Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noi reguli de igiena in scoli, dupa criza bebelusilor infectati cu o bacterie mortala

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 12:54
3147 citiri
Noi reguli de igiena in scoli, dupa criza bebelusilor infectati cu o bacterie mortala
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a anuntat ca institutia pe care o conduce, impreuna cu Ministerul Educatiei, vor pregati un set de masuri care vor fi comunicate in scoli, in vederea respectarii normelor de igiena, decizie luata in contextul cazurilor de sindrom hemolitic-uremic aparute la mai multi copii.

"L-am contactat pe domnul ministru Curaj si specialistii nostri impreuna cu ai lor pregatesc un set de masuri care va fi comunicat prin inspectorate si in scoli. Masuri de igiena, de respectare a normelor vizand copiii, modul in care sa se desfasoare activitatea.

Sunt lucruri care sunt normale, dar pe care trebuie sa le repetam de fiecare data cand se impune si mai ales in aceasta situatie, pentru a face apel la responsabilitate si din partea parintilor si a educatorilor si a medicilor. Nu e vorba de activitati medicale, ci despre masurile care trebuie urmate si sfaturile pe care le dam parintilor si copiilor.

In scoala - in aceasta situatie - avand in vedere ca am trecut prin aceste zile in care s-au si afirmat lucruri care nu corespund realitatii. Tocmai de aceea, elaboram acest set de masuri pe care il recomandam tuturor", a spus ministrul, prezent, sambata, la Spitalul Marie Curie.

El a facut un apel la responsabilitate si din partea cadrelor medicale, astfel incat cazurile de diaree severa cu complicatii sa fie transferate catre centrele specializate, asa cum este si Spitalul Marie Curie din Capitala.

"Nu critic in niciun fel enormul efort sustinut al colegilor nostri, pentru care le multumesc. Nu am criticat in niciun fel modalitatea de receptie a cazurilor, de tratare a lor, dar atunci cand se impune ele trebuie transferate catre centrele superioare, asa cum se intampla in orice tara din aceasta lume", a precizat ministrul.

In contexul in care vineri au fost date publicitatii concluzii preliminare ale Corpului de control al premierului, in legatura cu situatia copiilor cu afectiuni grave, transferati la Spitalul Marie Curie, ministrul a precizat ca a facut deja precizari legate de modul in care anumite probleme de management "nu au functionat".

Criza bebelusilor: Corpul de control al premierului, verificari la Spitalul din Pitesti - ce a constatat

"Am facut afirmatii si le sustin in continuare", a adaugat el.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii spitalului din Pitesti (Video)

Pe de alta parte, a spus ministrul, Corpul de control al premierului si Corpul de control al ministrului Sanatatii desfasoara activitati de verificare si in ce priveste situatia copilului adus, miercuri, de la Mioveni la Spitalul "Marie Curie", in acest caz confirmandu-se suspiciunea de sindrom hemolitic-uremic.

Bebelusi infectati cu E.coli: Inspectorii cauta alimentele care i-au imbolnavit pe copii

Ministrul a mentionat ca in ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boala diareica acuta, dar nu de sindrom hemolitic uremic. El a reiterat apelul la responsabilitate si in cazul parintilor, subliniind importanta respectarii normelor de igiena si de prepare a mancarii.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#masuri igiena scoli, #criza bebelusi masuri igiena , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza CONTESTATARUL
CONTESTATARUL
rank 1