Patrick Ekeng a murit Arafat: N-am controlat Ambulanta Puls inainte de tragedie. Responsabilitatea e a lor

Luni, 09 Mai 2016, ora 08:49
6344 citiri
Patrick Ekeng a murit Arafat: N-am controlat Ambulanta Puls inainte de tragedie. Responsabilitatea e a lor
Foto: Facebook/ Raed Arafat

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit duminica despre situatia controalelor efectuate de Guvern la serviciile private de ambulanta.

Fostul ministru al Sanatatii a explicat ca Ambulanta Puls nu a fost controlata inainte de moartea fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, petrecuta vineri seara. Acest serviciu privat de ambulanta asigura interventia medicala la meciul la care a avut loc tragedia.

Patrick Ekeng a murit Arafat reclama "nereguli serioase" la ambulanta privata

"Am controlat alte servicii private, nu am ajuns sa-i controlam pe ei. Probabil ca anul asta, daca nu se intampla tragedia, erau pe lista noastra. Noi avem un rol de inspectie si control si putem merge sa-i controlam. Insa este imposibil sa garanteze cineva ca toate serviciile o sa fie controlate anual. Nici Fiscul nu prinde firmele pe toate o data. Responsabilitatea principala este a lor sa respecte legislatia. Daca nu se intampla tragedia poate urma sa-i controlam peste o luna sau doua", a spus Raed Arafat, citat de Realitatea Tv.

"Este imposibil sa fii la fiecare serviciu de ambulanta. Un serviciu poate fi verificat o data la un an-doi sau in cazul unei sesizari. DSU si Ministerul Sanatatii fac controalele", a mai explicat fostul ministru al Sanatatii, subliniind ca avizele date au o valabilitate cuprinsa intre 3 si 5 ani.

Patrick Ekeng a murit: Controale la Ambulanta Puls

Totodata, Arafat a mentionat ca ultimul control la Puls, de anul trecut, nu s-a facut precum cel de dupa decesul lui Ekeng, adaugand ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta a amendat serviciul privat de ambulanta anul trecut, in urma controlului.

De asemenea, secretarul de stat in MAI a mai spus ca s-au gasit nereguli "serioase" dupa controlul DSU la Ambulanta Puls.

Patrick Ekeng a murit Prima reactie a lui Arafat: Interventia trebuia facuta mai altfel

Sambata, la cateva ore dupa tragedie, Arafat a vorbit despre interventia serviciilor medicale in acest caz: "Se putea mai bine, fara discutie, si trebuia interventia facuta mai altfel. Asta este ce vad la televizor, dar nu judec de la distanta ce se vede la televizor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Arafat control Ambulanta Puls, #Arafat Patrick Ekeng murit, #Ambulanta Puls Patrick Ekeng , #murit