Alegeri in PDL - Sustinatorii lui Blaga se bat intre ei

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 10:34
2560 citiri
Alegeri in PDL - Sustinatorii lui Blaga se bat intre ei

Democrat-liberalii s-au intalnit sambata in Consiliul National de Coordonare pentru a-si alege noua structura de conducere.

Dupa ce a pierdut lupta pentru sefia partidului, Elena Udrea nu va candida pentru nicio functie de conducere in partid, insa sustinatorii sai s-au inscris pentru functiile de la varf.

In ceea ce priveste tabara Monicai Macovei, niciun democrat-liberal nu va candida. Acestia au decis sa nici nu se prezinte sambata, la Palatul Parlamentului. Singurul care va asista la vot din partea tabereai Macovei va fi Cristian Preda.

Interesant este insa cum se pozitioneaza sustinatorii lui Blaga, care lupta intre ei. Competitia se observa, in special, la nivelul posturilor de vicepresedinte. Astfel, Sulfina Barbu, Radu F. Alexandru, Cezar Preda, Mircea Hava, Ioan Balan s-au inscris in cursa pentru un post de vicepresedinte al partidului.

Totodata, pentru postul de vicepresedinte in domeniul politicilor economice si mediu de afaceri al PDL se lupta deputatul PDL Alexandru Nazare si europarlamentarul PDL Petru Luhan, ambii suporteri ai lui Vasile Blaga.

Alegeri in PDL: Cu ce echipa va conduce Blaga partidul

Pentru cele 4 functii de prim-vicepresedinte ale PDL s-au inscris sase candidati: Anca Boagiu, Andreea Paul, Ion Ariton, Dorin Florea si Liviu Negoita.

Theodor Paelologu a anuntat ca se retrage din cursa pentru functia de prim-vicepresdinte pe strategii politice spunand ca nu vrea sa-l concureze pe Dorin Florea. El le-a recomandat celor care l-ar fi votat pe el sa-i dea voturile lui Dorin Florea.

Astfel, pentru functia de prim-vicepresedinte pe politici economice si mediul de afaceri se vor lupta Andreea Paul Vass, sustinator al lui Vasile Blaga, si Ion Ariton, care s-a pozitionat de partea Elenei Udrea.

Gheorghe Flutur, care doreste sa ramana in functia de secretar general al partidului, nu are niciun fel de emotie pentru ca nu are contracandidat.

Nici Liviu, care Negoita candideaza singur pe postul sau de prim-vicepresedinte pe probleme de comunicare, pentru care nu s-a infiintat niciun alt competitor. Nici Anca Boagiu nu are adversar pentru functia de prim-vicepresedinte pe strategii politic. Roberta Anastase, care tinteste postul de vicepresedinte pe comunicare, nu are contracandidat.

La Consiliul National de Coordonare al PDL vor fi mai multe etape de vot. In prima etapa, vor fi alesi cei patru prim-vicepresedinti ai partidului si secretarul general, in a doua vicepresedintii, iar in ultima etapa de vot urmeaza sa fie votati secretarii executivi si membrii comisiilor de integritate, litigii si statut si, respectiv, de revizie si control.

Potrivit noilor prevederi ale Statutului stabilite la Conventia Nationala din 23 martie, PDL va avea 16 vicepresedinti responsabili cu urmatoarele departamente: pentru strategii, relatii politice si internationale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administratia publica, justitie, siguranta nationala, ordine puiblica, pentru politici in agricultura, pentru politici in edcatie, cercetare, cultura, minoritati si pentru sanatate.

Citeste si:
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI...
Sursa: Ziare.com