Orașele din Romania unde se organizează cele mai frumoase târguri de Paște

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 05:11
2664 citiri
Orașele din Romania unde se organizează cele mai frumoase târguri de Paște
Târgurile de Paște sunt principala atracție a celor mici FOTO / Unsplash

Paștele se apropie și creștinii sunt nerăbdători să întâmpine Învierea așa cum se cuvine, cu lumină în suflet, pace în casă și cu bucate alese pe masă.

În multe orașe mari din țară, în acest an, s-au organizat târguri de Paște. De acolo, românii se pot aproviziona cu produse, dar și cu mici cadouri.

Încondeiezi ouă după metode vechi la târgul de la Oradea

Cei care ajung în Cetatea Medievală din Oradea pot să treacă pe la atelierele unde pot învăța să încondeieze ouă după metode vechi. Cei mici pot să se întâlnească cu un clovn care modelează iepurași. Oamenii mai pot să găsească aici și multe foodtruck-uri cu burgeri și deserturi. Târgul este deschis până pe 25 aprilie.

Căsuțe în formă de ou la târgul de la Sibiu

Forfotă mare în aceste zile e și la târgul de Paște de la Sibiu. 50 de expozanți au venit din toate colțurile țării cu preparate tradiționale.

Zeci de căsuțe sunt amplasate sub forma unui gigant ou de Paști, așa că merită o vizită în Turnul Sfatului pentru o privire de ansamblu, spun turiștii. Cei mici se vor putea distra în castelul gonflabil sau pe trambuline și se vor putea întrece pe pistele de karting.

Sibienii și turiștii se vor putea plimba cu trenulețul turistic prin oraș. Porțile târgului rămân deschise până pe 26 aprilie.

Ateliere creative pentru cei mici la târgul din Craiova

Craiova a intrat și ea în atmosfera Sărbătorilor Pascale cu numeroase activități pentru copii și bunătăți pentru toate gusturile. Meșteșugari din toată țara își prezintă ofertele diversificate în căsuțele din piața Mihai Viteazul, dar și în zona fântânii arteziene.

Cei mici vor avea ocazia să meargă cu poneii, vor putea să admire iepurașii, să vizioneze expoziții de cultură, să participe la cluburi de dans sau la alte ateliere creative, unde pot să realizeze decorațiuni pentru Paște.

Zeci de căsuțe cu ornamente de Paște în Târgu-Mureș

Este agitație și în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, unde ouăle încondeiate sunt principala atracție. Aici, vizitatorii pot să învețe și ei metode vechi de încondeiere. Turiștii au parte de concerte de nai, harpă și vioară, dar pot să treacă și pe la căsuțele cu ornamente sau cu mâncare.

Tradiții de încondeiat ouă și în Timișoara

La Timișoara vedeta principală este o păpușă gigant care reprezintă îngerul Pascal. Și aici, turiștii pot să realizeze ouă speciale, încondeiate cu multă răbdare și precizie. Realizarea unui ou de găină durează cel puțin două ore. Meșterii le arată curioșilor și câteva tehnici de olărit, dacă vor. Târgul va fi deschis până pe data de 27 aprilie.

Târg de Paște și în Satu Mare

O pată de culoare a devenit și centrul orașului Satu Mare, odată cu amplasarea decorațiunilor. Ouăle gigant, iepurii și ornamentele florale, dar și căsuțele cu bunătăți sunt în centrul atenției și aici.

Citește și:
Cât te costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Laponia, locul în care basmele devin realitate VIDEO
Cât te costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Laponia, locul în care basmele devin realitate VIDEO
Laponia este un vis care poate să devină realitate în special pentru cei mici, dar și pentru adulții care sunt fermecați de magia sărbătorilor. Plimbări în sănii trase de reni sau de...
Boala greu de depistat la copii și adolescenți: are consecințe grave, de obicei. Ce simptome trebuie să urmărească părinții
Boala greu de depistat la copii și adolescenți: are consecințe grave, de obicei. Ce simptome trebuie să urmărească părinții
Medicii pneumologi de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara atrag atenţia că multe cazuri de fibroză chistică sunt nediagnosticate în rândul copiilor şi...