Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, vine în România după Roland-Garros. La ce eveniment a fost invitat

Luni, 23 Mai 2022, ora 22:22
4021 citiri
Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, vine în România după Roland-Garros. La ce eveniment a fost invitat
Patrick Mouratoglou și Simona Halep

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, vine la Sports Festival să vorbească despre The Art of Coaching! Unul dintre cei mai buni antrenori din lume va susţine un Masterclass la Sports Festival, pe 10 iunie, la BT Arena, de la 16:30, conform organizatorilor.

Patrick Mouratoglou e cunoscut în special pentru colaborarea avută cu Serena Williams, pe care a ajutat-o să redevină numărul 1 mondial, să domine ani de zile circuitul feminin într-o manieră incredibilă şi să câştige 10 titluri de Grand Slam, plus două medalii olimpice. Cariera lui de antrenor la nivel înalt a început cu adevărat în 2006, cu Marcos Baghdatis, cipriotul ajungând în finala de la Australian Open 2008 avându-l pe francez drept antrenor. Ulterior, a mai antrenat jucătoare precum Arevanze Rezai – pe care a dus-o aproape de Top 10 WTA –, Anastasia Pavlyuchenova, Coco Gauff, dar a consiliat şi jucători precum Grigor Dimitrov sau Stefanos Tsitsipas.

Dar francezul nu s-a limitat la a pregăti o jucătoare extraordinară. A încercat să folosească fiecare experienţă acumulată şi să dezvolte şi alte zone.

Cel mai remarcabil proiect al său – şi visul pe care a reuşit să şi-l îndeplinească – este Academia Mouratoglou, pe care a creat-o în 1996. În prezent, Mouratoglou Tennis Academy este cea mai importantă academie din Europa şi din lume, la care se antrenează mai mulţi sportivi de top (printre ei, Novak Djokovic, Andy Murray, Victoria Azarenka, Daniil Medvedev) şi care scoate aproape pe bandă rulantă nu doar jucători mari, cu potenţial de a deveni şi mai mari (Coco Gauff, Stefanos Tsitsipas, Holger Rune, Linda Fruhvirtova), ci şi antrenori şi fizioterapeuţi.

În acest moment, academia are peste 4.000 de jucători şi jucătoare care se antrenează constant şi alţi 200 de studenţi care se antrenează permanent şi beneficiază de toate facilităţile – de la cazare şi până la şcoală şi educaţie.

Adiţional, Mouratoglou a mai pus bazele a două programe mari: o fundaţie şi un eveniment anual.

Fundaţia Champ’seed a fost înfiinţată pentru a ajuta tinerii jucători fără mijloace financiare să poată reuşi în acest sport (Coco Gauff a făcut parte din acest program). Iar Ultimate Tennis Showdown (UTS) e o creaţie de turneu de tenis atipic, desfăşurat în ritm rapid, cu meciuri scurte şi reguli diferite. Scopul, spune Mouratoglou, e de a atrage noua generaţie către jocul de tenis, cât şi o încercare de a încuraja revoluţionarea tenisului.

Mouratoglou s-a făcut remarcat prin felul foarte analitic de a antrena şi de a studia adversarul. Francezul e un om al datelor şi cifrelor; îi place şi ştie cum să folosească statisticile avansate, ştie să găsească povestea ascunsă în spatele cifrelor, ştie să găsească unde s-a făcut diferenţa, cum a evoluat un jucător de la un meci la altul.

Viziunea lui despre relaţia antrenor – jucător e una specială: “Calitatea relaţiei dintre antrenor şi jucător este prima cheie a succesului. Este nevoie de încredere şi comunicare completă. Treaba mea este să ajut jucătorii să-şi găsească puterea în ei înşişi pentru a-şi atinge potenţialul. Aceste obiective pot fi atinse doar dacă jucătorul şi antrenorul cred unul în celălalt 100%. Prea mulţi antrenori trec direct la propunerea de soluţii înainte de a stabili acea relaţie câştigătoare, iar acest lucru nu declanşează niciodată rezultate bune. De asemenea, este important să înţelegem că un jucător este o maşină complexă care începe cu mintea. Înţelegerea modului în care funcţionează întreaga maşină – întreaga persoană – este primul pas pentru a face ajustările necesare pentru a atinge următorul nivel”, spune Patrick Mouratoglou.

Din această primăvară, Patrick a devenit antrenorul Simonei Halep, cea mai bună jucătoare din România din istoria acestui sport.

Eveniment Quarterly Report

Cine e bărbatul pe care Simona Halep l-a chemat lângă ea la Dubai FOTO
Cine e bărbatul pe care Simona Halep l-a chemat lângă ea la Dubai FOTO
Simona Halep (32 de ani) se află de câteva săptămâni la Dubai (Emiratele Arabe Unite), unde se pregătește în speranța revenirii cât mai rapide în circuitul WTA. Simona Halep a simțit...
Rezultat rușinos pentru naționala de fotbal feminin a României
Rezultat rușinos pentru naționala de fotbal feminin a României
Reprezentativa feminină a României a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 6-0, de echipa Finlandei, în Liga Naţiunilor. Golurile au fost marcate de Sallstrom (30, 41), Oling...
#Patrick Mouratoglou, #Simona Halep, #Romania, #Roland Garros , #stiri tenis