Vicepremierul Stanescu refuza sa explice de ce l-a luat consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheara: Treaba mea!

Joi, 08 Februarie 2018, ora 11:41
10030 citiri
Vicepremierul Stanescu refuza sa explice de ce l-a luat consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheara: Treaba mea!
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Vicepremierul Paul Stanescu a fost, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care trebuia sa decida daca accepta cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat.

Hotararea a fost amanata pentru 22 februarie, mai multe detalii puteti citi aici.

La iesirea din instanta, jurnalistii l-au luat cu asalt pe vicepremier si l-au chestionat in legatura cu decizia de a-l numi consilier personal pe Mihai Calin Novacescu, care ar fi fost bodyguard al lui Nicu Gheara.

Intrebat de jurnalistii aflati la ICCJ ce anume il recomanda pe Novacescu sa ii fie consilier personal si cu ce anume il consiliaza, Stanescu a raspuns "E treaba mea!" si a spus ca nu stia ca Novacescu i-a fost garda de corp lui Gheara.

Asta desi vicepremierul a sustinut ca se cunoaste cu Novacescu de 20 de ani.

"Il cunosc pe Mihai de 20 de ani, dar nu am fost casatorit cu el ca sa stiu ce a facut. Ne-am intalnit o data, poate de doua ori pe an. Haideti sa nu facem un caz din asta, ca e ceva minor", a spus vicepremierul.

Totodata, Stanescu a dezmintit informatia ca l-ar fi angajat pe Novacescu ca sa fie aparat, dupa ce membrii Guvernului au renuntat la serviciile SPP (Serviciul de Protectie si Paza).

Vicepremierul a mai spus ca el nu a avut si nici nu are nevoie de protectie, de aceea inca de cand a fost numit in toamna a refuzat serviciile SPP.

"Am fost validat ministru in 18 octombrie, cred, si de la inceput am spus ca nu vreau sa am paza, sa am SPP, ca eu consider ca nu e cazul, nu am de ce sa ma pazesc. Sunt un om liber, ma pot duce oriunde, nu am nevoie de paza", a adaugat Stanescu.

#consilier personal vicepremier Paul Stanescu, #Novacescu fost bodyguard Gheara, #Novacescu consilier personal vicepremier Stanescu , #vicepremier