Autoritățile pregătesc digitalizarea documentelor de identitate. Variantele propuse de Comisia Europeană

Marti, 08 Octombrie 2024, ora 20:09
5073 citiri
Autoritățile pregătesc digitalizarea documentelor de identitate. Variantele propuse de Comisia Europeană
Digitalizarea documentelor de identitate FOTO: MAI

Comisia Europeană a prezentat, marţi, 8 octombrie, mai multe propuneri pentru digitalizarea paşapoartelor şi a cărţilor de identitate, cu obiectivul de a face mai uşoare şi rapide controalele la frontierele externe, relatează agenţia EFE.

Versiunile digitale ale acestor documente, pe care cetăţenii le vor putea solicita şi utiliza în mod voluntar, vor fi destinate celor care călătoresc către şi dinspre spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, şi comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, au prezentat propunerile la o conferinţă de presă.

Documentele în versiune digitală urmăresc să accelereze controalele la frontieră şi să asigure o călătorie mai fluidă, menţinând în acelaşi timp un nivel ridicat de securitate şi asigurând controlul fiecărui călător, a menţionat într-un comunicat Comisia Europeană.

Aceasta propune în special un cadru comun pentru utilizarea documentelor digitale de călătorie şi o nouă "aplicaţie digitală de călătorie a UE" care să le permită călătorilor să creeze şi să stocheze astfel de documente.

Documentele digitale de călătorie vor fi o versiune digitală a datelor stocate în paşapoarte şi cărţi de identitate. Aceste date vor include informaţiile conţinute în cipul paşaportului sau al cărţii de identitate, precum şi imaginea facială a titularului, dar nu şi amprenta digitală.

Un document de călătorie digital va putea fi stocat pe un telefon mobil. Solicitarea sau utilizarea versiunii digitale a documentelor de identitate vor fi voluntare. Statele UE vor fi astfel obligate să elibereze un paşaport digital persoanelor care solicită un astfel de document.

Pașaportul digital va putea fi stocat într-un portofel digital

Această versiune digitală a paşaportului va putea fi stocată de asemenea într-un portofel digital european sau într-un document de călătorie pe care Comisia Europeană intenţionează să le dezvolte mai târziu.

Deşi acest nou document digital nu va elimina complet paşaportul fizic, va face controalele la frontieră mai uşoare şi mai rapide şi le va permite agenţilor responsabili să se concentreze asupra altor verificări suplimentare care trebuie efectuate. Cartea de identitate digitală va fi emisă de asemenea pe o bază voluntară.

Dacă Consiliul UE (statele membre ale UE) şi Parlamentul European aprobă propunerile Comisiei, va fi dezvoltată aplicaţia "EU Digital Travel" şi vor fi elaborate standardele tehnice necesare.

Aplicaţia va fi disponibilă pentru toţi cetăţenii UE şi din afara UE care deţin un paşaport biometric sau deţinătorilor unei cărţi de identitate a unui stat membru ale UE şi care călătoresc spre sau dinspre spaţiul Schengen

Comisarul european al Apărării: "Văd necesitatea de a se cheltui mai mult pe apărare, nu din cauza lui Trump, ci din cauza lui Putin"
Comisarul european al Apărării: "Văd necesitatea de a se cheltui mai mult pe apărare, nu din cauza lui Trump, ci din cauza lui Putin"
Noul comisar european al Apărării Andrius Kubilius a propus vineri, 6 decembrie, achiziția de sisteme de apărare la nivelul UE pentru a beneficia de costuri mai mici și prioritate mai mare....
Comisia Europeană implementează cel mai modern sistem digital de control al frontierelor din lume. Când intră EES în funcțiune
Comisia Europeană implementează cel mai modern sistem digital de control al frontierelor din lume. Când intră EES în funcțiune
Propunere făcută joi, 5 decembrie, de Comisia Europeană (CE) statelor membre. Acestea au primit din partea CE un termen de şase luni pentru aplicarea progresivă a noului sistem digital de...
#pasaport, #carte de identitate, #portofel digital, #Comisia Europeana , #stiri sociale
  1. Descoperirea de la Harvard, un sfat genial: Băutura care te ferește de infarct și colesterol mărit
  2. Putin prins în capcană de propriul său plan: Începe să rămână fără cel mai important lucru
  3. Poliția din India cere detalii de la Starlink cu privire la o captură de droguri în valoare de 4,25 miliarde de dolari
  4. Căderea lui Bashar al-Assad, o palmă puternică pentru Putin: ”Avem de-a face cu ceva destul de ridicol aici”
  5. Raport alarmant: Teoriile conspirației și misoginismul extrem, un pericol pentru democrație
  6. Statele Unite vor să împiedice refacerea grupării Stat Islamic și fragmentarea Siriei
  7. Arrivederci! De ce tinerii italieni pleacă în masă din țară
  8. Nu se mai fac internări la Spitalul Clinic Colentina. Motivul deciziei și secțiile care vor fi închise
  9. Un tânăr fără permis a căzut cu mașina în parcarea unui mall din București, de la etajul doi. Primele informații despre accident
  10. ONU insistă ca Assad și acoliții săi să fie aduși în fața justiției