Ucraineni terorizați de o grupare infracțională din Suceava. Victimele, șantajate pentru a plăti o ”taxă de protecție”

Joi, 25 Mai 2023, ora 17:51
3864 citiri
Ucraineni terorizați de o grupare infracțională din Suceava. Victimele, șantajate pentru a plăti o ”taxă de protecție”
85 de personae sunt căutate de poliție pentru a fi audiate FOTO Poliția Română

Procurorii DIICOT și polițiștii au destructurat o grupare care acţiona în Suceava şi care ar fi şantajat cetăţeni ucraineni.

”La data de 25.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava efectuează 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi şantaj”, au transmis joi, 25 mai, DIICOT şi Poliţia Română.

Sursele citate au precizat că, în cursul anului 2022, pe raza judeţului Suceava, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat până în prezent, în scopul obţinerii unor importante sume de bani din comiterea infracţiunii de şantaj împotriva unor cetăţeni ucraineni.

”Grupul infracţional organizat a identificat persoanele vătămate din rândul transportatorilor de cetăţenie ucraineană, pe care le-a constrâns să plătească periodic o „taxă de protecţie”, persoanele şantajate fiind convinse că pot desfăşura pe teritoriul judeţului Suceava activităţi de transport de persoane pe traseul Cernăuţi (Ucraina) – Aeroportul Internaţional „Ştefan Cel Mare” Suceava doar dacă plătesc această taxă”, au mai transmis procurorii.

Aceştia au precizat că, pentru a determina persoanele vătămate să plătească sumele de bani, grupul infracţional a recurs la ameninţarea cu acte de violenţă, la întrebuinţarea de acte de lovire sau alte violenţe, la efectuarea de sesizări ale organelor competente cu privire la faptul că cetăţeni ucraineni efectuează, fără drept, transport de persoane.

”De asemenea, pentru controla activitatea desfăşurată de transportatori, cel puţin un membru al grupului infracţional organizat se deplasa în zona aeroportului în intervalele de timp în care aterizau sau decolau curse aeriene internaţionale. În această modalitate, grupul infracţional organizat a obţinut aproximativ 10.000 de euro pe lună de la transportatorii ucraineni”, se mai arată în comunicatul oficial al DIICOT.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava urmează să fie conduse, în vederea audierii, 4 persoane.

#Patru suspec i au fost ridica , #stiri juridice