Stanescu: PSD a luat decizia executiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 16:52
9975 citiri
Stanescu: PSD a luat decizia executiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Paul Stanescu sustine ca decizia luata, luni, in sedinta CEx al PSD, a fost o executie politica motivata de "delict de opinie, marca Dragnea!".

Declaratia a fost facuta de Stanescu intr-o scrisoare trimisa presei marti, in aceeasi zi in care Klaus Iohannis nu a semnat decretul de revocare a acestuia din functia de ministru al Dezvoltarii, asa cum i-a cerut Viorica Dancila.

PSD - sub 25% in sondaje

"Dupa cum am vazut cu totii, luni, 19 noiembrie, in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, s-a luat decizia executiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!

De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par sa nu se mai termine, iar programul politic si guvernamental, care ne-a ajutat sa castigam alegerile, pare sa fi trecut in plan secund, in favoarea intereselor personale. PSD guverneaza Romania de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive.

Avem o crestere economica sustenabila, un nivel record al veniturilor statului, o imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale si subventiile pentru agricultori, avem cel mai mare numar de salariati din ultimii 20 de ani si cel mai redus nivel al somajului.

Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade in optiunile electoratului, sondajele indica o preferinta de sub 25%, cu mult sub scorul obtinut la alegerile parlamentare din anul 2016", a transmis Paul Stanescu.

Acesta a adaugat ca a avut curajul, la fel ca alti colegi, sa spuna adevarul si sa traga un semnal de alarma, avand o opinie distincta de cea a presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Am actionat ca un politician responsabil si i-am cerut public sa faca un pas in spate, sa analizam situatia in care ne aflam si sa hotaram ce masuri trebuie sa luam pentru oprirea acestei tendinte!

Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca si alti colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevarul si de-a trage semnale de alarma, avand o alta opinie decat presedintele partidului!

Am fost si sunt orientat catre obiective cu impact la nivelul populatiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii, a constituit-o zona de sanatate, educatie, locuire, apa si canalizare! Practic, aceste prioritati au rezultat din nenumaratele discutii cu primarii si cu presedintii de consilii judetene, cu care m-am intalnit atat la minister, cat mai ales in vizitele mele prin toata tara! Pentru ca trebuie sa fim receptivi la nevoile cetatenilor!", a completat socia-democratul.

Bilant de mandat

Acesta a facut si o trecere in revista a realizarilor pe care le-a avut ca ministru, din octombrie 2017.

"De cand sunt ministru, din octombrie 2017, pana in prezent, Programul National de Dezvoltare Locala a ajuns la o rata de contractare de 97%, am semnat peste 6.000 de contracte de finantare prin PNDL si nu exista localitate in tara asta fara a avea deschis cel putin un santier pentru dezvoltarea infrastructurii! De asemenea, cadastrul este un subiect la fel de important ca si cel al locuintelor!

Discutam, practic, de cadastrarea gratuita pentru o categorie de romani care, din ratiuni economice si financiare, nu isi pot inregistra suprafata aflata in proprietate, iar impactul la nivel rural este imens!

Avem o alocare de 913 milioane euro si, in prezent, sunt inregistrate peste 11,6 milioane de imobile din totalul de 40 milioane existente; la finalul anului 2018, va fi inscris peste 70% din terenul agricol, iar la finalul anului 2019, va fi inregistrata intreaga suprafata (aproape 10 milioane de hectare de teren arabil) ", a completat Stanescu.

De asemenea, social-democratul aminteste de obiectivele indeplinite pe parcursul mandatului sau.

"Nu in ultimul rand, prin Compania Nationala de Investitii, doar in acest an am inclus la finantare 479 de obiective, iar anul trecut am finalizat 95 de obiective de investitii.

Finantam 30 de camine studentesti (care totalizeaza 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de institutii de invatamant superior de stat, din 13 orase cu centre universitare), investim in infrastructura sportiva necesara desfasurarii, in conditii optime, a organizarii Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucuresti (stadioanele Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf si Giulesti).

Toate aceste cifre vorbesc de la sine, sunt realitati despre care unii au considerat ca se pot amana, dar eu am preferat sa fiu omul faptelor! Poate, mai putin al vorbelor, dar, cu siguranta, al faptelor, si le multumesc si pe aceasta cale, tuturor colegilor din minister, alaturi de care am facut pana acum o echipa extraordinara! Nu retractez nimic din ce am spus public despre situatia in care se afla acum Partidul Social Democrat, pentru ca sunt si raman un om onest, care nu urmareste interese personale, ci salvarea Romaniei!", a mai spus Stanescu, potrivit sursei citate.

Nu in ultimul rand, Stanescu le multumeste "tuturor celor care au avut incredere in mine si m-au sprijinit si cred cu toata convingerea ca trebuie sa ramanem uniti, sa continuam guvernarea, iar PSD sa ramana un partid de stanga modern si progresist, cu vocatie europeana, si cea mai importanta forta politica a tarii, capabila sa castige alegerile europarlamentare si prezidentiale din anul 2019, precum si pe cele locale si parlamentare din 2020!".

Comitetul Executiv National al PSD a decis, in sedinta de luni care a vizat remanierea guvernamentala, ca Ilan Laufer sa preia Ministerul Dezvoltarii Regionale, in locul lui Paul Stanescu. Pe de alta parte, seful statului, Klaus Iohannis, a anuntat, marti, ca respinge propunerea Olgutei Vasilescu la Ministerul Transporturilor, in locul lui Lucian Sova, si pe cea a lui Ilan Laufer pentru portofoliul Dezvoltarii.

Printre decretele de revocare semnate, marti, de Iohannis nu se numara si cel de revocare din functia ministeriala in cazul lui Paul Stanescu.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Stanescu executie poltica, #Stanescu Ministerul Dezvoltarii Dragnea, #Stanescu executie politica Dragnea , #ministrul Dezvoltarii