Kirill al Rusiei, abandonat de Patriarhul Bartolomeu. „Biserica și conducerea statului rus au cooperat în agresiunea criminală”

Vineri, 24 Martie 2023, ora 11:10
4939 citiri
Kirill al Rusiei, abandonat de Patriarhul Bartolomeu. „Biserica și conducerea statului rus au cooperat în agresiunea criminală”
Kirill ar putea fi eliminat complet FOTO Twitter

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, cu numele laic de Vladimir Mihailovici Gundiaev, a fost apostrofat de Patriarhia Ecumenica, prin persoana primatului ei, Bartolomeu.

Jurnalistul și publicistul rus Alexander Nevzorov a scris despre acest lucru pe pagina sa de Telegram.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, vorbind în Lituania, a anunțat deschis și clar participarea Bisericii Ortodoxe Ruse la războiul agresiv al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„Biserica și conducerea statului rus au cooperat în agresiunea criminală”, a spus Bartolomeu.

Acesta este un semn foarte rău pentru Biserica Ortodoxă Rusă și pentru Gundiaev personal, scrie Nevzorov.

"În practica și regulile bisericii, aceasta este permisiunea de a-l ”aresta” pe Gundiaev. Ortodoxia Mondială a "renunțat" la Patriarhul Moscovei, etichetându-l drept criminal”, a spus jurnalistul.

În cazul în care șeful Bisericii Ortodoxe Ruse va apărea pe o bancă a acuzaților, Constantinopolul nu-l va salva, nu-l va „lua pe cauțiune”.

Mai mult decât atât, crede Nevzorov, Kirill ar putea fi eliminat complet.

"Bartholomeu este liderul ortodox mondial... El este cel care eliberează licența de a conduce afacerile bisericești. Dacă Gundiaev începe scandaluri, va fi pur și simplu destituit", a scris jurnalistul.

Biserica Ortodoxă Rusă i-a învățat pe soldații ruși cum să se roage pentru a ucide ucraineni cu instalații Grad și i-a binecuvântat pe invadatorii ruși.

#patriarh Kirill, #abandonat, #Bartolomeu I, #razboi Ucraina , #Rusia