Pavel Nastase anunta ca au fost modificate 152 dintre cele 365 de articole ale Legii Educatiei

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 22:55
3526 citiri
Pavel Nastase anunta ca au fost modificate 152 dintre cele 365 de articole ale Legii Educatiei
Foto: Facebook/Ministerul Educatiei Nationale-Romania

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a informat, miercuri, ca din cele 365 articole ale actualei Legi a Educatiei, au fost modificate 152.

Acesta a precizat ca noua lege va fi elaborata la inceputul anului urmator, urmand sa fie dezbatuta in Parlament in iunie-septembrie 2018.

Ministrul Educatiei a sustinut, miercuri, la dezbaterea "Invatamantul universitar - prezent si viitor" de la Academia de Studii Economice din Bucuresti, ca se impun reglementari flexibile si coerente pentru cadrul general de organizare si functionare a Sistemului National de Educatie.

"Din cele 365 articole ale actualei legi, au fost modificate 152, ceea ce reprezinta 41% din ansamblul ei. De asemenea, din anumite puncte de vedere, legea a ramas in urma fata de realitatile economico-sociale actuale.

Prin urmare, o noua lege trebuie sa impuna responsabilitate, atat scolilor si universitatilor, cat si cadrelor didactice, sa prevada o mai buna si permanenta pregatire a acestora, deoarece de priceperea si tinuta lor profesionala depinde in foarte mare masura progresul elevilor si studentilor", a spus Pavel Nastase.

Ministerul Educatiei a avansat si un calendar de lucru cu urmatoarele etape:

-aprilie - mai 2017 - realizarea unei sinteze a consultarilor anterioare;

-iunie - noiembrie 2017 - evaluarea Sistemului National de Educatie (Starea Educatiei) ;

-noiembrie - decembrie 2017 - asumarea optiunilor majore ale educatiei;

-ianuarie - februarie 2018 - elaborarea proiectului noii legi a educatiei (sub coordonarea unui grup de lucru constituit la nivelul MEN) ;

-martie - mai 2018 - dezbateri publice;

-iunie - septembrie 2018 - dezbaterea proiectului de lege in Parlament.

Citeste si Ministrul Educatiei: Copiii se plictisesc la scoala. Admiterea la ASE e mai slaba ca Bac-ul

Ministerul Educatiei Nationale a prezentat miercuri, la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, directiile de actiune privind asumarea optiunilor majore ale educatiei si elaborarea proiectului de lege a educatiei.

Prezent la reuniune, premierul Sorin Grindeanu a declarat ca, in contextul deselor modificari operate in actuala lege a educatiei, este nevoie de o viziune coerenta, generala, strategica a intregii societatii asupra educatiei pe termen mediu si lung, asumata de toti factorii guvernamentali si neguvernamentali interesati.

"Cred ca a venit timpul sa ne asezam cu totii la aceeasi masa si sa gasim acele solutii care sa ne permita sa avem o legislatie functionala pe termen lung, transparenta si predictibila in acest domeniu. Avem nevoie de o lege noua, adaptabila, concisa si cuprinzatoare, pentru ca reforma in domeniul educatiei sa fie un proces adecvat unei societati bazate pe cunoastere, economie de piata, competitia valorilor si stat de drept.

Pentru a construi o 'Romanie competenta' avem insa nevoie de o viziune pe termen lung - pana in 2030, la care sa participe toate fortele societatii", a spus premierul Sorin Grindeanu.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#ministrul Educatiei Lege Educatie, #articole Lege Educatie moficicare, #noua lege educatie 2018 , #ministrul Educatiei