Paul Stanescu: Raman in PSD, chiar daca cineva o sa incerce sa-mi ia carnetul

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 18:24
4779 citiri
Paul Stanescu: Raman in PSD, chiar daca cineva o sa incerce sa-mi ia carnetul
Foto: Hepta.ro

Dupa ce a fost unul dintre initiatorii miscarii anti-Dragnea din PSD, vicepremierul Paul Stanescu se simte victima unei campanii de denigrare, mai ales dupa episodul "ar'metica". Chiar si asa, anunta ca nu paraseste partidul, nici daca i s-ar lua carnetul.

"Sunt un om de echipa, voi ramane in PSD, chiar daca cineva o sa incerce sa-mi ia carnetul, eu stiu, nu stiu cine, dar sigur voi ramane in PSD si sunt un om de stanga prin structura mea, fara discutie acest lucru", a afirmat Stanescu, la sediul MDRAP, intr-o conferinta de presa.

El a vorbit si despre "denigrarea" inceputa dintr-o data impotriva sa "in toata presa".

"Denigrarea mea in toata presa - bine, la inceput cu doamna prim-ministru, denigrarea doamnei prim-ministru, care e un om exceptional, un om la superlativ pot sa spun si am fost cu doamna prim-ministru in multe vizite si externe si interne - a inceput dintr-o data. Asa. Sigur ca am un semn de intrebare, probabil ca o sa-mi raspund ce se intampla sau ce se va intampla", a spus Paul Stanescu.

Vicepremierul a adaugat ca respectiva campanie de denigrare la adresa lui a fost pornita dupa ultima reuniune a Comitetului Executiv National al PSD.

"Denigrarea, in ultimele zile, dupa acel CExN in care opt ore am dezbatut toate temele pe care le-am avut in acel document, vad ca deja denigrarea mea incepe, asa in forta, in toata presa, ma surprinde lucrul asta. (...)

Pana acum am fost bun, mai stiam si limba romana, acum vad ca nici limba romana nu o mai stiu. (...) Eu imi doresc ca cei care vin dupa noi sa traiasca mai bine decat noi, nu-mi doresc altceva si nu am niciun gand de marire", a sustinut Stanescu.

Intrebat daca asupra sa sau a Gabrielei Firea s-au exercitat sau se exercita presiuni din partea conducerii partidului, Stanescu a raspuns: "Nu, noi am semnat un document si sustinem tot ce am scris in acel document. Deci, nimeni nu si-a schimbat parerea".

"Toti cei care am sustinut si prin vot, pana la urma, noi ne-am sustinut punctul de vedere pe care ni l-am asumat in acel document, fara discutie, si-l sustinem in continuare. E foarte important ce se intampla si cu Partidul Social Democrat, care eu nu vreau sa faca implozie, dar e foarte important ce se intampla cu Romania, asta e foarte important sau cel mai important lucru", a completat vicepremierul.

El a fost intrebat si despre relatia pe care o are in momentul de fata cu premierul Viorica Dancila si cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Doamna prim-ministru, in primul rand, e seful meu, nu? Doamna prim-ministru Dancila e seful Guvernului. Sigur, am o relatie foarte buna, am lucrat foarte bine. Si cu presedintele Dragnea o anumita perioada am lucrat bine, pana cand noi am considerat, o anumita parte din partid, ca partidul nu se indreapta intr-o directie buna. Asta e, pana la urma, discutia generala", a evidentiat Paul Stanescu.

Citește și:
Cum arată noua structură de putere din Parlament. Opoziția, vlăguită de numărul mare de aleși neafiliați
Cum arată noua structură de putere din Parlament. Opoziția, vlăguită de numărul mare de aleși neafiliați
Noua sesiune parlamentară din 2023 debutează cu un raport de forțe extrem de dezechilibrat. În timp ce coaliția PSD-PNL-UDMR are peste 60% din voturi, opoziția nu se poate uni nici măcar...
Ludovic Orban, despre ancheta care îi vizează pe șeful Romarm și pe Victor Pițurcă: ”Nu am avut nicio informaţie despre nicio ilegalitate care să se fi petrecut în mandatul meu de premier”
Ludovic Orban, despre ancheta care îi vizează pe șeful Romarm și pe Victor Pițurcă: ”Nu am avut nicio informaţie despre nicio ilegalitate care să se fi petrecut în mandatul meu de premier”
Fostul premier Ludovic Orban, aflat în fruntea Guvernului în anul 2020, atunci când au avut loc achiziţiile care sunt cercetate în dosarul care îl vizează pe directorul Romarm, Gabriel...