Sondaje PSD: PDL isi mentine primariile mari si Consiliile Judetene

Miercuri, 03 August 2011, ora 17:44
3009 citiri
Sondaje PSD: PDL isi mentine primariile mari si Consiliile Judetene
Foto: Adevarul

USL nu reuseste sa ii dizloce pe pedelisti din primariile marilor orase si de la presedintiile Consiliilor Judetene, in ciuda faptului ca in sondaje conduce in aproape toate judetele.

Astfel, conform datelor sondajelor judetene ale PSD, niciuna din cele 16 primarii ale oraselor resedinta de judet detinute de PDL si UNPR nu ar fi castigata de candidatii USL, informeaza Realitatea TV, care preia Mediafax.

Uniunea sta mai bine la candidaturile pentru presedintiile Consiliilor Judetene. Din cele 15 Consilii detinute de PDL si UNPR, candidatii USL sunt plasati la procente aproape egale cu cei ai PDL in Bistrita-Nasaud, Iasi si Neamt. In restul cazurilor, diferentele intre PDL si USL sunt de peste 10%.

De exemplu, la Arad, primarul PDL Gheorghe Falca are, conform sondajelor PSD, peste 60% in intentia de vot, desi USL ar obtine, la votul politic, peste 50% in judet. La Brasov, primarul PDL George Scripcaru ar obtine aproape 48%, in timp ce candidatii USL, Adrian Atomei sau Catalin Leonte, ar obtine cu 12-13% mai putin. Pe judet, la votul politic, USL ar fi votat de 61% din cei chestionati.

La Cluj-Napoca, primarul PDL Sorin Apostu, ar fi preferat de peste 50% dintre alegatori, niciunul dintre candidatii USL netrecand de 30%.

Primarul din Craiova, Antonie Solomon (in prezent PDL si care a anuntat ca va trece la UNPR), are, potrivit sondajelor PSD, peste 45% intentie de vot, cel mai bine clasat candidat al USL, Olguta Vasilescu, trecand cu putin de 30%.

Primarul PDL din Targu-Mures, Dorin Florea, are in sondajele PSD peste 50% la intentia de vot, iar primarul PDL din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, este creditat cu peste 15 procente in fata candidatilor USL.

Primarul PDL din Ramnicu-Valcea, Romeo Radulescu, are in sondajele PSD peste 60%, in timp ce Emilian Francu, cel mai bine clasat candidat USL, este cotat la aproximativ 20%.

Candidatii USL au sanse, conform sondajelor PSD, la trei dintre cele 15 Consilii Judetene detinute in prezente de PDL si UNPR, fiind egali sau la diferente de sub % cu candidatii PDL in Bistrita-Nasaud, Iasi si Neamt.

In Arad, presedintele PDL al CJ, Nicolae Iotcu, are deja peste 50% in sondajele PSD, care crediteaza USL, la votul politic, cu o medie de 52% in judet.

Sorin Frunzaverde, presedintele PDL al CJ Caras-Severin, este cotat cu peste 60% in sondajele PSD, care crediteaza USL, la votul politic, cu putin peste 50% in judet.

La presedintia CJ Iasi, Constantin Simirad (UNPR) ar avea probleme doar daca din partea USL ar candida Tudor Ciuhodaru, care, in sondajele PSD, ar fi pe primul loc, cu peste 5% in fata lui Simirad. Acesta, cotat la aproape 25%, ii devanseaza insa pe candidatii liberali Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei. La nivelul judetului, USL inregistreaza, pe votul politic, 71%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#sondaj primarii Consilii Judetene, #sondaj USL, #sondaje sefi Consilii Judetene , #alegeri parlamentare