Țara europeană care renunță la restricții după introducerea pașaportului de vaccinare. Noi relaxări anunțate din februarie

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 22:27
3165 citiri
Țara europeană care renunță la restricții după introducerea pașaportului de vaccinare. Noi relaxări anunțate din februarie
Guvernul francez a anunțat și începerea administrării dozei booster pentru adolescenţii între 12 şi 17 ani FOTO Pixabay

Unele dintre restricțiile anti-Covid impuse în Franța vor fi ridicate progresiv, începând din 2 februarie, a anunțat joi, 20 ianuarie, premierul Jean Castex.

Decizia a fost luată în urma votului privind intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare, din 24 ianuarie. După nouă zile, limitările de prezenţă în locurile publice vor fi eliminate, iar telemunca va fi doar recomandată, a precizat premierul.

Paşaportul de vaccinare, care va înlocui paşaportul sanitar pentru persoanele de peste 16 ani, va fi necesar pentru accesul la activităţi de timp liber, în restaurante, la târguri, seminarii, în transportul public interregional.

Intrarea în vigoare a paşaportului de vaccinare, care, potrivit lui Castex, ar urma să permită ”ridicarea majorităţii restricţiilor impuse”, va depinde de decizia pe care o va lua vineri Consiliul constituţional, sesizat de deputaţi şi senatori din opoziţie.

Masca nu va mai fi obligatorie în exterior.

Din 16 februarie, cluburile se vor putea redeschide, vor putea avea loc concerte, se va permite consumaţia în baruri, pe stadioane, în săli de cinema sau mijloace de transport.

În ce priveşte şcolile, prim-ministrul are în vedere o relaxare a protocoalelor sanitare la revenirea din vacanţa din februarie, sau cel târziu pe 7 martie în anumite regiuni.

În paralel, guvernul a anunţat începerea administrării dozei booster, care nu va fi însă obligatorie, pentru adolescenţii între 12 şi 17 ani.

#pasapot de vaccinare, #restrictii, #Franta, #booster , #Franta
Comentarii