimente.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor