Cum va reusi ARD sa invinga USL?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 01 Octombrie 2012, ora 12:14
4698 citiri
Cum va reusi ARD sa invinga USL?
Foto: Adevarul

Alianta Romania Dreapta s-a format si s-a lansat in razboi deschis cu USL avand drept unic scop castigarea alegerilor parlamentare. Un obiectiv exagerat, din moment ce, pentru a ajunge la guvernare, gruparea are nevoie doar sa ciupeasca din procentele USL pana undeva sub 50%. Iar acesta e poate cel mai realizabil punct posibil de pe agenda Aliantei Romania Dreapta.

Dar scaderea procentelor USL e doar primul punct pe agenda ARD. Daca el va fi indeplinit, PP-DD si restul formatiunilor, care deocamdata doar orbiteaza in jurul Cotroceniului, se vor lipi definitiv (si strans) de noua majoritate spre a-i oferi presedintelui tot ce isi doreste, i.e. guvernul si linistea pana la capatul celui de-al doilea mandat.

Pentru a face insa diferenta necesara erodarii procentelor USL, Alianta Romania Dreapta trebuie sa declanseze o campanie puternica prin care sa convinga electoratul ca diferentele pozitive sunt, toate, in dreptul ARD; iar cele negative sunt, toate, exclusiv, in tabara celor de la USL. Incercand din rasputeri sa puncteze pe aceasta lista inca de la lansarea oficiala, membrii ARD s-au intrecut in stigmatizari si imprecatii la adresa proaspetilor guvernanti.

Perla scapata de vicepresedintele PDL, Mihai Stanisoara, ne obliga sa regandim si sa privim cu alti ochi cele doua mari formatiuni politice. Din manualul diferentelor si asemanarilor dintre USL si ARD, vicepresedintele PDL, Mihai Stanisoara, a grait asa: "USL, condus de binomul toxic Ponta-Antonescu, inseamna mai rau pentru Romania. Practic, guvernarea USL o putem caracteriza pur si simplu prin trei cuvinte: prostie, hotie si minciuna. As incheia, parafrazand cumva moto-ul Catavencilor: ai nostri sunt mai inteligenti ca ai lor".

Se intelege atat de clar de aici ca doar inteligenta ar fi singura diferenta intre cele doua echipe politice, incat te si speria constatarea logica, evidenta, pe care cu greu te abtii sa nu o extragi din panseul fostului ministru al Apararii: de cata inteligenta trebuie sa faca dovada cineva, ca sa fie in stare sa publice o asemenea gogomanie? E limpede ca nu atat de multa pe cat se amagesc a poseda proaspetii reuniti sub umbrela inimii din sigla ARD. Dar daca Mihai Stanisoara nu a fost inspirat, recunoscand prin butada sa ca si ei sunt la fel de plini de "prostie, hotie si minciuna" ca si adversarii din USL, sa privim putin si spre alti reformatori reprezentativi ai Aliantei Romania Dreapta.

"Vrem schimbarea clasei plitice. USL in stanga ii apara pe politicienii corupti. ARD in dreapta are candidati integri si compententi. ARD nu va avea nici penali si nici colaboratori ai Securitatii. USL are pe liste si penali si colaborator ai Securitatii. ARD, prin candidatii sai, ofera la randul ei cu adevarat sansa schimbarii clasei politice", spune Monica Macovei, poate cea mai radicala voce din noua Alianta.

O declaratie - program la fel de radicala. Una insa care ne obliga sa uitam ca, exact in momentul in care ea era rostita, in spatele scenei erau pitite toate numele compromitatoare ale PDL: Elena Udrea, Roberta Anastase sau Emil Boc. Nume ascunse fara ca asta sa insemne ca ele nu vor tasni, iarasi, in prim planul politicii in cazul in care ARD va reusi sa formeze majoritatea care sa dea Guvernul.

Cat despre pionii care vor sari in ajutorul ARD dupa alegeri, in cazul in care USL va lua mai putin de 50%, sa nu ne facem nicio grija. Ne putem astepta ca un plan cu adevarat diabolic sa implice chiar si strategia ca mai noii dezertori din PDL sa revina la prima dragoste, dupa 9 decembrie, daca asta ar inclina din nou balanta in favoarea celui mai puternic. Depinde doar cat de fragile vor fi rezultatele si cat de adanc va reusi sa erodeze ARD in USL.

Asadar, cum va reusi ARD sa invinga USL? Cu inteligenta...ar fi trebuit sa fie raspunsul corect, daca nu am mai avea niciun ochi critic asupra strategiei cu care au pornit la drum. Ca sa nu mai vorbim despre experienta trecutului apropiat, care le atarna de coada si zgarie memoria ca niste talangi de cupru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#PDL ARD alegeri parlamentare, #strategie PDL parlamentare corupti, #USL alegeri parlamentare vot , #alegeri parlamentare