S-a deschis circulației un important pasaj rutier promis în urmă cu un deceniu. Evenimentul, anunțat pe Facebook FOTO

Joi, 21 Decembrie 2023, ora 18:44
3686 citiri
S-a deschis circulației un important pasaj rutier promis în urmă cu un deceniu. Evenimentul, anunțat pe Facebook FOTO
Pasajul de pe Centura Arad FOTO Facebook/Cristian Pistol

Un pasaj peste calea ferată, proiect început în 2012 şi care trebuia finalizat în 2013, a fost deschis traficului joi, 21 decembrie, fără vreo tăiere de panglică.

Pe Facebook, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a anunţat că a fost deschisă circulaţia pe pasajul peste calea ferată de pe centura municipiului Arad.

”Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor fără a afecta traficul. Contractul pentru restul de execuţie la acest obiectiv a fost demarat în luna iulie 2022, antreprenorul lucrării fiind SPIC SRL. Pasajul are o lungime de 722 de metri, cu tot cu rampele de acces, şi o lăţime a părţii carosabile de 7 metri. Valoarea contractului este de 37.064.924 lei inclusiv TVA”, a transmis DRDP.

”S-a deschis circulației un important pasaj promis în urmă cu un deceniu.

Pasajul va ajuta la scoaterea traficului de tranzit din municipul Arad pe DN7 pe relația Deva - Arad - Nadlac/Oradea.

Contractul pentru finalizarea lucrărilor la acest pasaj în lungime de 722 m a demarat în luna iulie 2022, iar sumele necesare au fost asigurate prin #BugetuldeStat (37,06 milioane de lei, inclusiv TVA)”, a scris pe Facebook și directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Pentru finalizarea acestui pasaj peste calea ferată au fost acordate nenumărate termene în ultimul deceniu şi au fost schimbaţi inclusiv constructorii. Început în 2012, proiectul trebuia încheiat în 2013, însă nu au mai fost alocate fonduri guvernamentale, iar lucrările au fost sistate imediat ce au început. În anul 2017, s-a reluat licitaţia de atribuire a lucrărilor, iar şantierul a fost redeschis în toamna anului 2018. Totuşi, s-a lucrat doar câteva luni, pentru că în 2019 muncitorii s-au izbit de refuzul unor proprietari ai terenurilor din apropiere de a permite relocarea reţelelor de electricitate. Fără front de lucru, firma s-a retras de pe şantier, după ce a realizat sub 20% din lucrările contractate, în condiţiile în care ar fi trebuit să deschidă traficul în februarie 2020.

În 12 mai 2022, DRDP Timişoara anunţase că a semnat contractul cu o altă firmă pentru reluarea lucrărilor. Atunci se precizase că termenul de finalizare a proiectului este de 12 luni, însă şi în cazul acestui contract au avut loc mai multe amânări pentru încheierea lucrărilor. Ultimul termen acceptat de autorităţi a fost 22 noiembrie, care a fost depăşit.

Întârzierea acestui proiect a fost una dintre cele mai mari nerealizări în municipiul Arad, îndelung comentată de localnici şi de politicieni.

Quarterly Report - Editia 4

Vești bune pentru șoferi: "S-a deschis astăzi circulația pe un nou obiectiv de infrastructură rutieră!" VIDEO
Vești bune pentru șoferi: "S-a deschis astăzi circulația pe un nou obiectiv de infrastructură rutieră!" VIDEO
Șoferii pot circula de marți, 28 mai, pe Centura Sânmartin, în județul Bihor, care face legătura cu DN 76. Lângă carosabil a fost construită o pistă de biciclete care leagă Oradea de...
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
#pasaj, #centura, #Arad , #infrastructura