Pe ce loc s-a clasat sportiva din România, care a făcut chetă pentru a merge la Mondialele de patinaj

Vineri, 24 Martie 2023, ora 15:24
6741 citiri
Pe ce loc s-a clasat sportiva din România, care a făcut chetă pentru a merge la Mondialele de patinaj
Julia Sauter a terminat pe locul 20 în lume FOTO facebook

Japoneza Kaori Sakamoto a câştigat al doilea titlu mondial consecutiv la individual feminin, vineri, la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Saitama (Japonia).

Sakamoto s-a impus în clasamentul final cu un total de 224,61 puncte, fiind urmată de patinatoarea sud-coreeană Haein Lee (220,94 puncte) şi de belgianca Loena Hendrickx, vicecampioana din 2022, cu 210,42 puncte.

Nipona, aflată în frunte după programul scurt, a izbucnit în lacrimi după evoluţia sa de vineri, în programul liber, pe melodia ''Elastic Heart'', interpretată de Sia.

În ierarhia programului liber, Lee a fost prima, urmată de Sakamoto şi de o altă reprezentantă a Coreei de Sud, Chaeyeon Kim.

Julia Sauter, reprezenatna României, a ocupat în final locul al 20-lea, cu 165,62 puncte, acelaşi pe care a terminat şi la programul liber. După evoluţia din programul scurt, românca ocupa locul 22.

Sauter, care a încheiat pe 10 la Europenele de anul acesta, a reuşit a doua sa performanţă la Mondiale, după ce anul trecut s-a clasat pe locul 18. Ea a făcut chetă pentru a putea ajunge la competiția din Japonia.

Pentru al doilea an la rând Campionatele Mondiale s-au desfăşurat fără patinatoarele ruse, excluse din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

care a făcut chetă pentru a merge la Mondiale

#patinaj, #sauter, #locul 20, #lume, #campionate mondiale , #stiri din sport