Ministrul Educatiei anunta evaluari in Consiliul General si comisiile CNATDCU

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 22:07
3627 citiri
Ministrul Educatiei anunta evaluari in Consiliul General si comisiile CNATDCU
Foto: Ziare.com

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat, joi, ca va face o evaluare la nivelul Consiliului General si al comisiilor de specialitate ale Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), precizand ca a avut deja o discutie in acest sens cu presedintele institutiei, Marius Andruh.

Ministrul Educatiei a spus ca discutia pe care a avut-o cu presedintele CNATDCU a vizat anumite probleme care exista la nivelul comisiilor de specialitate ale institutiei, unele dintre ele fiind incomplete, precum si la nivelul Consiliului General.

Pavel Nastase a mai spus ca nu i-a cerut demisia lui Andruh. Anterior, Marius Andruh declarase, pentru Hotnews, ca ministrul Educatiei i-a spus ca "se doreste" inlocuirea lui.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNADTCU) si Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) nu vor mai evalua scolile doctorale, asa cum era prevazut in legea educatiei, deputatii votand recent eliminarea celor doua institutii din procesul de evaluare a scolilor doctorale.

Ministrul Educatiei a spus ca modificarile au fost propuse de catre minister, iar astfel procedura se va simplifica foarte mult si se va conta pe autonomia universitatilor, pe faptul ca bazele de date si informatiile care se refera la resursa umana, in special la conducatorii de doctorat si la rezultatele cercetarii stintiifice, se gasesc la universitati, si nu la CNADTCU sau la CNCS.

Press One a scris ca amendamentul prin care CNATDCU si CNCS sunt eliminate din procesul de evaluare a scolilor doctorale a fost votat de Camera Deputatilor in 4 aprilie si se regasea intr-un raport de 65 de pagini al Comisiei de invatamant si al Comisiei de munca din Camera Deputatilor, la OUG 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii.

Proiectul a trecut de plenul Camerei, la o zi de la votarea in comisie, cu toate ca PNL si USR au cerut retrimiterea acestuia la comisie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pavel Nastase evaluare comisii CNATDCU, #CNATDCU evaluare scoli doctorale , #ministrul Educatiei
Comentarii