PSD, despre negocierile dintre USR și PNL: „O inutilă bârfă la o cafeluță și o apă plată; Apar premise clare pentru alegerile anticipate”

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 12:09
1922 citiri
PSD, despre negocierile dintre USR și PNL: „O inutilă bârfă la o cafeluță și o apă plată; Apar premise clare pentru alegerile anticipate”
Secretarul general al PSD Paul Stănescu e de părere că Cioloș nu va fi votat de niciun partid FOTO Facebook / Gabriela Firea

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a declarat vineri, 15 octombrie, că se intră în scenariul alegerilor anticipate, și spune despre negocierea liderului USR Dacian Cioloș cu PNL că reprezintă „doar o inutilă bârfă la o cafeluță și o apă plată”.

Social-democratul mai susține că premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar.

”Ar fi o bătaie de joc la adresa democraţiei ca o formaţiune de importanţa politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliţie. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament. Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relaţia dintre PNL şi USR este ruptă şi nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de faţadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului şi invers au consecinţe. Instabilitatea politică va continua”, spune secretarul general al PSD.

El aminteşte că PSD a spus că soluţia cea mai la îndemână pentru deblocarea situaţiei este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate.

”Pentru că este limpede că Cioloş a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime şi românii. Ei aşteaptă astăzi, în criză, soluţii de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf. Românii nu mai au timp ca liberalii şi useriştii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluţa de astăzi PNL îl refuză pe Cioloş pentru o majoritate, apar premise şi mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluţia de avarie pe care o susţine şi USR-ul”, mai spune Stănescu.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş face vineri o nouă încercare de a convinge celelalte partide din coaliţie, PNL şi UDMR, să refacă înţelegerea din 2020 şi să voteze în Parlament un Executiv condus de el. Conducerea PNL se reuneşte în sistem de videoconferinţă, de la ora 11.00, pentru a stabili mandatul cu care va merge la discuţiile cu premierul desemnat.

Deja a avut loc o primă întâlnire, miercuri, cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi, care nu a avut nicio concluzie, iar premierul desemnat este presat de timp, săptămîna viitoare fiind nevoit să vină în Parlament pentru a cere votul de învestitură.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A scăzut rata anuală a inflației. Ciolacu: ”Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonare”
A scăzut rata anuală a inflației. Ciolacu: ”Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonare”
Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,6% în martie 2024, de la 7,2% în luna precedentă, conform datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Este a doua scădere...
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
#Paul Stanescu PSD, #Dacian Ciolos premier, #PSD, #alegeri anticipate, #secretar general PSD, #coalitie de guvernare pnl usr plus , #stiri Paul Stanescu