Patrick Ekeng a murit: Decizia de ultima ora luata de Ministerul Sanatatii

Sambata, 07 Mai 2016, ora 17:21
3826 citiri
Patrick Ekeng a murit: Decizia de ultima ora luata de Ministerul Sanatatii
Foto: Hepta.ro

Ministerul Sanatatii a sesizat, sambata, Colegiul Medicilor in cazul doctorului de la Ambulanta Puls care i-a acordat ingrijiri jucatorului dinamovist Patrick Ekeng dupa ce acesta s-a prabusit pe teren.

Potrivit Ministerului Sanatatii, serviciul privat de ambulanta care a intervenit in cazul tragicului eveniment in urma caruia un fotbalist al echipei Dinamo a decedat va fi verificat de specialisti de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti si de la Serviciul Inspectie al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, sambata fiind inceput controlul in acest caz, arata News.ro.

Patrick Ekeng a murit: Marturia doctorului lui Dinamo si ce spun sefii ambulantelor

"De asemenea, Ministerul Sanatatii a sesizat Colegiul Medicilor in legatura cu modul in care medicul de la ambulanta privata a intervenit la caz", precizat MS intr-un comunicat de presa.

Controlul a fost anuntat si de Ministerul Afacerilor Interne, care a aratat ca vor fi verificate salvarile serviciului de ambulanta privat si dotarile acestora, angajatii si calificarea acestora, documentele din cazurile de urgenta si daca a fost respectata legislatia privind acordarea asistentei medicale de urgenta si transportul sanitar in regim privat.

Patrick Ekeng a murit: Suporterii lui Dinamo, revoltati in fata spitalului - jucatorul, omagiat cu lumanari pe teren (Foto)

Patrick Ekeng a murit: A fost deschis dosar penal si au fost ridicate documente - UPDATE

De asemenea, vor fi verificate respectarea normativelor in vigoare si a documentelor care atesta formarea continua a angajatilor care lucreaza pe ambulante, precum si documentele intocmite in urma interventiilor la cazurile de urgenta si de consultatii la domiciliu, inclusiv cele care se fac in baza protocolului cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si in baza contractului cu Casa de Asigurari, a precizat MAI intr-un comunicat de presa transmis sambata.

Patrick Ekeng a murit: Doctor de la Spitalul Floreasca: NU a fost resuscitat pana sa ajunga la spital

La finalul controlului, in functie de aspectele constatate vor fi luate masurile legale care se impun, potrivit MAI.

Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara, dupa ce s-a prabusit pe teren, in minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanta Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o ora si 30 de minute, insa nu a mai putut fi salvat.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar penal in cazul mortii jucatorului dinamovist Patrick Ekeng si fac investigatii "in rem", sambata fiind ridicate mai multe documente de la Ambulanta Puls, care l-a transportat pe fotbalist de la stadion la spital.

Patrick Ekeng a murit: Doctorul Serban Bradisteanu lanseaza acuzatii grave: S-a pierdut timpul! Ar fi avut sanse maxime de supravietuire

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei, care va fi facuta luni, conform unor surse judiciare, rezultatele urmand sa fie transmise de catre Institutul National de Medicina Legala.

Potrivit unor surse din Politie, anchetatorii au ridicat, sambata, mai multe documente de la Ambulanta Puls, care vor fi folosite in ancheta, printre care ar fi fisa medical intocmita de echipa de pe ambulanta care l-a transportat pe Patrick Ekeng la Spitalul Floreasca, timpii de interventie si date referitoare la contractual incheiat cu clubul Dinamo.

Sursele citate au precizat ca, in zilele urmatoare, anchetatorii vor chema la audieri reprezentanti ai clubului Dinamo si echipajul medical de pe ambulanta, dar si alte persoane care ar putea ajuta la stabilirea imprejurarilor decesului lui Ekeng.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca echipajul de la Ambulanta Puls a intervenit cu intarziere, daca masina era echipata cu toata aparatura necesara pentru resuscitare si interventie in cazuri de urgenta si daca personalul medical era pregatit pentru astfel de situatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#medic reclamat Patrick Ekeng, #Patrick Ekeng murit Colegiul Medicilor, #interventie medic Patrick Ekeng, #Patrick Ekeng murit teren , #murit