Patrick Swayze, barbatul unei singure femei

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 12:36
29595 citiri
Patrick Swayze, barbatul unei singure femei
Foto: Wikipedia

Adorat de zeci de femei de la Hollywood si de alte sute din toata lumea, Patrick Swayze, care a murit la inceputul acestei saptamani dupa o lupta de doi ani cu cancerul, nu a avut ochi decat pentru sotia lui, singura femeie pe care a iubit-o cu adevarat si careia i-a ramas fidel pana cand moartea, intr-un final, i-a despartit.

Povestea de dragoste nemuritoare dintre hotul de inimi al anilor 90' si adolescenta de 14 ani care i-a devenit sotie dupa o relatie de trei ani pare una greu de crezut, mai ales cand cadrul si atmosfera, un Hollywood al aventurilor si al fericirii de o noapte, este celebru mai degraba pentru cimitirul de inimi zdrobite decat pentru marile filme ale cinematografiei, comenteaza cei de la Daily Mail.

Insa chiar si in vajul tumultos al taramului unde un neica nimeni devine star peste noapte, Swayze si Niemi au reusit sa implineasca 39 de ani de casatorie, 39 de ani in care sentimentele puternice de iubire care i-au adus impreuna nu au facut decat sa se intensifice si sa capete noi si noi sensuri, iubire in fata careia superficialitatea a fost invinsa.

Cei doi s-au cunoscut in 1972, cand el avea 19 ani, iar ea doar 14. Niemi urma pe atunci cursurile de dans al mamei lui Swayze, coregrafa Patsy Swayze, de la care Patrick a mostenit pasiunea pentru dans.

Decenta, si demnitate

Patrick nu a starnit niciodata interesul presei de scandal cu vreo cearta ori tentativa de divort, nu a avut un look macho, nu a fost protagonistul unor inregistrari video compromitatoare, si-a jucat cu mandrie rolurile in care trebuia sa fie un sentimentalist incurabil si si-a valorificat aceasta latura, artistic, in cele mai variate roluri posibile. Nici macar in ultimele clipe nu a vrut sa se autocompatimeasca, dimpotriva, ne anunta de pe platourile de filmare ca nu, nu a murit, asa cum a scris o publicatie din Statele Unite.

Nu a corespuns standardelor hollywoodiene din niciun punct de vedere, motiv pentru care odata casatorit cu Lisa, a preferat sa-si poarte viata departe de lumina reflectoarelor, intocmai ca un campion al decentei, demnitatii si generozitatii, cum a fost si va ramane in amintirea celor care au avut ocazia sa-l cunoasca.

Din 1972 si pana pe 14 septembrie 2009, iubirea a fost cea care i-a unit pe cei doi, iubirea a fost cea care i-a tinut impreuna cand alcoolul ii ameninta, iubirea le-a dat putere sa creada ca pot invinge orice, chiar si necrutatorul cancer. Si au tot crezut pana intr-o zi de septembrie...

Faima, alcool...

Patrick si Lisa au trecut impreuna prin momente dificile: moartea tatalui lui Swayze in 1982, care l-a determinat pe actor sa se apuce de baut, sinuciderea surorii lui Patrick, Vicky, in 1994, accidentul aviatic al starului din 2000.

Este, poate, singura "pata" de pe imaginea lui: Patrick Swayze, care avea licenta de pilot, a avut un accident cu avionul sau si a fost nevoit sa execute o aterizare de urgenta in Prescott Valley, Arizona din cauza unei depresurizari a aeronavei.

El a scapat nevatamat, dar nu a anuntat autoritatile de incident. Politia nu a reusit sa dea de el decat dupa mai multe ore. Potrivit raportului politiei, martorii au spus ca Patrick Swayze arata "intoxicat", avea "vocea sugrumata, ochii bulbucati si mirosea a alcool" cand a coborit din avion si ca le-a cerut celor de fata sa-l ajute sa scape de o sticla de vin desfacuta si un pachet cu 30 de beri.

Abia mai tarziu s-a demonstrat ca alcoolul despre care s-a vorbit nu era in cabina, ci era depozitat intr-un compartiment al avionului la care nu avea acces in timpul zborului si ca "intoxicatia" a fost cauzata de inhalarea de monoxid de carbon, in timpul aterizarii fortate.

Vremea hotararilor

Swayze si-a inceput mai intai cariera ca dansator si abia apoi a devenit actor. Rolul prin care a devenit celebru a fost cel al unui instructor de dans din "Dirty Dancing" (1987), unde joaca alaturi de Jennifer Grey.

Celebra este replica: "Nimeni nu o trimite pe Baby la colt! ('Nobody puts Baby in the corner!). Un alt rol important din cariera sa a fost cel alaturi de Demi Moore din Blockbusterul "Ghost".

Dupa ce a devenit celebru si era dorit de toate femeile, de toate revistele, cand lumea i s-a pus la picioare si l-a pus sa aleaga, dupa ce l-a transformat fara niciun drept intr-un sex-symbol al Hollywood-ului, dupa ce a fost numit cel mai sexy barbat al anului 1991 de catre revista "People", dupa ce a devenit dependenta de alcool dar si dupa ce s-a lasat, si-a dat seama ca nu are nevoie de mirajul box-office-urilor.

A avut revelatia ca blockbusterele si filmele cu buget mare erau elementul nociv din viata lui. "Atunci cand am renuntat la alcool, am luat o decizie constienta de a ma indeparta de filmele mari. Fusesem inghitit de mentalitatea de box-office si imi distrugeam vieta mele. Odata ce ai fost faimos si ti-ai spus povestea, dupa o vreme incepe sa sune ca o minciuna. Nu mai stii ce este adevarat", a marturisit actorul intr-un interviu din 2004.

"Te voi iubi mereu"

Cu doar cateva luni inainte sa moara, el a trecut mai multe bunuri, dar si proprietatea, pe numele sotiei sale. Mai mult, Swayze a tinut sa ii si declare cat de recunoscator ii este pentru ca i-a stat o viata alaturi. Patrick i-a spus Lisei "Te voi iubi mereu si nu imi pot imagina cum ar fi fost viata mea fara tine".

Dupa aflarea vestii ca Patrick Sayze a murit, fosta sa partenera din "Dirty Dancing", Jennifer Grey, 48 de ani, a declarat la randul ei: "Ii transmit toata dragostea mea si am incredere ca este un luptator".

Purtatorul de cuvant al lui Swayze, Annett Wolf, a precizat ca actorul si-a petrecut ultimele clipe alaturi de cei dragi. Chiar si dupa ce a fost diagnisticat cu cancer, Patrick Swayze a continuat sa joace in serialul TV "The Beast" si planuia sa isi scrie memoriile impreuna cu sotia sa in aceasta toamna.

"Patrick Swayze a fost o combinatie rara si frumoasa de masculinitate si gratie incredibila. Superb si puternic, era un cowboy autentic cu o inima tandra", a declarat actrita Jennifer Grey, partenera sa din "Dirty Dancing".

Actorul Rob Lowe, care a jucat alaturi de Swayze in cateva randuri, spune: "Patrick a trait o mie de vieti intr-una singura. A fost un dansator excelent, a scris hituri, a jucat in filme, era un calaret minunat, dar ceea ce imi voi aminti mereu despre el este minunata poveste de dragoste pe care a trait-o alaturi de sotia sa, Lisa".

Cu totii ne vom aminti de Swayze asa cum a fost: un hot de inimi, un star de blockbuster, un spion al vietii, oriunde era ea, si un temerar. Insa cel mai important pentru el a fost sa-i fie un sot devotat iubitei de o viata, Lisa.

Chiar daca, fizic, nu mai este printre noi, Patrick Swayze a castigat razboiul cu cancerul: a trait mai mult decat prevedeau specialistii. Ceea ce inseamna ca orice este posibil!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Patrick Swyze a murit, #Patrick Swayze batbatul unei singure femei, #Lisa Patrick Swayze , #Hollywood