Presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping: Ekeng a fost testat in aprilie

Marti, 10 Mai 2016, ora 18:02
2402 citiri
Presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping: Ekeng a fost testat in aprilie
Foto: Facebook/ FC Dinamo Bucuresti

Presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vajaiala, a declarat ca fotbalistul Patrick Ekeng a fost testat antidoping in luna aprilie, "prin sondaj, cu ocazia unui meci", iar rezultatele au fost negative, adaugand ca ar fi regretabil ca rezultatele toxicologice sa releve "substante interzise", pentru ca atunci "cineva ar trebui sa raspunda".

"Este foarte regretabil ce s-a intamplat, ca un tanar de 26 de ani cu familie si copil sa moara asa. Nu cunosc detalii despre ce s-a intamplat, nici nu eram in tara, dar este bine sa asteptam rezultatele toxicologice si apoi sa ne dam cu parerea. Eu doar am inteles ca avea si afectiuni cardiace, mai multe nu stiu", a declarat Graziela Vajaiala, pentru News.ro.

Intrebata daca fotbalistul Patrick Ekeng a fost testat antidoping de cand a venit in Romania, din luna ianuarie, seful ANAD a raspuns: "Da, noi l-am testat, nu atunci cand a venit sau cu toata echipa, ci in luna aprilie, cu ocazia unui meci. S-a facut testare prin sondaj si au fost doi fotbalisti, unul fiind el. Rezultatele au fost negative. De-asta cred ca, daca rezultatele toxicologice vor releva substante interzise, ar fi foarte regretabil, pentru ca in acest caz cineva ar trebui sa raspunda. Sportivul a avut rezultate negative in luna aprilie, deci orice s-ar fi intamplat doar dupa aceea putea fi posibil".

Referitor la afirmatia fostului presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, care a spus ca se aude ca fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng ar fi baut "cafea cu efedrina", Graziela Vajaiala a declarat ca astfel de afirmatii nu trebuie aruncate in discutie inainte de a fi finalizate analizele.

"Nu avem astfel de informatii acum, ar trebui vorbit despre asa ceva dupa rezultatele analizelor, nu facute acum astfel de afirmatii", a spus presedintele ANAD.

De asemenea, intrebata cum ar afecta performantele unui sportiv consumul de efedrina, Vajaiala a precizat: "Efedrina este un stimulent al sistemului nervos central, afecteaza inima si sistemul circulator, produce palpitatii, iar in combinatie cu cafeina, va dati seama. Cafeina nu este o substanta interzisa, dar este in programul de monitorizare. Daca un sportiv are o afectiune cardiaca si ar consuma asa ceva, s-ar putea sa-l afecteze. Aceasta combinatie ajuta un sportiv la un efort mai mare si mai sustinut, dar repet, nu doresc sa alatur aceasta explicatie cu decesul lui Ekeng, pentru ca nu sunt gata analizele", a conchis Graziela Vajaiala.

Fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marti, ca a auzit ca fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng ar fi baut "cafea cu efedrina".

"Ce se aude pe afara, zice ca a baut o cafea concentrata cu efedrina. Intrebati medicii ce efecte ar avea combinatia asta", a declarat Dragomir, la Sport.ro.

Medicul echipei Dinamo, Liviu Batineanu, i-a raspuns lui Dumitru Dragomir, sustinand, intr-o declaratie pentru News.ro, ca o astfel de afirmatie nu poate fi facuta decat de un imbecil.

"Domnul Dragomir spune mereu tot ce ii trece prin cap si nu vreau sa intru in polemici. Nu stiu cine e domnul Dragomir sa ma acuze, nu stiu in ce calitate ma acuza. El poate spune orice, dar nu stiu in ce calitate o face. Cine a auzit in oras? Se fac analize, sa dovedeasca domul Dragomir ca eu am dat asa ceva. Asta e cea mai mare aberatie, cum sa dopezi un jucator care intra in minutul 50? Sau ca noi avem controale antidoping mereu. Efedrina este o susbtanta dopanta. Cum sa dai asa ceva? Nu exista asa ceva. Toate medicamentele care contin efedrina sunt scoase. Sunt aberatii. Numai un om care este incult poate spune asa ceva.

Ma revolta toate aceste lucruri, sunt oameni care stiti cum sunt de o viata si asa vor ramane. Sunt numeroase cazuri de sportivi care au murit exact cum a murit Patrick Ekeng. Nu inteleg de ce nu se asteapta rezultatul complet anatomopatologic. Acolo se face si dozarile substantelor toxice sau dopante. Dupa ce se face acest examen, se poate spune orice. Pana atunci, daca spui asa ceva, inseamna ca esti un imbecil. Cine face declaratii inainte de concluziile finale, este un imbecil. Vrea sa faca rau. Asta este. Si personal nu-l cunosc pe domnul Dragomir, poate ca am dat mana cu el si am calatorit impreuna, dar nu-l cunosc personal", a declarat Batineanu pentru News.ro.

Vineri seara, jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren, la meciul cu FC Viitorul. Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanta, in minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, dupa ce a cazut fara a fi atins de vreun alt fotbalist. Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o ora si jumatate, fara succes insa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ekeng test antidoping, #Patrick Ekeng antidoping , #murit