Vicepremierul Stanescu a mers in comisia de ancheta cu acuzatii la adresa sefului SPP, fara sa dea nume sau sa aduca dovezi

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 15:10
4340 citiri
Vicepremierul Stanescu a mers in comisia de ancheta cu acuzatii la adresa sefului SPP, fara sa dea nume sau sa aduca dovezi
Foto: Arhiva Hepta.ro

Vicepremierul Paul Stanescu a fost audiat, marti, in comisia de ancheta pentru verificarea posibilei implicari a SPP in activitatea unor partide politice.

Audierea a avut loc dupa ce Stanescu a declarat, la inceputul anului, ca un prieten a venit la el trimis de seful SPP, Lucian Pahontu, pentru a-i transmite ca Liviu Dragnea isi va pierde functia, iar el va fi "protejat" si va ajunge presedinte al social-democratilor. Liviu Dragnea anuntase inainte faptul ca Paul Staneascu ar fi primit acest mesaj.

La iesirea de la audieri, Stanescu a transmis ca a vorbit despre ceea ce a spus public la inceputul anului.

"Ceea ce v-am spus public am spus si la comisie. Alte elemente de noutate nu sunt. Eu am depus juramantul cam la mijlocul lunii octombrie. In noiembrie, un prieten a venit la mine si mi-a transmis un mesaj de la directorul SPP. Mesajul a fost cel pe care vi l-am spus public. Eram in noiembrie si mi-a zis ca, pana in martie, Dragnea o sa fie istorie ca eu si cativa colegi am putea prelua partidul si ca, din partea lui Pahontu, as putea avea protectie. Ce inseamna protectie nu stiu. Raspunsul a fost categoric 'nu'.

Am spus si in fata comisiei ca omul acesta pe care nu-l cunosc m-a luat de prost. Intalnirea intre mine si prietenul meu a fost in biroul Ministerului Dezvoltarii, nu a fost la carciuma", a spus Stanescu.

Vicepremierul a precizat ca prietenul sau nu face parte din niciun partid politic, din nicio structura militara.

Intrebat daca are dovezi ca prietenul sau a spus adevarul, Stanescu a raspuns ca e convins ca asta este adevarul, dar ca nu poate sa dovedeasca.

"Suta la suta da (are certitudinea - n.red.), nu am dovezi, am incredere in ce a spus ca a fost si este un prieten foarte bun, dar asta nu inseamna ca eu am acuzat SPP.

E posibil ca, la un moment dat, conducerea sa aiba anumite derapaje. Am toata stima pentru ofiterii din SPP", a punctat el.

El a confirmat ca, in urma acestei discutii, s-a luat decizia ca membrii Guvernului sa renunte la protectia SPP, dar a precizat ca el oricum nu simtea nevoia sa il protejeze cineva.

"Vreau sa va spun ca eu am intrat in Guvern in octombrie 2017. Premier era Mihai Tudose si de la inceput i-am spus ca nu vreau SPP. Probabil e un defect al meu ca om, ca nu am simtit niciodata nevoia sa ma protejze cineva. Nici acum nu regret. Si cat o sa mai fiu in aceasta deminitate publica nu o sa cer. Noi toate informatiile le primim de la SRI. Eu cred ca suntem foarte bine protejati de SRI", a adaugat Paul Stanescu.

Vicepremierul a refuzat sa le spuna jurnalistilor numele prietenului care l-ar fi atentionat, adaugand ca nici in comisie nu l-a divulgat.

"Nu si nu il voi spune niciodata, ca nu am acordul lui. Bineinteles ca m-au intrebat (in comisie - n.red.) ", a adaugat el.

Pe de alta parte, Paul Stanescu a negat acuzatia lansata de Liviu Dragnea, care a sustinut duminica, la Romania TV, ca cei care au semnat scrisoarea impotriva lui s-ar fi intalnit cu generalul SRI Dumitru Dumbrava, trecut in rezerva la finalul lunii august.

"Eu nu stiu pe nimeni de la SRI, nu stiu cine e Dumbrava, l-am cunoscut pe Helving (directorul SRI Eduard Hellvig - n.red.), ca asa a fost viata politica", a punctat el.

#Stanescu comisie SPP, #Stanescu audiat comisie SPP, #Stanescu Pahontu comisie SPP , #vicepremier