Patricia Tig poate intra in istoria WTA daca va triumfa in turneul BRD Bucharest Open

Duminica, 21 Iulie 2019, ora 13:42
11492 citiri
Patricia Tig poate intra in istoria WTA daca va triumfa in turneul BRD Bucharest Open
Foto: Twitter / BRD Bucharest Open

Patricia Tig poate stabili un reper important in istoria recenta a tenisului mondial feminin, putand deveni prima jucatoare din istoria ultimilor 20 de ani care triumfa intr-un turneu WTA, turneu pe care l-a inceput fara clasament mondial.

Tig a inceput turneul WTA BRD Bucharest Open fara clasament WTA, avand in vedere ca abia a nascut o fetita, in urma cu doar 6 luni.

La Bucuresti, romanca a atins a doua finala WTA din cariera, dupa cea de la Baku 2015, la capatul unui turneu superb, in care a jucat si calificari. Pe tabloul principal a trecut de Siegemund si Sevastova, ultima fiind principala favorita, campioana en-titre, locul 12 WTA.

Patricia Tig se califica in finala turneului de la Bucuresti

Patricia Tig, fost loc 88 WTA, poate deveni prima jucatoare fara clasament care castiga un turneu WTA. In plus, merita amintit ca cea mai slab clasata sportiva care pusese mana in trecut pe un trofeu WTA este Angelique Widjala la Bali 2001, atunci cand se afla pe locul 579.

Angelique Widjala a fost o tenismena din Indonezia, cel mai bine clasata pe 55 WTA in 2003, castigatoare de 2 turnee WTA, la Bali in 2001 si Pattaya in 2002. Aceasta are in palmares trofeul de la Wimbledon la junioare in 2001, dupa o finala cu Dinara Safina din Rusia.

In 2002, aceasta a triumfat la Jocurile Asiei.

Patricia Tig, proaspat finalista la BRD Bucharest Open, despre revenirea in echipa nationala de Fed Cup: Ati atins un subiect delicat

#Patricia Tig poate intra in istoria, #Patricia Tig poate castiga turneu WTA, #Patricia Tig a doua cea mai , #stiri Patricia Tig
Comentarii
R
RASPUTEA
rank 1
vedeti tovarashi ca se poate ?! tiganila a putut,elena a putut