Gheorghe Stefan Pinalti: Daca noi am cheltuit 2 milioane, USL a cheltuit 10

Luni, 22 August 2011, ora 15:20
2687 citiri
Gheorghe Stefan Pinalti: Daca noi am cheltuit 2 milioane, USL a cheltuit 10

Presedintele PDL Neamt, primarul Gheorghe Stefan, respinge acuzatiile aduse de liderii USL, care sustin ca ar fi castigat alegerile de duminica dand mita electorala. "Pinalti" spune ca membrii PDL Neamt s-au mobilizat ca o adevarata echipa si, timp de trei saptamani, candidatul lor, Adrian Radulescu, a mers din poarta in poarta pentru a se face cunoscut.

"Oamenii au fost mobilizati de toti consilierii nostri, de primari, de presedintele Consiliului Judetean, de vicepresedinti, parlamentari. Am fost o echipa unita si asa am reusit", a explicat primarul din Piatra Neamt, pentru Ziare.com.

Rezultate oficiale alegeri: USL castiga in Maramures, PDL in Neamt

Gheorghe Stefan a mai spus ca PDL a purtat o campanie intensa timp de trei saptamani, in care Adrian Radulescu "a mers din comuna in comuna, din sat in sat, din poarta in poarta, a stat de vorba cu oamenii si pe strada si la carciuma si la ei in casa, a iesit si la televizor, am facut tot ce trebuia sa facem intr-o campanie electorala".

Si Marian Vanghelie a "garantat" pentru Ecaterina Andronescu

Stefan a respins toate acuzatiile de mita electorala, inclusiv pe cele lansate de jurnalistii de la Realitatea TV, care au difuzat o inregistrare video in care acesta le cerea primarilor din colegiu sa "garanteze" ca aduc cate o suta de oameni la vot.

Gheorghe Stefan Pinalti, acuzat ca vrea sa cumpere votanti pentru alegerile de duminica

"Era vorba de o garantie morala. Si pentru candidatura doamnei Ecaterina Andronescu a garantat Marian Vanghelie! Este o chestie de moralitate, nu neaparat de garantii materiale", a explicat primarul.

De asemenea, rugat sa comenteze afirmatiile lui Victor Ponta, potrivit caruia PDL a cheltuit 2 milioane de euro pentru a castiga alegerile de duminica din Neamt, Gheorghe Stefan a replicat ironic: "Daca noi am cheltuit 2 milioane, ei au cheltuit 10".

Victor Ponta: PDL a investit 2 milioane de euro ca sa castige alegerile la Neamt

Primarul ne-a explicat si de ce nu a apelat la ajutorul liderilor de la Bucuresti, spre deosebire de colegii din Maramures, care au beneficiat de sprijinul electoral al mai multor ministri, printre care Daniel Funeriu, Valeriu Tabara, Elena Udrea sau Anca Boagiu.

"Eu si cu domnul Adrian Radulescu ne-am gandit ca nu trebuie sa mergem pe un vot politic, ca trebuie sa mergem pe o persoana, pe un specialist. Este un colegiu in care este vot uninominal, asa am crezut noi ca e mai bine", a declarat liderul PDL Neamt.

Gheorghe Stefan este convins ca aceasta prima confruntare electorala cu USL a fost de folos pentru PDL, in vederea alegerilor locale si parlamentare de anul viitor.

"Da, categoric. Daca toti oamenii nostri politici isi vor face treaba, eu zic ca noi putem obtine rezultate foarte bune", s-a aratat convins liderul PDL Neamt.

Citeste si:
Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”
Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat vineri, 28 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că probabil intrarea la guvernare a făcut ca PSD să scadă în ultimele...
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...