Ambasadorul Romaniei in Danemarca va candida pentru PD-L

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 15:02
2258 citiri
Ambasadorul Romaniei in Danemarca va candida pentru PD-L

Ambasadorul Romaniei in Danemarca, Toader Paleologu, si-a anuntat joi candidatura pentru alegerile parlamentare din partea PD-L Sector 2, precizand ca i-a cerut presedintelui sa-l retraga din functie.

Paleologu a declarat joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PD-L, ca accepta cu "bucurie oferta onoranta" a democrat-liberalilor de a candida in colegiul 9, al sectorului 2, zona in care a crescut si pe care "o iubeste atat de mult".

"Ma alatur PD-L pentru ca eu cred ca este partidul cel mai bine plasat pentru a continua speranta aliantei castigatoare din 2004", si-a motivat Paleologul alegerea, precizand ca si-a depus miercuri adeziunea la formatiunea democrat-liberala.

De asemenea, Toader Paleologu a spus ca i-a solicitat, pe 13 octombrie, presedintelui Basescu sa fie retras din functie si nu va mai detine postul de ambasador in Danemarca, din momentul in care decizia va fi publicata in Monitorul Oficial.

Paleologu a declarat ca PD-L reprezinta cel mai bine ideile in care crede: reinnoirea clasei politice, anumite reforme institutionale de care Romania are nevoie, mentinerea unei anumite politici fiscale si reducerea taxelor si un angajament puternic in materie de educatie.

Intrebat daca prin alegerea facuta nu va trada proiectul politic liberal al familiei sale, Paleologu a declarat ca nu crede ca "PNL detine monopolul asupra traditiei liberale din Romania" si el are impresia ca duce mai departe traditia familiei, "aceea a unei implicari reformatoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#candidat, #alegeri, #PDL, #Toader Paleologu, #ambasador , #alegeri parlamentare