Absente de marca la Congresul PD-L (Opinii)

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 12:33
4219 citiri
Absente de marca la Congresul PD-L (Opinii)

Da. Au fost absente de marca, dar nu e vorba de vectorii de imagine ai PD, nici de Stoica, Stolojan & co, fosti presedinti ai PNL, trecuti pe linie moarta la Conventia PD-L, cica pentru a face loc lupilor tineri, ci de clarificari ideologice si programatice.

Pentru ca noul-vechiul leadership ar fi avut nevoie de un modern vehicul doctrinar, unul actualizat, menit a retrezi energiile politice necesare unui nou inceput.

Cu loialitate, continuitate si promisiuni desarte nimeni nu va putea sa relanseze partidul, nici sa modernizeze statul, economia ori sa ridice nivelul de trai.

Congresul PD-L, manifestare de forta si coeziune

Recenta intrunire a delegatilor PD-L, principala formatiune a guvernarii actuale, s-a dorit o manifestare de forta si unitate a unui partid aflat in pierdere vizibila de viteza, incredere, vointa si capacitate de a scoate Romania din criza. In acest scop, s-a apelat le regie, la efecte de PR si advertising ca la orice spectacol de moda.

S-au pregatit din timp echipe de traineri, agitatori si aplaudaci cu tricouri si pancarte, pusi sa ovationeze delirant orice fac sau zic domnii Basescu, Boc si echipele lor de yesmeni, sa ridice nivelul de adrenalina al participantilor si telespectatorilor.

Daca scenografia si costumatia au fost stralucitoare, continutul, majoritatea discursurilor, procedurile lipsite de fairplay au dezamagit mare parte a celor prezenti, a presei si a observatorilor neutri. Si ei si publicul au asteptat parca altceva in afara automultumirii, a laudaroseniei si a frazelor sforaitoare despre succese numai de ei percepute. Gogoasa cu cat de bine ne va fi de la toamna sau de la anul s-a rasuflat demult.

Dar a primat spectacolul

Spectacolul insa a meritat, caci la astfel de ocazii politica si politicienii se dau in stamba. Dl Petre Roman, singurul castigator al speech-ului prezidential, acuza "stralucirea mediocritatii si transparenta nerusinarii". Jurnalistii vorbeau si ei de fandoseala, festivism, facatura, circ, indecenta, manipulare..., inclusiv a propriilor membri, care trebuiau cumva motivati.

De ras s-a ras copios, dar s-a si plans. Au fost actori si de drama si de comedie. Pierzandu-si aderenta la mase, mai marii portocalii au incercat de toate, de la trucul ieftin al lacrimilor de crocodil, demonetizat prin repetitii succesive, la comedianti cabotini din opera de trei parale si bufoni ingenui. Asa intelege partidul lui Basescu arta bunei guvernari si stiintele politice.

Numai ca, dupa cacariseala lui Paleologu, o flecareala la misto cu accente maneliste, evolutia a dat in dramoleta. Strigatul "Libertate! Libertate! Libertate!", pronuntat cu ultimele puteri de Adrian Sobaru, dupa saltul in gol de la balconul Parlamentului, a reizbucnit tocmai la Congresul PD-L. Dar cu o forta de nebanuit. Caz unic in analele democratiei.

Ai fi zis ca, in sfarsit, se va trece la o analiza realista a cauzelor proastei guvernari, a vietii interne de partid, a stilului de promovare a cadrelor doar de catre liderul maxim, a necazurilor provocate degeaba unui popor prin decizii aiuritoare.

Libertatea si democratia cui?

Cui si pentru cine cereau libertate reprezentantii marcanti ai PD-L cand ei insisi sunt partidul conducator? Evident, intrebarea e de dragul retoricii. Daca cereau libertate pentru noi ar fi fost de inteles. Mereu ne este calcata in picioare: de la libertatea cuvantului pana la libertatea de a manifesta impotriva abuzurilor puterii.

Mai grav e ca scandarile repetate se adresau liderilor actuali care s-au facut luntre si punte sa-i satisfaca orgoliul presedintelui mentinandu-i in frunte pe omul sau si pe protejati. Se spune ca le-au dat o mana de ajutor serviciile secrete, Parchetul si... bugetul de stat.

Petru prima data s-a inteles clar ca in partidul de la putere nu e libertate, nici democratie, ca toate jocurile se fac la Cotroceni. In Modrogan se alcatuiesc doar strategii pe care nu le ia nimeni in seama. Ca intre politica de administrare a tarii si ce ne peroreaza zilnic propaganda oficiala nu este nicio legatura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Congres Conventie PDL, #libertate congres PDL, #lideri PDL Basescu Boc , #alegeri PDL
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
PDL DIN ROMANIA NEAGREAT SI DISCONSIDERAT DE TOATE PARTIDELE NATIONALE CE FAC PARTE DIN GRUPUL EUROPEAN AL PPE: