Paul McCartney împlinește azi 80 de ani! Tocmai a susținut un concert cu 60.000 de fani și se pregătește să devină Lord VIDEO

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 07:45
3190 citiri
Paul McCartney împlinește azi 80 de ani! Tocmai a susținut un concert cu 60.000 de fani și se pregătește să devină Lord VIDEO
Paul McCartney

James Paul McCartney s-a născut la Liverpool pe 18 iunie 1942 într-o familie modestă. Mama lui, care era moaşă, a murit când el avea vârsta de 14 ani.

Paul McCartney a susținut un concert sold-out la New Jersey cu 60.000 de fani în tribune. Bruce Sspringsteen a urcat pe scenă pentru a cânta două melodii alături de Paul, iar Jon Bon Jovi a venit și el în fața publicului pentru a-i ura La mulți ani.

Paul McCartney împlinește azi 80 de ani, dar vârsta nu își spune cuvântul. După încheierea turneului său intitulat "Got Back Tour", în timpul căruia muzicianul britanic a umplut stadioane din Statele Unite timp de o lună şi jumătate, el va susţine un concert la Festivalul Glastonbury.

Paul va deveni cu această ocazie cel mai vârstnic cap de afiş din istoria celebrului festival muzical, care atrage zeci de mii de spectatori în sud-vestul Angliei. "Publicul numeros de la Glastonbury m-a făcut întotdeauna să mă gândesc la o scenă de bătălie medievală", declara Paul McCartney pe Twitter la sfârşitul lunii martie.

În curând Lord?

James Paul McCartney s-a născut la Liverpool pe 18 iunie 1942 într-o familie modestă. Mama lui, care era moaşă, a murit când el avea vârsta de 14 ani, scrie Agerpres.

În anul următor l-a întâlnit pe John Lennon şi a cântat alături de el în Quarrymen, trupa care a devenit ulterior The Beatles, odată cu sosirea în formaţie a lui George Harrison şi a lui Ringo Starr.

Cei patru tineri cu coafuri care au devenit aproape imediat emblematice au declanşat prin intermediul muzicii lor un adevărat val de isterie în rândul fanilor.

Fenomenul supranumit "Beatlemania" s-a abătut asupra lumii întregi.

Alături de John Lennon, Paul McCartney a compus o serie de piese care au devenit adevărate fenomene socio-culturale: "Hey Jude", "Penny Lane" şi, desigur, "Yesterday", un cântec care a fost înregistrat ulterior în peste 1.600 de versiuni diferite de artişti din lumea întreagă.

Însă prietenia din copilărie nu a rezistat. Înregistrările de la "Let It Be", piesa inclusă pe albumul omonim, a marcat finalul pentru "Fab Four" şi pentru trupa The Beatles, pe 10 aprilie 1970, spre disperarea milioanelor de fani.

Paul McCartney a creat apoi grupul Wings alături de soţia lui, fotografa Linda Eastman, care cânta la clape. În timpul căsniciei lor, Paul McCartney, un fost consumator de LSD, a devenit vegetarian şi un tată de familie devotat. Cuplul a crescut patru copii: Mary, Stella - devenită o cunoscută creatoare de modă -, James şi Heather - născută din prima căsătorie a Lindei.

După o căsnicie de 29 de ani, Linda a murit în 1998 din cauza unui cancer mamar.

Cu sufletul împietrit de durere, Paul McCartney s-a dedicat cauzelor umanitare, susţinând programe de protejare a mediului înconjurător, a animalelor şi a drepturilor omului. A început să experimenteze în domenii precum muzica clasică, pictura şi sculptura.

A cunoscut-o apoi pe Heather Mills, fost manechin căruia medicii i-au amputat o parte a unui picior după un accident. Cei doi s-au căsătorit în 2002 şi au avut împreună o fiică, Beatrice, înainte de a se despărţi printr-un divorţ intens mediatizat în 2008.

În octombrie 2011, Paul McCartney s-a căsătorit cu americanca Nancy Shevell, moştenitoarea unui bogat antreprenor din Statele Unite. The Sunday Times a estimat averea cuplului la 865 de milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro).

Într-o carieră de mare succes, Paul McCartney a primit numeroase recompense, inclusiv 18 premii Grammy, şi a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în 1997.

Potrivit speculaţiilor din presa britanică, el ar putea să primească în curând şi titlul de Lord, ca o recunoaştere a amprentei culturale deosebite pe care a lăsat-o acest prolific compozitor, textier şi interpret.

Dintre cei patru membri care au alcătuit componenţa originală a trupei The Beatles, în prezent mai trăiesc doar Paul McCartney şi Ringo Starr, care, la 81 de ani, continuă şi el să susţină turnee.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#paul mccartney vvarsta, #Paul McCartney, #80 de ani, #beatels, #John Lennon, #Ringo Starr , #stiri muzica