Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vechiul patinoar ”23 August” din București va fi modernizat. Valoarea investiției este de peste 250 de milioane de lei

Joi, 27 Aprilie 2023, ora 07:44
2003 citiri
Vechiul patinoar ”23 August” din București va fi modernizat. Valoarea investiției este de peste 250 de milioane de lei
Vechiul patinoar ”23 August” din București va fi modernizat FOTO Facebook/Caleidoscop

Primăria Capitalei reia demersurile pentru refacerea şi modernizarea vechiul patinoar artificial „23 august”, denumit în prezent patinoarul „Mihail Flamaropol”. Investiţia prevăzută pentru modernizarea bazei sportive este de peste 251 de milioane de lei.

Demersuri pentru refacerea vechiului patinoar s-au făcut încă din 2013, când au fost aprobaţi indicatorii tehnico – economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru modernizarea bazei sportive. În 2017 au început lucrări de refacere, însă doi ani mai târziu contractul a fost reziliat.

Conform proiectului, baza sportivă va avea 3100 de locuri pentru patinoar, inclusiv zonă VIP, 77 de locuri de parcare pentru public, 31 de locuri de parcare pentru sportivi şi parcare VIP, precum şi un centru SPA cu o capacitate de 1200 de clienţi zilnic.

„Vechiul patinoar 23 August va fi transformat într-un centru sportiv multifuncţional, destinat, nu doar competiţiei, cât mai ales utilizării permanente de către public, pentru activităţi sportive, recreative şi de agrement. Patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9500 mp, cu o capacitate de 3100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate”, se arată în documentele oficiale aflate la Primăria Capitalei.

În şedinţa de joi, consilierii generali trebuie să voteze actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate, modificând astfel o hotărâre din anul 2013 prin care aceste documente au fost aprobate.

Conform documentelor, valoarea totală a investiţiei este de 251.778.110,71 lei cu TVA (211.883.125,15 lei fără TVA) din care construcţie şi montaj 164.595.933,46 lei cu TVA) 138.315.910,47 lei fără TVA), iar durata de realizare a lucrărilor va fi de doi ani.

Este pentru a doua oară în ultima jumătate de an când se aprobă modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru refacerea patinoarului Mihail Flamaropol. În octombrie anul trecut, consilierii au aprobat indicatori tehnico -economici potrivit cărora modernizarea bazei sportive costa 227,4 milioane de lei, cu TVA inclusă.

Patinoarul „23 August” a fost inaugurat în anul 1953. În anii 1990, baza sportivă a început să se degradeze iar din 2012 nu a mai funcţionat. În ianuarie 2017 au început lucrările pentru un nou patinoar pe acelaşi amplasament, însă doi ani mai târziu contractul a fost reziliat pentru că firma constructoare nu respecta termenele din contract, decizie urmată de mai multe procese în instanţă.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#patinoar, #patinoar bucuresti, #Primaria Bucuresti, #baza sportiva , #stiri sociale