Radu F. Alexandru (PDL): Dupa alegeri, si PSD si PNL vor cauta sa se alieze cu noi

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 09:39
3139 citiri
Radu F. Alexandru (PDL): Dupa alegeri, si PSD si PNL vor cauta sa se alieze cu noi
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL, senatorul Radu F. Alexandru, este convins ca USL nu va reusi sa obtina majoritatea parlamentara dupa alegerile din decembrie.

In aceste conditii, el se asteapta ca liderii PSD si PNL sa caute sa se apropie de PDL pentru un "program comun de guvernare".

Gelu Visan (PDL): Parlamentarii PSD si PNL sunt nemultumiti de liderii lor, mi-au spus mie

"Din cifrele pe care le avem noi, marsul triumfal al USL spre izbanda din alegerile parlamentare s-a rupt. Se observa un trend descrescator al USL, indiferent cine face sondajele. Oamenii sunt deja in fata multor probe care le arata ca toate promisiunile au fost in van, nimic din ceea ce sperau sa se intample nu s-a intamplat si nu exista sanse sa se intample. Au promis marea cu sarea si nu au dat decat sarea, cu prisosinta.

USL va avea cu mult sub 50%, prin urmare problema aliatului in viitoarea coalitie de guvernare va fi una dificila. USL este un edificiu contra naturii, avand un singur liant, ura, astfel ca nu poate sa reziste.

In momentul in care se vor trezi in fata unui scor departe de a le asigura o majoritate parlamentara, astfel incat sa formeze Guvernul, atunci fiecare dintre cele doua partide va avea mari probleme. Partidele, si liderii acestora, se vor gandi care este drumul de urmat, in ce masura acceptarea unui program comun de guvernare cu Alianta Romania Dreapta poate sa fie solutia", a declarat Radu F. Alexandru pentru Ziare.com.

Salutam implicarea activa a lui MRU in politica

Pe de alta parte, senatorul PDL isi manifesta satisfactia fata de alegerea lui Mihai Razvan Ungureanu ca presedinte al partidului Forta Civica, alaturi de care PDL va constitui Alianta Romania Dreapta.

"E un eveniment pe care trebuie sa-l salutam cu toata increderea si cu satisfactie. Increderea si satisfactia provin de la faptul ca oameni de factura lui MRU au ajuns intr-un moment in care au simtit ca trebuie sa se angajeze in viata politica romaneasca, sa aduca acel suflu nou, de profesionalism, competenta si moralitate, de care este atat de nevoie", a spus Radu F. Alexandru.

Senatorul PDL nu s-a aratat deranjat ca alaturi de Mihai Razvan Ungureanu au venit si politicieni care au facut parte din PSD si PNL.

"Nu este de blamat daca au facut parte din PSD sau PNL, le face cinste ca au plecat. Ar fi o nedreptate sa spui ca toti oamenii din PSD sau PNL sunt nefrecventabili, sunt acolo si oameni de calitate", a conchis Radu F. Alexandru.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Radu F Alexandru USL, #Radu F Alexandru MRU, #Radu F Alexandru alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare