Patrick Ekeng a murit: Doctor de la Spitalul Floreasca: NU a fost resuscitat pana sa ajunga la spital

Vineri, 06 Mai 2016, ora 23:59
31279 citiri
Patrick Ekeng a murit: Doctor de la Spitalul Floreasca: NU a fost resuscitat pana sa ajunga la spital
Foto: captura Digi Sport

Un doctor de la Spitalul Floreasca a afirmat ca nicio manevra de resuscitare nu a fost facuta in cazul fotbalistului Patrick Ekeng, decedat vineri seara dupa ce s-a prabusit in timpul meciului Dinamo - Viitorul, pana la sosirea la unitatea medicala.

"Am primit un pacient in varsta de 26 de ani care s-a prabusit pe terenul de sport. A fost adus la noi cu o ambulanta, fara manevre de resucitare, din cate stim. Era in stop cardiorespirator la camera de garda. S-au initiat manevrele de resucitare care au durat o ora si 30 de minute, dar din pacate au ramas fara rezultat. Ne pare rau ca n-am putut face mai mult si transmitem condoleante", a declarat un doctor de la Spitalul Floreasca, in fata jurnalistilor prezenti la fata locului.

Intrebat de ce nu au fost facute manevre de resucitare, doctorul a refuzat sa raspunda. "N-as vrea sa fac speculatii acum. Lucrurile s-au intamplat asa si asta a fost finalul", a mai spus acesta.

In schimb, doctorul lui Dinamo, Liviu Batineanu, a sustinut ca lui Ekeng i s-a facut masaj cardiac in drumul de la stadion la spital.

"Se face resuscitare pana se ajunge intr-o unitate spitaliceasca. S-a urcat pe targa si a ajuns intr-o ambulanta. Resuscitarea s-a facut prin masaj cardiac in ambulanta pana la spital. Nu stiu daca erau aparate sau nu. Principalul mod de resuscitare este masajul cardiac", a precizat Batineanu.

Observatorul LPF Adrian Ionescu a vorbit si el despre decesul lui Ekeng.

"Regulamentul spune ca e nevoie de doua ambulante echipate, cu defibrilizator, cu aparat de resuscitat. Daca nu a fost resuscitat, inseamna ca medicul de pe Salvare a luat aceasta decizie. In mod normal, resuscitarea se face pe teren", a comentat Ionescu la Digi Sport.

Tragedie la Dinamo - Viitorul: Fotbalistul Patrick Ekeng a murit dupa ce s-a prabusit pe teren

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani) a murit dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului cu Viitorul Constanta, disputat vineri seara in Liga 1.

Patrick Ekeng a cazut pe gazon in minutul 71, fara sa fie atins de vreun adversar. Ambulanta Puls a intrat pe teren la 3 minute distanta, iar jucatorul a fost dus la Spitalul Floreasca, aflat langa stadionul din Stefan cel Mare.

Incidentul s-a produs in jurul orei 22:00, iar decesul a survenit o ora si jumatate mai tarziu. Cauza decesului este un soc cardiorespirator.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Patrick Ekeng murit, #deces Patrick Ekeng , #murit