De ce a aprobat Paul Stanescu investitia interlopului Oaca: Daca nu semnam, era un abuz in serviciu

Miercuri, 07 August 2019, ora 13:57
13042 citiri
De ce a aprobat Paul Stanescu investitia interlopului Oaca: Daca nu semnam, era un abuz in serviciu

Senatorul PSD Paul Stanescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Olt, sustine ca a respectat legea in 2013, atunci cand a semnat un aviz favorabil pentru construirea unui parc fotovoltaic intins pe 17 hectare, beneficar fiind Nicusor Oaca, unul dintre liderii clanurilor interlope din Caracal.

Asta in conditiile in care toate instituriile statului si comisiile locale au fost de acord cu proiectul interlopului.

"Nesemnarea nejustificata a Avizului Tehnic prezentat la momentul respectiv ar fi reprezentat un abuz in serviciu din partea mea, cu atat mai mult cu cat primise toate avizele enumerate mai sus si indeplinea conditiile necesare in vederea emiterii," explica liderul PSD Olt, intr-un comunicat de presa transmis miercuri Ziare.com.

Semnatura lui Stanescu apare pe un aviz tehnic privind construirea unui parc fotovoltaic, document care a fost prezentat public de jurnalista Sorina Matei.

Foto: Facebook/Sorina Matei

Totul in contextul in care, in ultima perioada, mass-media a publicat mai multe legaturi intre interlopii din Caracal si liderii PSD locali.

"Este una de reprezentare"

Liderul PSD Olt sustine ca aceste documente sunt avizate dupa ce mai multe institutii ale statului sau comisii verifica actele.

"Semnatura mea este una de reprezentare, in fata mea vin documente, nu persoane, pe care le semnez numai in conditiile in care intrunesc toate criteriile de acordare.

Avizul institutiei pe care am reprezentat-o la momentul respectiv, in speta Consiliul Judetean Olt, este primit alaturi de avizele altor 13 sau 17 institutii, dupa caz, si anume: Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Olt, OCPI Olt, S.C. Distrigaz Sud Retele, Telekom, DSP Olt, APM Olt, SGA Olt, Drumuri Nationale, Salubris S.A., DSVSA Olt, S.C. DEO S.A., ISU Olt, CAO.

In functie de specificul lucrarii, se pot solicita si alte avize/acorduri din partea STS, MApN, SRI, Autoritatea Aeronautica Civila", explica Stanescu.

"Primise toate avizele"

Politicianul sustine ca acest aviz a fost dat in aceleasi conditii pe care le-au intrunit toate celelalte 48 de documentatii care au avut ca obiect - construire centrale fotovoltaice in judetul Olt, emise pana in prezent.

"De asemenea, avand in vedere faptul ca legislatia romaneasca in domeniul energiei regenerabile se afla la debut in perioada respectiva si prezenta multe sincope, eu m-am declarat impotriva acestor demersuri de a transforma terenurile agricole in parcuri fotovoltaice.

Mai mult, nesemnarea nejustificata a Avizului Tehnic prezentat la momentul respectiv ar fi reprezentat un abuz in serviciu din partea mea, cu atat mai mult cu cat primise toate avizele enumerate mai sus si indeplinea conditiile necesare in vederea emiterii", conchide Stanescu.

I.S.

Citeste si:
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este condus de peste 17 ani de către Asztalos Csaba, care de altfel este membru al instituției încă de la înființarea sa în 2002....
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
Partidul AUR a început să își trimită politicienii la școală, iar în acest sens a creat ”Academia AUR”, o ”școală politică a partidului, formată în vederea instruirii continue a...