Când se redeschide Pasajul Unirii. Anunțul prefectului Capitalei

Vineri, 19 August 2022, ora 15:04
3466 citiri
Când se redeschide Pasajul Unirii. Anunțul prefectului Capitalei
Imagine de la locul lucrărilor FOTO Facebook/ Instituția Prefectului Municipiului București

Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, și Andrei Trocan, City Manager al Primăriei Sectorului 4, au verificat stadiul lucrărilor de consolidare și reabilitare a Pasajului Unirii, vineri, 19 august.

Lucrările de punere în siguranţă a Pasajului Unirii au început la mijlocul lunii iunie, fiind în stadiu avansat de realizare.

Au fost primite asigurări din partea echipei de experți de pe șantier că lucrările vor fi finalizate până la începerea noului an școlar, astfel încât circulația să nu fie îngreunată și să se desfășoare în condiții de siguranță în perimetrul Pasajului Unirii începând cu seara zilei de 4 septembrie.

Acțiunea s-a efectuat în prezența proiectantului și a constructorilor, dar și a reprezentanților autorităților cu atribuții în avizarea lucrărilor pentru redeschiderea traficului rutier în zona Pasajului Unirii.

Aceștia vor urmări modul de execuție și finalizare a lucrărilor, în conformitate cu aspectele prevăzute în proiect, astfel încât eventualele observații să fie implementate rapid, iar avizele și autorizațiile să fie eliberate în cel mai scurt timp posibil.

Prefectul Toni Greblă a menționat că experiența dobândită în realizarea acestei lucrări, într-un interval de timp scurt, trebuie să fie folosită de autoritățile locale și în alte zone ale Capitalei, pentru asigurarea siguranței cetățenilor, fluidizarea traficului și dezvoltarea durabilă a orașului.

Pasajul Unirii a fost închis pe 19 iunie, urmând să fie redeschis la începutul lunii septembrie, după efectuarea unor lucrări de consolidare şi punere în siguranţă.

Potrivit autorităţii locale, acesta va fi primul pasaj rutier din ţara noastră cu semnal GSM şi sistem de ventilaţie pentru extragerea noxelor.

Construit în anii 1986-1987, cu o lungime de aproximativ 800 de metri şi o lăţime de 14 metri, Pasajul Unirii a primit ”un verdict îngrijorător” încă din 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat că se află ”într-o stare avansată de degradare”. Construcţia a fost încadrată în clasa stării tehnice IV - nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă ”deficienţe serioase” la structura de rezistenţă.

Citește și:
Accident grav cu 4 răniți lângă Cluj. Traficul e blocat. A fost chemat elicopterul SMURD VIDEO
Accident grav cu 4 răniți lângă Cluj. Traficul e blocat. A fost chemat elicopterul SMURD VIDEO
Patru persoane au fost rănite, marţi, în urma unui accident rutier care a avut loc în localitatea Jucu şi în care au fost implicate două autoturisme. "Intervenţie la un accident rutier...
Autostrada din România care va avea tuneluri speciale pentru urși. Când vor fi gata
Autostrada din România care va avea tuneluri speciale pentru urși. Când vor fi gata
Lucrările la viitoarele tuneluri pentru urși de pe Autostrada Lugoj - Deva ar putea începe în următoarele luni. 9 kilometri au rămas nefinalizați din autostrada în lungime totală de 100...