Vicepremierul Stanescu sustine varianta sefului: Pahontu mi-a transmis printr-un prieten ca Dragnea va fi "executat" pana in martie

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 18:10
5571 citiri
Vicepremierul Stanescu sustine varianta sefului: Pahontu mi-a transmis printr-un prieten ca Dragnea va fi "executat" pana in martie
Foto: Arhiva Facebook/Paul V. Stanescu

Vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale, a confirmat, miercuri, ca seful SPP, Lucian Pahontu, i-a transmis printr-un "prieten" un mesaj legat de Liviu Dragnea. Mai exact, Pahontu ar fi transmis ca Liviu Dragnea va fi "executat" si ca Stanescu ar putea prelua "si partidul chiar".

La solicitarea presei, ministrul Dezvoltarii a povestit cum s-ar fi petrecut lucrurile.

"A venit un prieten la mine din partea unui inalt functionar al statului roman, am inteles ca Pahontu il cheama, si mi-a spus urmatorul lucru: sa-mi transmita la doua saptamani dupa ce am fost numit vicepremier si ministru al Dezvoltarii ca e foarte bine sa colaborez, pentru ca o sa am protectie, pentru ca Liviu Dragnea va fi executat pana in martie cel tarziu si ca eventual eu as putea sa preiau si partidul chiar", a sustinut Stanescu la Parlament.

Intrebat ce ar inseamna sa colaboreze, Stanescu a raspuns:

"Nu stiu. Am spus urmatorul lucru: te rog sa-i spui ca a gresit adresa total. Nu stiu cine e Pahontu, nu l-am vazut in viata mea. Niciodata nu m-am gandit sa preiau partidul si nici nu ma gandesc.

Nu cred ca SPP e de vina, cred ca oamenii sunt de vina si e impardonabil sa se spuna asa ceva. Eram vicepremier, asta inseamna un atentat grav la democratie".

Cand i s-a cerut sa precizeze ce inseamna ca Liviu Dragnea va fi "executat", Stanescu a raspuns: "Ce intelege toata lumea". Intrebat daca prin "executat" intelege o amenintare la integritatea fizica, Staneascu a raspuns, din nou: "Ce intelege toata lumea".

Liviu Dragnea anuntase inca de luni faptul ca Paul Staneascu ar fi primit acest mesaj. Intrebat de presa, Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca nu-i va solicita presedintelui Klaus Iohannis schimbarea sefului SPP. In schimb, premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca renunta la protectia SPP si ca ceilalti ministri din Cabinet "au aceleasi optiuni".

#Vicepremier Paul Stanescu Liviu Dragnea executat, #Pahontu SPP Liviu Dragnea executat , #vicepremier