Ciucă, în scandalul subvenției pentru stuf în Delta Dunării: "Înţelegerea mea e că trebuie să ne concentrăm pe problemele reale"

Luni, 22 Ianuarie 2024, ora 18:51
14920 citiri
Ciucă, în scandalul subvenției pentru stuf în Delta Dunării: "Înţelegerea mea e că trebuie să ne concentrăm pe problemele reale"
Liderul PNL Nicolae Ciucă Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că plăţile prin APIA, solicitate ca urmare a cererilor depuse pentru recoltare de stuf din Delta Dunării, nu se vor executa dacă nu sunt îndeplinite toate regulile.

"Ştiu că toate aceste măsuri nu au fost aprobate, nu se execută plăţi pentru un astfel de demers, nu numai pentru că a intervenit Parchetul European. Sunt nişte reguli în baza cărora se fac plăţile prin APIA pentru o astfel de activitate şi atât timp cât nu există acele reguli îndeplinite, nu se vor face acele plăţi (...) Înţelegerea mea este că trebuie să ne concentrăm pe problemele reale şi adevărate ale fermierilor", a spus Ciucă, luni, la Senat.

Comisia de agricultură din Senat a acordat, luni, raport favorabil propunerii legislative a USR de abrogare a unor prevederi din OUG 34/2013 prin care terenurile mlăştinoase şi stufărişurile au fost incluse în categoria pajiştilor.

Preşedintele Comisiei de Agricultură, George Scarlat, a subliniat că a votat prin "abţinere" pentru că nu este de acord ca o schemă de ajutor acordată localnicilor pentru aceste păşuni, preponderent din judeţul Tulcea şi Constanţa, "să fie îngropată" doar pentru că "două persoane juridice care ar putea să nu fie moral sau legal îndreptăţite" să beneficieze de subvenţii.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, fiul lui Paul Stănescu urma să fie beneficiar al unor subvenţii date de APIA pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, ministrul Agriculturii declarând în urmă cu două zile că a aflat din presă despre această situaţie. El a anunţat atunci că toate reclamaţiile care au venit la minister pe acest subiect au fost transmise Corpului de control al ministerului, care va face toate verificările, iar raportul final va fi făcut public.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dispus Corpului de control să efectueze o anchetă în vederea verificării legalităţii acordării subvenţiilor pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la modalitatea de acordare a acestui nou tip de subvenţii.

Potrivit unui comunicat al MADR din 19 ianuarie, Barbu a solicitat ca din echipa de control să facă parte şi inspectori Antifraudă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Compania Apple a informat utilizatori de iPhone din zeci de țări cu privire la faptul că ar putea fi ținta unor „atacuri spyware mercenare”. Scopul acestora ar fi de a compromite siguranța...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#paul stanescu coruptie, #subventie stuf, #nicolae ciuca, #stuf Delta Dunarii Europa, #ancheta parchetul european , #Delta Dunarii