ANI: Senatorul PNL Paul Ichim, in incompatibilitate

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 16:36
2042 citiri
ANI: Senatorul PNL Paul Ichim, in incompatibilitate
Foto: Senat.ro

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma unei evaluari, ca liberalul Paul Ichim a incalcat legislatia privind regimul incompatibilitatilor, indeplinind in paralel functia de senator si sef de sectie in spitale din Galati.

ANI s-a sesizat din oficiu pe 16 noiembrie 2010, in urma publicarii unui material de presa cu privire la posibila nerespectare de catre Ichim a regimului juridic al incompatibilitatilor, se arata intr-un comunicat al ANI.

"Dl Paul Ichim exercita, in prezent, mandatul de senator in Parlamentul Romaniei, conform Hotararii Senatului Romaniei nr. 68 din 19.12.2008 (...) In perioada 01.08.2000 - 16.04.2009, dl Paul Ichim a detinut functii de conducere in cadrul unitatilor sanitare de utilitate publica (spitale), dupa cum urmeaza: in perioada 01.08.2000 - 01.04.2003, functia de medic sef de sectie la Spitalul 'Elisabeta Doamna', Galati; in perioada 01.04.2003 - 16.04.2009, prin transfer, functia de medic sef de sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta 'Sf. Apostol Andrei'", se arata in comunicat.

Agentia aminteste ca, potrivit articolului 71, alineatul 2 din Constitutie, "calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului", citand si articole similare din Statutul deputatilor si senatorilor si Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitarilor publice.

De asemenea, institutia subliniaza ca, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, functia de medic sef de sectie este o functie de conducere.

In conformitate cu prevederile art. 18 din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor, republicata, "(1) Deputatul sau senatorul care la data intrarii in exercitiul mandatului si dupa validare se afla in una dintre incompatibilitatile prevazute in acest act normativ sau in alte legi speciale, va informa in scris, in termen de 15 zile, Biroul permanent la Camerei din care face parte despre aceasta situatie", "(2) In termen de 30 zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (1), deputatul sau senatorul va opta intre mandatul de deputat sau de senator si functia ori functiile incompatibile, demisionand potrivit optiunii sale".

Conform comunicatului, Ichim nu a respectat prevederile legale conform carora dupa data validarii mandatului de senator, trebuia sa informeze in scris in termen de 15 zile Biroul Permanent al Senatului despre situatia de incompatibilitate, iar dupa 30 de zile de la expirarea termenului mentionat anterior, sa opteze intre mandatul de parlamentar si functiile incompatibile.

"Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta 'Sf. Apostol Andrei', Galati, a dispus: la data de 16.04.2009, eliberarea sa din functia de Sef de sectie ca urmare a starii de incompatibilitate creata de functia de medic sef de sectie si calitatea de senator; - la data de 04.05.2009 suspendarea contractului sau individual de munca pe perioada exercitarii mandatului de senator", informeaza ANI.

Potrivit comunicatului, Paul Ichim a contestat, in instanta, deciziile Managerului Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei", insa Curtea de Apel Galati a confirmat legalitatea deciziei managerului spitalului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Paul Ichim incompatibilitate, #Paul Ichim senator, #Paul Ichim ANI , #stiri Paul Ichim