Szasz Jeno, PCM: Presedintele Parlamentului ungar va veni, marti, in Romania

Luni, 04 Iunie 2012, ora 19:38
3073 citiri
Szasz Jeno, PCM: Presedintele Parlamentului ungar va veni, marti, in Romania

Presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, sustine ca nu este nimic nepotrivit in implicarea presedintelui Parlamantului Ungariei, Kover Laszlo, in campania electorala din Romania.

"Din cate stiu eu, presedintele Parlamentulu maghiar va veni, marti, in Romania", a spus liderul PCM< intrebat fiind daca oficialul ungar nu si-a schimbat planurile dupa scrisoarea trimisa de sefii parlamentului de la Bucuresti.

Acesta a explicat ca astfel de vizite fac toti liderii europeni, inclusiv cei din Romania.

"Este un obicei european. Fiecare partid politic face parte dintr-o familie mare politica si e normal sa existe astfel de vizite", a explicat presedintele PCM la Romania Tv.

Blaga si Anastase ii cer sefului Parlamentului Ungariei sa nu mai vina in Romania

Szasz Jeno a dat exemplu implicarii liderilor de la Bucuresti in campaniile electorale din Republica Moldova, in care si-au declarat sustinerea pentru anumite formatiuni implicate in lupta politica.

"Cand partidele romanesti s-au implicat la alegerile locale din Chisinau, atunci de ce nu ati facut scandal? De ce nu dati exemplu Chisinaului?", a incheiat Szasz Jeno.

Afirmatia a fost facuta la scurt timp dupa ce presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, Vasile Blaga si Roberta Anastase, i-au trimis o scrisoare omologului lor de la Budapesta, Kover Laszlo, prin care ii solicita sa nu mai efectueze vizita in Romania programata pentru ziua de marti, 5 iunie.

Oficialul maghiar avea programate in Romania o serie de vizite electorale in judetul Mures, unde trebuia sa viziteze opt localitati alaturi de candidati ai Partidului Civic Maghiar.

Vizita oficialului de la Budapesta in Romania a fost anuntata, luni, de presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy, care a precizat faptul ca Laszlo Kover va fi prezent in Mures in calitate de presedinte de onoare al PCM.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Szasz Jeno vizita Kover Laszlo, #vizita presedinte Parlamant maghiar Romania, #lider UCM conflict Romania Ungaria , #stiri PCM