Noi pasaje pietonale subterane pe drumurile naționale din Prahova. Unde vor fi construite

Miercuri, 15 Mai 2024, ora 12:01
2379 citiri
Noi pasaje pietonale subterane pe drumurile naționale din Prahova. Unde vor fi construite
Aglomerație pe DN1 FOTO Facebook/Allen Coliban

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat miercuri, 15 mai, că a desemnat câştigătorii contractelor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor pentru autorizarea lucrărilor de construire pentru şapte pasaje pietonale subterane în judeţul Prahova.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CNAIR, compania a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractelor pentru ”Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investiţii”:

- Lot 1: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1 în zona km 53+590, localitatea Bărcăneşti, judeţul Prahova;

- Lot 2: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A în zona km 88+900, localitatea Blejoi, judeţul Prahova;

- Lot 3: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A în zona km 97+140, localitatea Lipăneşti, judeţul Prahova;

- Lot 4: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A în zona km 101+720, localitatea Măgurele, judeţul Prahova;

- Lot 5: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A în zona km 102+785, localitatea Măgurele, judeţul Prahova;

- Lot 6: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A în zona km 111+850, oraşul Vălenii de Munte, judeţul Prahova;

- Lot 7: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1B în zona km 42+970, oraşul Mizil, judeţul Prahova.

Ofertanţii desemnaţi câstigători în cadrul celor şapte loturi ale procedurii de achiziţie publică sunt: Lot 1 - TQM Management SRL cu un preţ de 300.000,00 lei fără T.V.A., Lot 2 - Like Consulting S.R.L. cu un preţ de 302.000,00 lei fără T.V.A., Lot 3 - Rutier Conex XXI S.R.L. cu un preţ de 295.000,00 lei fără T.V.A., Lot 4 - Rutier Conex XXI S.R.L. cu un preţ de 295.000,00 lei fără T.V.A., Lot 5 - Rutier Conex XXI S.R.L. cu un preţ de 295.000,00 lei fără T.V.A., Lot 6 - TQM Management SRL cu un preţ de 300.000,00 lei fără T.V.A., Lot 7 - TQM Management SRL cu un preţ de 300.000,00 lei fără T.V.A.

Potrivit sursei citate, durata fiecarui contract este de 150 de zile, dintre care 90 de zile sunt pentru elaborarea studiilor de fezabilitate (SF - Etapa I) şi 60 de zile sunt pentru elaborarea Proiectelor pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire (PAC - Etapa II).

Prin elaborarea studiilor de fezabilitate se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie la nivelul reţelei rutiere din România de transport, inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră şi fluidizarea traficului pe reţeaua de drumuri naţionale, răspunzând astfel cerinţelor pentru dezvoltarea economică concretizată prin adaptarea reţelei rutiere din administrarea CNAIR la cererea reală de transport.

Contractele vor fi semnate după împlinirea termenului legal pentru depunerea contestaţiilor şi după soluţionarea eventualelor contestaţii.

Quarterly Report - Editia 4

Autostrada Unirii. Ce soluții are CNAIR pentru a asigura finanțarea unui segment important din A8
Autostrada Unirii. Ce soluții are CNAIR pentru a asigura finanțarea unui segment important din A8
Oficialii de la Transporturi caută soluții pentru a prinde finanțarea nerambursabilă pentru segmentul din Autostrada Unirii care leagă Iașiul de Ungheni și Tg. Neamț. Compania Națională...
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Anul acesta, o noapte de cazare pe litoralul românesc va costa aproximativ 500 de lei, iar cele mai populare destinaţii de la Marea Neagră ramân Eforie Nord şi Mamaia „Preţurile din...
#pasaje rutiere noi, #Prahova, #drumuri nationale Romania, #cnair , #infrastructura