PDL sesizeaza Comisia de la Venetia: Avocatul Poporului ne-a ignorat

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 14:06
1804 citiri
PDL sesizeaza Comisia de la Venetia: Avocatul Poporului ne-a ignorat

Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a anuntat, miercuri, ca PDL sesizeaza Comisia de la Venetia, dupa ce Avocatul Poporului a respins solicitarea democrat-liberalilor privind sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu OUG 12/2014 referitoare la alegerile partiale.

Gheorghe a distribuit ziaristilor textul scrisorii grupului PDL din Camera Deputatilor adresate Comisiei de la Venetia. In scrisoare, PDL arata ca "in Romania se continua incalcarea flagranta si fara nicio limita a principiului constitutional al statului de drept de catre majoritatea parlamentara a USD formata din PSD, UNPR si PC, precum si de guvernul condus de Victor Ponta".

"Astfel, prin ordonanta de urgenta 12/2014 au fost modificate unele regului ale legii electorale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, fiind afectate drepturi politice fundamentale, drepturi care fac parte din categoria drepturilor politice electorale ale cetatenilor romani de a alege si a fi ales. Modificarea in cauza s-a produs cu mai putin de un an inainte de alegerile parlamentare partiale si a celor europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai", se arata in scrisoarea adresata presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio.

PDL precizeaza ca a solicitat Avocatului Poporului sa isi exercite competentele constitutionale si sa sesizeze Curtea Constitutionala privind neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta 12/2014, dar ca Avocatul Poporului "a ignorat" solicitarea, "transmitand un raspuns de neinteles".

PDL solicita sprijinul Comisiei de la Venetia pentru "restaurarea respectarii principiului constitutional si european al statului de drept".

Citeste si:
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Curtea Constituţională a României (CCR) discută, miercuri, sesizarea USR privind numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii...
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....