Pasarela bizară de pe Centura Capitalei. Duce către nicăieri și are un pilon care ”sugrumă” prima bandă

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 19:47
7500 citiri
Pasarela bizară de pe Centura Capitalei. Duce către nicăieri și are un pilon care ”sugrumă” prima bandă
Pasarela care nu duce nicăieri de pe Centura Capitalei FOTO: Facebook/România Fără Gropi

O pasarelă pietonală construită peste Șoseaua de Centură a Capitalei, în zona A1 - Chitila, nu are nicio funcționalitate. Mai mult, pare să fie constrută ilegal având în vedere că poliția a cerut administratorului de drum să refacă benzile de circulație.

Situația a fost semnalată de către pagina comunității România Fără Gropi.

Pasarela pare că nu duce nicăieri - momentan dă practic în liniile de cale ferată, scrie Hotnwes.ro. Mai mult, unul din pilonii pasarelei pare construit practic în banda întâi a Șoselei de Centură, iar drumul se îngustează subit de la două benzi la una și jumătate.

Explicațiile CNAIR: ”a existat o necorelare între două proiecte distincte”

Jurnaliștii HotNews.ro au solicitat Companiei de Drumuri explicații referitoare la situația creată, iar purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a spus că situația va fi remediată de urgență de către DRDP București, că va fi mutat axul drumului astfel încât să se păstreze câte două benzi de circulație de pe sens, fără să mai existe îngustare, și a explicat și de unde a apărut construcția care obstrucționează acum traficul.

Acesta a explicat că practic a existat o necorelare între două proiecte distincte: modernizarea și lărgirea Șoselei de Centură și amplasarea unor pasarele pietonale, ambele proiecte realizate de către firma Maxi Design, dar implementate de constructori diferiți.

Potrivit acestuia, pe tronsonul respectiv din DNCB (A1-DN7) este în continuare în derulare un contract de execuție cu firma Delta ACM 93 pentru extinderea la 4 benzi pe sens, lucrări încă nefinalizate. Contractul inițial a fost reziliat, dar instanța de judecată nu a acceptat rezilierea și a repus antreprenorul în contract, dar acum compania respectivă se află în insolvență și nu a reintrat pe șantier.

Potrivit proiectului de extindere la 4 benzi și de modernizare a DNCB, în acel loc era proiectat o stație de autobuz cu refugiu, iar întreaga șosea să fie marcată corespunzător. Tocmai pentru acea stație de autobuz care nu a mai ajuns să fie executată până în prezent, un alt proiect separat prevedea realizarea pasarelei pietonale - pasarelă ce a fost ridicată de un alt constructor în decursul anului 2022 și la care încă se mai lucrează la scări.

La nivelul carosabilului, însă, marcajele nu ar fi fost executate conform proiectului inițial, sunt temporare (unele cu galben) și acum vor fi retrasate, iar parapetul despărțitor va fi montat pe noul ax al drumului, spune Șerbănescu.

„Șoseaua de centură cu patru benzi se înscrie conform proiectelor între pilonii pasarelei, dar cine a pus acum parapetul și cine a trasat marcajele în trecut nu a stabilit cum trebuie axul drumului”, a spus purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Poliția a cerut administratorului drumului refacerea benzilor de circulație

”Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov s-au sesizat din oficiu încă din data de 13 ianuarie a.c., cu privire la faptul că, în zona respectivă sunt deficiente privind sistematizarea și semnalizarea rutieră, generate de executarea lucrărilor efectuate pentru amplasarea pasarelei pietonale respective.

În acest context, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au solicitat administratorului drumului, respectiv Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București și executantului lucrării, dispunerea de măsuri, pentru refacerea elementelor geometrice ale drumului (lățimea benzilor de circulație), în zona afectată de lucrări”, a transmis IPJ Ilfov la o solicitare a presei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#Pasarela pietonala centura capitalei, #pilon banda 1 circulatie, #centura Capitalei, #romania fara gropi , #infrastructura
Comentarii
Poza tgg
tgg
rank 5
inginerii + managerii romaniei de azi...
Poza Gonzo
Gonzo
rank 1
au furat dar au si facut