Ziare.com

Blaga a castigat sefia PDL. Udrea contesta, Basescu isi ia adio de la PDL

de Redactia Ziare.com
Sambata, 23 Martie 2013, ora 22:22

   

Blaga a castigat sefia PDL. Udrea contesta, Basescu isi ia adio de la PDL
Vasile Blaga a castigat, sambata, sefia PDL, dupa un scrutin marcat de scandaluri, obtinand 2.344 de voturi. Marele perdant al serii, cel putin deocamdata, este Elena Udrea, care a reusit sa stranga, potrivit datelor oficiale, 2.014 dintre optiunile de vot. Monica Macovei intregeste podiumul cu 209 voturi.

Udrea a contestat rezultatele Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, de la Romexpo, si a cerut o renumarare a voturilor.

Tabara Udrea acuza diferente intre numarul de participanti si voturile exprimate, in timp ce Vasile Blaga a replicat ca niciodata nu a pus la indoiala corectitudinea colegilor sai, desi si el a pierdut, in 2011, presedintia partidului in fata lui Emil Boc.

In afara de alegerea presedintelui partidului, delegatii PDL au mai votat si pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale de Integritate, functie castigata de Daniel Buda, in timp ce Gheorghe Ialomitianu este presedintele Comisiei de Revizie si Control.


De asemenea, PDL si-a modificat statutul prin vot.

Statutul PDL a fost modificat la Conventie: Fostii presedinti vor face parte din conducere


Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

21:50 - Vasile Blaga a comentat si el anuntul presedintelui, spunand ca este decizia acestuia si ca nu intelege cand a fost PDL o povara pentru Traian Basescu.

Blaga, despre despartirea lui Basescu de PDL: Nu stiu sa piarda!

21:40 - Crin Antonescu a comentat anuntul facut de presedinte: "Marele perdant, lucru pe care il si recunoaste, este domnul Traian Basescu. (...) Astazi este invins de propriul sau partid si cred ca iesirea greu de comentat a domniei sale dupa ce a aflat rezultatele o spune mai bine decat oricine".

Antonescu: Nu Basescu s-a separat de PDL, ci PDL de Basescu

21:10 - Comisia de numarare a voturilor in PDL a sustinut o scurta conferinta de presa in care a oferit explicatii.

"Asa cum e procedura, numaratoarea se face in interiorul comisiei. Am verificat de 2-3 ori buletinele de vot la functia de presedinte. Nu a existat masa care sa nu fie numarata de colegii mei si reprezentantul desemnat, domnul Cristian Popescu, din partea motiunii Udrea.

Contestatia se face in cadrul comisiei, cand se numara. Acolo s-a solutionat. S-a renumarat acolo la fiecare masa si de cate trei ori. Contestatia generala se face acum. Acum se inregistreaza la cancelarie o contestatie, facuta de domnul Cristian Popescu, nu stiu ce mai contesta", a declarat Mircea Toader, presedintele comisiei de numarare si validare.


Comisia de organizare a Conventiei PDL: Contestatia Elenei Udrea s-a solutionat pe loc, acum face alta

20:50 - Traian Basescu anunta pe Facebook ca, in aceste conditii, isi ia adio de la PDL, definitiv.

Basescu, dupa victoria lui Blaga: Adio, PDL! Ne-am despartit definitiv! (Video)

20:45 - Elena Udrea anunta ca nu se va mai duce la intalnirea cu conducerea PDL din Modrogan.

20:40 - Valeriu Zgonea comenteaza pe Facebook: "Conventia PDL demonstreaza o data in plus ca vremea lui Traian Basescu a trecut demult. Azi nu a pierdut Elena Udrea. Nici Monica Macovei. Marele perdant de azi e de fapt Basescu. Pentru ca nici macar cei din PDL nu-l mai asculta. E clar ca traieste intr-o lume a lui, departe de realitatile din Romania si de ce vor romanii. Despre Blaga? Ii urez succes !"

20:00 - Liderii PDL se reunesc la sediul din Modrogan, departe de ochii presei, in prima sedinta a Colegiului Director dupa alegerea noului presedinte al partidului. Elena Udrea nu face parte din Colegiul Director al PDL.

Ramane de vazut cine si cand va mai solutiona contestatia depusa de ea, opiniile liderilor PDL cu privire la prevederile statutului intr-un astfel de caz fiind impartite.

19:55 - Elena Udrea sustine o declaratie de presa, alaturi de Emil Boc si Cristian Preda si de alti sustinatori. Ea afirma ca, daca se iau in considerare cifrele din procesele verbale, Vasile Blaga ar fi castigat doar cu 44 de voturi in conditiile in care au fost semnalate numeroase nereguli.

"Este evident ca suntem neincrezatori. La o singura numarare s-au gasit voturi nule in dreptul domnului Blaga", a mai spus Elena Udrea, precizand ca toate buletinele au fost duse la sediul PDL, unde urmeaza discutii in Colegiul Director.

Si fostul presedinte PDL Emil Boc si-a aratat nemultumirea fata de faptul ca rezultatul alegerilor a fost anuntat inainte de rezolvarea contestatiei depuse legal, ceea ce este cu totul neobisnuit si creeaza suspiciuni.

La randul sau, Cristian Preda a declarat: "Daca se facea un tur doi, votul reformistilor ar fi inclinat balanta. Cred ca din aceasta conventie trebuie sa iesim onorabil, fara suspiciuni. Astept, ca si doamna Udrea, raspunsul".


19:45 - Monica Macovei a comentat rezultatul alegerilor spunand ca aceasta a fost oferta facuta de reformisti delegatilor, iar ei "atat au votat".

"Eu imi voi urma pana la capat principiile. Sa vedem ce se intampla(...) Sigur ca partidul trebuie sa fie unit, doar ca, cu acest scor, trebuie sa vedem cum (...)Votul reformistilor ar fi inclinat balanta", a adaugat Macovei, referindu-se la situatia in care s-ar fi ajuns in turul doi, asa cum ar fi aratat rezultatele reale ale alegerilor.

19:25 - Elena Udrea nu a semnat procesul verbal. "Asteptam sa termine spectacolul si sa se ocupe si de contestatia noastra", a spus Udrea.

19:19 - Ia cuvantul Blaga. "Si eu am pierdut cum am pierdut in 2011, dar niciodata nu am pus la indoiala corectitudinea alegerilor".

Blaga, dupa alegeri: Lucrurile se incheie aici. Aritmetica e aceeasi de 3.000 de ani

Vasile Blaga este vizibil suparat de situatia creata.

19:19 - Mircea Toader: "Noi vom delibera, dar va spun ca acesta este rezultatul".

19:17 - Cristian Petrescu anunta ca sustinatorii Elenei Udrea contesta rezultatul alegerilor pentru ca nu s-a rezolvat contestatia depusa. Este huiduit copios. Se striga "Rusine!".

Acesta spune ca nu a semnat procesul verbal.

19:16 - Mircea Toader anunta rezultatele pentru celelalte doua alegeri organizate la conventie. Gheorghe Ialomitianu e presedintele Comisiei de Revizie si Control, iar Daniel Buda este presedintele Comisiei Nationale de Integritate.

19:08 - Programul Conventiei continua. Pentru detensionarea situatiei, Ion Balan, deputatul care s-a ocupat de organizarea conventiei, a chemat pe scena un copil imbracat in costum popular, invitat sa le cante delegatilor.


19:06 - Elena Udrea confirma in fata jurnalistilor ca a depus contestatia. "Sunt 40 de voturi cu care domnul Blaga e castigator. Avand in vedere neregulile semnalate azi, avem o contestatie care vrem sa se analizeze", sustine aceasta, in conditiile in care Blaga a fost deja anuntat castigator.

19:02 - Mircea Toader anunta rezultatele finale: Blaga 2.344 voturi, Udrea - 2.014, Macovei - 209.

Au fost exprimate 4.615 voturi. Total valabile - 4.567 voturi. Total anulate 48.

Se asteapta sosirea proceselor verbale pentru a se indeplini toate procedurile legale.

19:01 - Ultimele rezultate neoficiale arata astfel: Blaga - 2.344 voturi, Udrea - 2.014 voturi, Macovei - 209 voturi.

19:00 - Traian Igas, membru in comisia de numarare, a declarat ca nu s-a decis renumararea, ci doar se analizeaza contestatia depusa de unul dintre conducatorii de motiuni.

18:55 - Se anunta oficial ca s-a trecut la renumararea voturilor: "Avem o contestatie din partea liderului unei motiuni". Sala huiduie.

18:50 - Unul dintre membrii comisiei de numarare a voturilor, vicepresedinte la PDL Baia Mare, anunta ca a inceput deja renumararea voturilor.

Acesta le-a mai declarat jurnalistilor ca s-a constatat o diferenta de cateva sute de voturi in plus fata de numarul de delegati. El a anuntat ca se poate ajunge la depunerea unei contestatii, chiar si pana in instanta.

Acesta a explicat ca au existat 4.359 de participanti invitati la Conventie si s-au obtinut 4.632 de voturi exprimate, adica 273 de voturi aparute de nicaieri.

"Se renumara, s-au interpretat gresit unele semne. Acea cruciulita anula, nu confirma. Sunt foarte multe cruciulite, si la unii si la altii. Se vor verifica si listele de prezenta, se face o corelare", a explicat acesta.

18:44 - Ultimele rezultate neoficiale arata astfel: Blaga - 2.360 de voturi, Udrea - 1.992 voturi, Macovei - 199 voturi.

18:42 - Informatiile sunt contradictorii, nu se stie inca daca se renumara sau nu voturile.

"Diferenta e foarte mica. Sa vedem daca, dupa renumarare, e tot domnul Blaga in frunte. Daca da, e o victorie cat o infrangere", a comentat Elena Basescu pentru corespondentul Ziare.com.

18:36 - Un reprezentant al comisiei de numarare a voturilor a declarat pentru B1TV ca s-a decis sa se renumere voturile, deoarece exista o neconcordanta de peste 200 de voturi.

Astfel, si-au inregistrat prezenta 4.359 de delegati, in schimb totalul voturilor obtinute de cei 3 candidati se ridica la peste 4.600 de voturi.

18:26 - Se verifica procesele verbale, informeaza B1TV. Exista o neconcordanta intre numarul de voturi si numarul de delegati prezenti - apar circa 300 de voturi in plus. Putinii sustinatori ai Elenei Udrea ramasi in sala acuza frauda la vot, transmite corespondentul Ziare.com.

18:20 - Conform B1TV, cifrele finale ar fi urmatoarele: Blaga - 2.404 voturi, Udrea - 2.013 voturi si Macovei - 191 voturi.

PDL pare "rupt in doua", diferenta intre voturile obtinute de primii doi clasati fiind extrem de mica.

18:13 - Vasile Blaga ar fi castigat din primul tur, cu 55%, informeaza surse pentru Ziare.com. Blaga ar fi obtinut peste 2.350 de voturi, iar Elena Udrea in jur de 1.900 de voturi. Monica Macovei ar fi obtinut in jur de 3% din numarul total de voturi.

In sala se aud urale, se scandeaza numele lui Vasile Blaga. Se pregatesc anuntul oficial si tunurile de confetti, informeaza corespondentul Ziare.com.

18:08 - Surse arata ca pana la aceasta ora, Vasile Blaga are peste 2.000 de voturi numarate, iar Elena Udrea 1.750 de voturi, informeaza Digi24.

17:40 - Dupa numararea a circa 1.500 de voturi (aprox. 35%), Vasile Blaga ar fi in avantaj, avand circa 60% din voturile numarate, informeaza surse citate de Realitatea TV.

17:00 - Sebastian Lazaroiu l-a atacat dur pe Vasile Blaga pe Facebook. Presedintele s-a delimitat de pozitia consilierului sau printr-un comunicat remis presei de purtatorul de cuvant.

Lazaroiu il ataca dur pe Blaga pe Facebook. Basescu se delimiteaza

16:45 - Sunt ridicate urnele cu voturi pentru a fi duse in sala unde se numara buletinele, care este pazita.


Candidatii asteapta rezultatele cu maxim interes. Multi dintre liderii care au facut declaratii publice considera ca Vasile Blaga va castiga din primul tur.

16:22 - Mircea Toader anunta incheierea votului. "Cine nu a votat, asta e viata... . In scurt timp o sa va comunicam rezultatele", a spus acesta de la tribuna.

Deputatul a lamurit si situatia celor aproximativ 20 de delegati care nu s-au regasit pe liste.

"Nu au fost omisiuni, doar erori de calculator. Din doi cu acelasi nume, a fost luat doar unul(...) In cazul celor cu nume identice trebuia pus si parintii, nu ne-am gandit ca vor fi din acelasi judet cu acelasi nume. Iar cei care si-au uitat buletinele le-au trimis pe e-mail in copie, le-am aprobat sa voteze pe copie, altii nu au votat", a mai spus Toader.


16:21 - Absentii de pe liste au votat pe o lista suplimentara. Printre ei, un delegat de la Satu Mare, care a precizat ca, in cazul sau, a fost vorba despre o greseala tehnica, pe calculator. "S-a incurcat numele, cu diacritica", a explicat el.

O alta problema a avut fostul ministru Adrian Radulescu, membru de drept in BPN. "S-a rezolvat si ma duc sa votez", a punctat acesta, precizand ca "era treaba comisiei" sa se asigure ca listele sunt corecte si complete.

15:52 - Adrian Papahagi a declarat pentru Ziare.com ca spera ca delegatii PDL vor vota cu "cosmarul USL", adica cu Monica Macovei. "Sper ca astazi sa invinga reforma", a mai spus Papahagi.

15:42 - A votat si Adriean Videanu, presedintele interimar al PDL Bucuresti. Ca si pana acum, Videanu a refuzat sa spuna pe cine sustine. In schimb, el a afirmat ca organizarea a fost foarte buna, iar delegatii care nu s-au regasit pe liste au avut o parte de vina pentru ca nu le-au verificat inainte de a veni la Conventie.


Pe de alta parte, acesta a sustinut ca USL a ajuns la 56% si se afla pe un trend descrescator. "Usor, usor, lumea o sa isi dea seama", s-a aratat el convins.

15:33 - Elena Udrea voteaza. Mircea Toader isi indeamna colegii sa voteze. Nu mai este aglomerat, sala s-a eliberat vizibil.

15:22 - Apar primele probleme de organizare. Mai multi delegati sustin ca nu se regasesc pe liste, iar Gabriel Berca afirma ca un coleg de-al sau de la Bacau "voteaza pe lista sectorului 5, are si ecuson".

Cozile la cabinele de vot se maresc.


15:13 - Gabriel Berca, sustinator al Elenei Udrea, si Monica Macovei au criticat la postul B1TV gestul Andreei Paul, care, la finalul discursului sau, a aratat un biletel roz pe care scria "Votati Blaga", cu trimitere la celebrul episod politic "biletelul roz", cand Elena Udrea a zdruncinat clasa politica dezvaluind ca premierul Tariceanu a incercat sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu pentru problemele pe care le avea acesta in justitie.

Gabriel Berca a sustinut ca gestul Andreei Paul a fost o "lovitura sub centura impardonabila" si ca asemenea gesturi ar fi fost de asteptat din partea PSD-ului, nu a unor colegi de partid.

"Aceste gesturi tin de bun simt sau de exact opusul(...) Autorul s-a facut de ras", a comentat Monica Macovei.

15:02 - Monica Macovei: "E o competitie deschisa. Mie mi-a placut foarte mult ziua de azi".

Europarlamentarul spune ca pana cand nu se anunta rezultatele crede in sansa sa. "Am avut datoria sa candidez, mi-am propus inca din decembrie", a spus Macovei la postul B1TV.

Europarlamentarul si-a ironizat contracandidatii: "As fi vrut sa ii rog sa vorbeasca pe scena intr-o limba straina vreo trei propozitii", a spus aceasta, reamintind ca un presedinte de partid are intalniri cu diverse oficialitati de peste hotare.

"Antonescu pica proba!", a mai spus aceasta amuzata, referindu-se la presedintele PNL.


14:42 - Din cauza aglomeratiei create in apropierea urnelor, jurnalistii sunt rugati sa elibereze zona.

14:40 - Vasile Blaga voteaza. Spune ca are emotii, mai ales ca se afla intre colegi si "emotiile sunt mai mari".

14:35 - Theodor Stolojan a declarat pentru Ziare.com ca va fi un singur tur de scrutin.

"Nu va fi un tur doi al alegerilor, domnul Blaga va castiga din start, desi premierul Ponta isi doreste ca rezultatul sa fie altul. Ati auzit si dumneavoastra cum a reactionat sala, victoria e clara. In ceea ce priveste discursul de dimineata al presedintelui Basescu, a fost un discurs foarte bun si extrem de echilibrat", s-a aratat convins europarlamentarul PDL.


14:28 - S-au sigilat urnele. Se distribuie buletinele de vot. Incepe votul cu o ora intarziere, prin urmare rezultatul se asteapta in jur de orele 19-20.


Sunt amenajate 80 de cabine in patru zone diferite ale salii de la Romexpo. Delegatii voteaza in ordinea alfabetica a judetelor.

Fiecare delegat primeste trei buletine de vot, unul pentru alegerea presedintelui, unul pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii si unul pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale pentru Revizie si Control.


14:25 -Elena Udrea se arata convinsa ca va castiga in ciuda reactiilor salii din momentul sustinerii discursurilor, evident in favoarea lui Blaga. "Nu se masoara voturile in functie de cat sunt de galagiosi sustinatorii nostri", a declarat aceasta la Realitatea TV.

Surprinzator, Elena Udrea nu stia cum se voteaza, crezand ca trebuie sa incercuiasca pe buletin numele candidatului preferat, nu sa ii taie pe ceilalti doi, asa cum au decis organizatorii.

"Bine ca mi-ati spus, sper sa nu fie probleme, sa nu se voteze invers decat normal", i-a spus Elena Udrea jurnalistei care o intrebase cum comenteaza aceasta modalitate ciudata de vot.

14:20 - Delegatii sunt in pauza. Unii mananca mici si beau bere, masa fiind pusa la dispozitie de organizatorii conventiei.

Cei trei candidati fac declaratii pe posturile de televiziune si se plimba printre delegati, sperand ca ii vor putea convinge pe ultima suta de metri.

14:10 - Se fac ultimele pregatiri inainte de inceperea votului. Sunt 4.359 de delegati inscrisi.

14:06 - Mircea Toader ii roaga pe delegatii PDL sa coboare din zonele de votare, aflate la etajul 1: "Domnilor delegati, intai trebuie sa sigilam urnele".

14:05 - "Nu ma intereseaza ce are de spus domnul prim-ministru, ce se intampla astazi priveste PDL-ul", a declarat Vasile Blaga, pentru Ziare.com, referitor la postarea premierului pe Facebook.


13:57 - Delegatii de la Buzau au inconjurat-o pe Elena Udrea, cu care isi fac poze. "Nu iau in calcul posibilitatea sa nu castig", le spune Udrea.

13:55 - Emil Boc ii strange mana si ii ureaza succes Monicai Macovei.

13:45 - Victor Ponta scrie pe Facebook ca, in opinia sa, Vasile Blaga a "pierdut fara drept de apel", indiferent de rezultatul votului de astazi.

Victor Ponta despre alegerile PDL: Blaga a pierdut fara drept de apel

13:35: - Andreea Paul si Traian Ungureanu isi exprima si ei sprijinul in favoarea lui Vasile Blaga. O buna parte dintre delegatii aflati in primele randuri aplauda puternic si ridica mici pancarte prin care isi arata sustinerea fata de actualul lider al PDL.

13:30 - Gheorghe Flutur si Raluca Turcan aduc si ei argumente in favoarea lui Vasile Blaga.

13:12 - Blaga a fost puternic aplaudat si ovationat de sala. Theodor Stolojan ia cuvantul si explica de ce il sustine pe Vasile Blaga si de ce ii invita pe delegatii indecisi sa o faca, printre aceste argumente fiind faptul ca acesta a avut "o atitudine corecta fata de cei de langa noi", dar si faptul ca Blaga a fost singurul care a dorit sa isi asume conducerea partidului anul trecut.

12:56 - Vasile Blaga: "Le-am spus colegilor: Daca nu gasim un just echilibru intre masurile luate si interesul partidului, s-ar putea sa pierdem inimile romanilor. Stim exact ce ne-a spus lumea cand am batut la usa in campanie!".

Blaga: Este timp pentru a reconstrui partidul pana la alegerile din 2016

Blaga a reamintit sustinerea acordata lui Traian Basescu la referendum si a luat angajamente fata de militanti, fata de romani. "Va trebui sa mergem in teritoriu si sa reconstruim partidul, un PDL unit. Sunt omul care uneste, nu dezbina", a mai spus el.


12:54 - Aplauzele de care s-a bucurat Elena Udrea la finalul discursului s-au pierdut in aplauzele primite de Vasile Blaga, venit imediat la microfon. Blaga a fost primit cu ovatii in picioare de foarte multi dintre delegati.


12.40 - Elena Udrea isi prezinta motiunea. Ea spune ca este nevoie de o conducere noua care sa redeschida comunicarea cu baza partidului si sa promoveze meritocratia.

"E nevoie de lideri credibili. Credibilitatea nu se masoara in sondaje, ci in fata electoratului. Ne-am masurat cu totii si am vazut cata incredere ale electoratul in noi. Candidez din partea celor care mai cred in PDL si vor sa ii construiasca viitorul", a spus Udrea.


Udrea: E nevoie de lideri credibili. Celor care au ales sa plece le spun "Drum bun!"

12:37 - Emil Boc ii ofera Elenei Udrea insigna primita la intrarea in partid din mainile lui Traian Basescu.


Boc: Azi nu votam pentru soarta lui Blaga sau Udrea

12.35 - Emil Boc enumera cele patru obiective de care are nevoie pentru a sustine un candidat: "Sa faca o Opozitie de fier la adresa USL, sa recastigam electoratul de dreapta, sa pastram parteneriatul cu presedintele Romaniei, sa revenim la guvernare in 2016 ca principala forta a unei aliante".

12:30 - Emil Boc ia cuvantul pentru a sustine candidatura Elenei Udrea, fost ministru al Turismului in Guvernul sau.

"Avem nevoie de Opozitie pentru a le arata romanilor dezastrul USL. Avem nevoie de parteneriatul cu presedintele Romaniei si sa cream premisele victoriei in 2016", a declarat fostul premier, spunand ca cea care poate asigura obiectivele PDL este Elena Udrea, care are "tenacitatea" sa conduca partidul spre victorie.

"Nu votam pentru soarta Elenei Udrea, Vasile Blaga si Monica Macovei, ci pentru soarta partidului. Ce facem? Partidele trebuie sa gaseasca un motor nou care sa le duca spre crestere", a mai spus acesta.

12:20 - Gheorghe Stefan o sustine pe Elena Udrea si anunta ca nu va candida la alegerile pentru Biroul National, intrucat peste o luna se pensioneaza.

12:15 - Vorbeste Teodor Paleologu, in sprijinul Elenei Udrea.

Paleologu: Udrea - perfecta pentru rolul "anti-Ponta"; motiunea lui Blaga - "moartea lenta"

12:05 - Vorbeste Sever Voinescu, tot in sprijinul Monicai Macovei.

12:00 - "Propun aceasta motiune celor care vor sa ajungem la guvernare pe usa din fata, nu pe usa din dos (...) Daca vrem sa schimbam ceva in partidul asta si tara asta, trebuie sa o facem cu intransigenta (...) Sunt puternica si credibila, cea mai credibila dintre candidati. Cuvantul meu are mare putere pe plan european. Nu mint ca Ponta. Nu sunt corupta ca Nastase. Nu urasc America si UE ca Antonescu. Sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu", a promis Macovei.

Macovei: Sunt cea mai credibila, sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu!


11:45 - Monica Macovei acuza de la tribuna lipsa de combativitate a PDL in campaniile electorale din 2012. In timpul acestui discurs bazat pe notiunile de integritate si onestitate se aud doar firave aplauze din sala.

11:38 - Ia cuvantul si Andrei Papahagi, sustinator al Monicai Macovei.

11:30 - Cristian Preda, sustinator al Monicai Macovei, ataca dur Guvernarea USL, criticand faptul ca absorbtia fondurilor este scazuta din cauza coruptiei actualilor guvernanti, iar puterea actuala este "indiferenta".

"Din indiferenta creste si dispretul, asa se face ca premierul nu s-a sfiit sa ia un avion privat ca sa ajunga la un meci de fotbal.(...) Despre Schengen, ministrul Corlatean a spus "Nu putem, deci nu mai vrem". (...) Puterea e aroganta. Cum le vorbeste Andrei Marga scriitorilor? Ii insulta! Vai si amar de o tara care ajunge pe mana oamenilor lipsiti de masura si de caracter!", a spus Preda.

In opinia sa, "s-a cascat o prapastie intre masa partidului si conducere".

Preda a propus cateva obiective partidului. Primul PDL sa propuna o Constitutie pentru cetateni care sa impuna maximum 300 de deputati si cel putin 6% pentru educatie. Al doilea - investitii masive, al treilea - referendum pentru euro.


11:26 - Echipa Monicai Macovei este prima care isi prezinta motiunea - "Reformistii". Teodor Baconschi este primul vorbitor.

11:20 - Rand pe rand iau cuvantul mai multi participanti, printre care europarlamentarul Marian Jean Marinescu si deputatul Mircea Toader.

11:07 - Grupul de protestatari condus de deputatul PSD Mihai Sturzu (solistul de la Hi-Q) a reusit sa intre in sala, cantandu-i la iesire presedintelui "I love you Base" si scandand "Basescu!". Presedintele rade in stilul binecunoscut si le spune "La revedere!" protestatarilor inainte de a urca in masina.

11:06 - Lucrarile conventiei continua cu mesajul video transmis de presedintele PPE, Wielfried Martens. De asemenea, este citit un mesaj din partea cancelarului Angela Merkel.

11:05 - Traian Basescu a parasit sala, nu inainte de a face fotografii cu cativa delegati.

11:04 - "Niciun tanar ministru nu a plecat cu tinicheaua de coada din Guvern. Aveti o garnitura de fosti ministri care ar trebui sa fie acei oameni care sa aduca acel suflu nou pe care sa il dati intregului partid. Nu ma refer la competitorii de la motiune, ci la ce as face eu daca as fi in locul vostru. Istoria arata ca atunci cand ati pus partidul in mainile generatiei tinere, a avut 10 ani la putere(...)

Voi reveni in politica avand in minte :"2016 - Dreapta la putere". Nu ma voi aseza in fruntea unui partid. Au fost diverse oferte din partea actualilor candidati la functia de presedinte. Masa la care ma asez dupa ce termin mandatul o stabilesc eu si nimeni altcineva!", a spus presedintele in incheiere, adaugand: "Va doresc sa va gasiti solutia corecta".


10:55 - Presedintele a amintit si de momentul in care a castigat sefia PDL in fata lui Petre Roman. "Politica si interesul general in politica nu poate fi substituit de amicitie sau recunostiinta. Omul politic este rece, hotarat si ofera solutii. Faptul ca am facut schimbarea i-a asigurat PDL 10 ani la putere", a spus Traian Basescu.

"La localele din 2004 am spus: candideaza la Brasov oameni din organizatia de tineret. Asa a candidat Scripcaru, Falca la Arad, primarul de Slatina si multi altii. Am spus iau steagul partidului si am sa il infig pe Primaria Capitalei si am facut-o. Acesta a fost succesul PDL.

Partidul a avut un ciclu de 10 ani cu Petre Roman, un ciclu de zece ani impartit de Basescu si Boc. Trebuie sa inceapa un alt ciclu, orice amanare va va costa. Va spun ca om care iubeste partidul asta. Aveti doua randuri de alegeri.

Dupa ce termin mandatul, obiectivul meu va fi reconstruirea unei drepte puternice care sa readuca Romaniei o doctrina care creeaza sanse nu da pomeni electorale, care lasa omul sa munceasca, fiecare sa aibe deschis orice orizont", a mai spus presedintele.

10:50 - "Ati facut ce a trebuit. Puteati sa obtineti procente mai multe la legislative, daca ati fi facut ce a facut Dan Diaconescu: punand o camera de televiziune la Targu Jiu, creand impresia ca se bate, in timp ce voi nu ati dat impresia ca va bateti, ati lasat sa pluteasca impresia aranjamentelor", a mai spus Traian Basescu.

10:48 - "Am spus ca voi reveni in politica, dar nu am spus ca voi reveni la PDL. Am vazut mesajul necistit al Antenelor dus in interiorul partidului: 'Am pierdut din cauza masurilor de austeritate'. Daca ati pierdut, ati pierdut pentru ca ati salvat tara intr-un moment de dificultate. Suntem printre foarte putinele tari care s-a reechilibrat rapid macroeconomic", a mai spus presedintele.

"Va informez, martor imi este Emil Boc: FMI a venit cu solutia de iesire prin cresterea TVA, CAS(...) Am stat mult, ne-am consultat cu BNR, am ajuns la concluzia ca era o solutie riscanta. Reteta Fondului ne-ar fi dus la mutarea poverii pe economie, adica cresterea evaziunii, pierdere de locuri de munca, incetinirea cresterii economie. Am luat masura cea mai grea si mai dureroasa: nu atingem mediul de afaceri, incercam sa adoptam solutii rapide. Proba ca am avut dreptate este ca masurile s-au luat in 2010, iar in 2011 Romania a revenit pe crestere economica de 2,2%, care nu a mai putut fi mentinuta de actualul Guvern", a mai spus acesta.

10:45 - "Ati avut o contributie extraordinara la procesul de modernizare a Romaniei si pentru acest lucru eu, presedintele Romaniei, va multumesc!", a subliniat presedintele in aplauzele celor prezenti.

10:40 - Presedintele a tinut sa vorbeasca si despre Guvernarea Boc, in special despre Legea Educatiei, unul dintre marile succese ale fostului ministru Funeriu, acuzand PSD ca face modificari pe care nu le va promulga.

"Ati facut o lege a Educatiei exceptionala, ati facut patru noi coduri pentru justitie. Veti putea sa va treceti in istoria partidului ca ati reformat Justitia. A mai ramas doar implementarea celor doua coduri. Ati liberalizat piata muncii in acord cu Agenda 2020 a UE. Ati modernizat sistemul de pensii, o noua lege a Dialogului Social", a mai spus presedintele, adaugand ca impreuna cu fostul premier Boc au pus tara deasupra interesului politic.

10:37 - Reorganizarea, revizuirea Constitutiei, o noua lege electorala si o noua lege a Sanatatii au fost celelalte obiective pe care presedintele a declarat inca o data ca le sustine, invitand PDL sa o faca. "Sunt obiective la care tin si care sunt necesare Romaniei", a spus Traian Basescu, reamintind ca ele au fost inscrise si in protocolul cu Guvernul Ponta, dar "Exista in USL o Opozitie puternica".

"Sunt obiectivele pe care eu sunt gata sa fiu partener cu PDL", a mai spus presedintele.


10:33 - "Nu poti sa spui vreau in Schengen, cand tu ai ministri cu dosare penale in instanta. Romania nu poate face pasi inapoi, voi nu ati tolerat asa ceva. Pentru mine ramane un obiectiv resepctarea institutiilor statului inclusiv de cei mai inalti politicieni", a mai spus presedintele, adaugand ca un alt obiectiv este absorbtia fondurilor europene, 2011 fiind cel mai bun an din acest punct de vedere.

10:32 - Al doilea obiectiv enuntat de presedinte este promovarea tinerilor, prin consolidarea Legii educatiei si crearea de locuri de munca pentru tineri. "Pentru a-mi fi partener, PDL trebuie sa se bata pentru resurse pentru tineri. Promovarea generatiei tinere in administratie, dati-le o sansa!", a mai spus seful statului.

10:30 - "Am venit sa vedem daca in continuare avem puncte comune, care sa ne faca parteneri pentru viitor sau nu. Voi fi extrem de cinstit cu voi. Ceea ce va voi spune, chiar daca nu este foarte bine, este ceea ce cred eu.

Sunteti intr-un moment de cumpana al partidului. Vad nevoia unui partid consolidat pe dreapta esichierului politic. In momentul de fata nu exista o structura politica pe partea dreapta care sa duca Romania spre progres. Obiectivele mele: accelerarea integrarii europene. Inseamna Schengen, euro si o economie competitiva", a spus Traian Basescu, in aplauzele celor prezenti.

10:28 - Presedintele ia cuvantul. "Am mai primit invitatii de la alte partide, aici am venit cu dragoste, am venit nu numai cu masina presedintelui, ci si cu sufletul", a spus Traian Basescu,precizand ca vorbeste in calitate de sef al statului, nu de membru al PDL, caci nu mai este.

10:24 - Traian Basescu intra in sala. Se intoneaza imnul Romaniei. Presedintele ia loc in primul rand, alaturi de Emil Boc si presedintele comisiei de organizare, Sulfina Barbu.


10:20 - A sosit presedintele Traian Basescu. Acesta a ales sa intre chiar pe la intrarea unde se aflau protestatarii PSD. Este intampinat de Mihai Sturzu si tinerii pesedisti, care canta "I love you Base" si scandeaza "Basescu!". Presedintele rade copios. Seful statului a fost intampinat de fostul lider PDL, Emil Boc.

10:10 - Se voteaza ordinea de zi. PDL a revenit la culoarea portocalie, abandonata inainte de alegerile de anul trecut. Delegatii poarta esarfe portocalii, toata sala este amenajata in nuante ale acestei culori.

10:05 - Incepe conventia. Pe acordurile imnului "Verde-nrourat" urca pe scena candidatii si actuala conducere a PDL.


10:01 - Roberta Anastase spune ca este posibil sa se ajunga la turul doi de vot.

10:00 - Deputatul PSD Mihai Sturzu, solistul trupei Hi-Q, a adus cativa protestatari la sediul Romexpo. Acestia poarta pancarte pe care scrie "I love BASE" si canta "I love you Base". Deputatul PSD este foarte satisfacut de actiunea pe care a organizat-o. El a incercat sa ii inmaneze europarlamentarului Elena Basescu o scrisoare pentru colegii sai.


09:53 - A sosit si Elena Udrea. Aceasta a declarat ca mai mult de jumatate dintre colegi vor vota pentru "noul PDL", adica pentru motiunea sa, si ca nu isi pune problema sa piarda alegerile.

09:45 - A sosit si Vasile Blaga. Este insotit de Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, Raluca Turcan, Andreea Paul si Radu F. Alexandru.

09:35 - Primul candidat sosit este Monica Macovei. Europarlamentarul va deschide seria discursurilor celor trei candidati, conform tragerii la sorti care a avut loc la comisia de organizare. Dupa Macovei vor vorbi Udrea si Blaga.

09:30 - Delegatii sositi din toate colturile tarii incep sa se adune la Romexpo. Conform programului, presedintele are la dispozitie 20 de minute pentru a se adresa participantilor la conventie, dupa care cele trei echipe ale candidatilor vor incerca sa ii convinga pe delegati timp de 45 de minute fiecare.

De la ora 14 este programat sa inceapa votul, dar nu este exclus sa se ajunga in turul al doilea, moment in care va fi greu de anticipat cine va castiga.

Delegatii vor avea la dispozitie 80 de cabine de vot. Ei vor trebui sa taie de pe buletine doua dintre cele trei nume, cel ramas netaiat reprezentand optiunea pentru sefia PDL.

O batalie extrem de dura

Spre deosebire de Congresul PNL, care a avut loc acum o luna si la care a existat un singur candidat la presedintie, Crin Antonescu, batalia interna din PDL a fost dura si presarata cu numeroase acuze la adresa actualului presedinte, Vasile Blaga. Una dintre cele mai mari temeri ale contracandidatelor a fost, de la inceput, legata de posibilitatea ca alegerile sa fie fraudate.

Toti cei trei candidati si-au facut campanie in filialele din intreaga tara, cu speranta ca vor castiga increderea electoratului.

Cotat cu cele mai mari sanse de victorie, Vasile Blaga le-a propus democrat-liberalilor motiunea intitulata "Romania dreapta. PDL - politica dincolo de lozinci", el fiind sustinut, printre altii, de Cezar Preda, Theodor Stolojan, Andreea Paul, Raluca Turcan, Radu F. Alexandru, Traian Ungureanu, Gheorghe Flutur si Costica Canacheu.

Europarlamentarul Monica Macovei s-a inscris in cursa electorala cu motiunea "Reformistii", alaturi de ea fiind Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi si Ionut Popescu.

Macovei: Nu ne oprim! Vreau victoria si un BPN cu care pot lucra - Interviu

Deputatul Elena Udrea le-a propus colegilor de partid motiunea "Noul PDL. O noua Romanie". Ea s-a bucurat de sprijinul multor primari, al fostului premier Emil Boc, dar si de al presedintelui Traian Basescu si al fiicei sale, europarlamentarul Elena Basescu.

Elena Udrea: Voi castiga alegerile (Video) - Interviu

Castigatorul acestor alegeri are sarcini extrem de dificile, in conditiile in care PDL scade continuu in sondaje. Vasile Blaga va trebui nu doar sa puna partidul pe un trend ascendent, dar el va face politica de aliante a PDL si va conduce partidul in alegerile europarlamentare de la anul.

De asemenea, de la noua conducere a PDL se asteapta o Opozitie puternica fata de actuala majoritate USL, care domina scena politica avand un procent de aproape 70% in Parlament, mai ales ca anul acesta este marcat de doua mari schimbari: revizuirea Constitutiei si regionalizarea tarii.

Un alt rol major este legat de stabilirea prezidentiabilului PDL. "Cu siguranta acest subiect il vom discuta dupa alegerile din 23 martie. Cu siguranta, PDL dupa ce isi va alege si conducerea va anunta care sunt persoanele pe care le sustine la alegerile prezidentiale, daca va fi o singura persoana, daca vor fi mai multi care intra intr-un proces intern de alegeri. Toate aceste lucruri vor fi decise de noua conducere a PDL", a declarat Sulfina Barbu.

Procentele obtinute de cele trei echipe la alegerile de sambata vor conta in negocierile ulterioare care se vor purta pentru stabilirea celorlalte functii din Biroul Permanent National, in special a vicepresedintilor si a secretarilor executivi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25250 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
164 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Vor din nou schimbarea!

Ce sa schimbe? Au mai incercat o data si au nenorocit tara!
Fara un proiect de tara, ce sa schimbe?

 

hopaaa! Blaga a dat-o pe adevar!

Un partid care sa nu mai primeasca mutarile in plic! Cat doare astaaaaa! Curge sange!

 

@ioanaiiiiii

- Always !

Vreo cateva luni,

Vor mai circula"plicuri".Cu telefonul,nicio siguranță.Aici cred că bătea Ponta!Cum va face Blaga față,la carota de la Cotroceni și a trupei de trapeziști "Nuți Cocoș"?
Opoziția trebuie să "pescuiască" ce nu poate prinde
Ponta,dar pentru orice prostie dictată de adversarii din interior,or de scorpion,nici PDL nu se va insănătoși,nici Ponta nu știe ce să facă.Și suferă țara ,populația...Așa il va ajuta Băse pe MRU?

Blaga ii bate la fund!

e de departe singural cu stofa de lider!

 

Blaga ii bate la fund!

eu te-as bate pe tine la fund ca esti frumusica,,,

 

amice @x1305, aparentele sunt adesea inselatoare

Nu te lua dupa poza, mai amice, fiindca in poza e alta. Actrita aia... cum ii spune?... Eh, nu mai conteaza, oricum cred ca nici Ioana nu stie. Ma rog, esentialu' e urmatorul: in realitate, Ioana asta a noastra cu multiplu di "i" in coada s-ar prea putea sa aiba vreo 65 de ani spre 72 si prin urmare sa posede un fund corespunzator varstei, adicatalea d-ala care atarna precum fleica expirata pusa la uscat pe sarma. Nu vreau nicidecum s-o jignesc pe respectiva Ioana, nu stiu realitatea si poate ca n-o fi deloc asa, dar daca intamplator o fi totusi asa precum spun, iti mai vine s-o bati la fund?...

uitasem de Pinalti!

"s-a tras" in telegondola cu Udrea!

 

ioanaiiiiii

te-ai uitat pe gaura cheii? esti curioasa?bandita mica si perversa ma faci s rid...mai distrat astazi///incepi sa imi placi

e citat din discursul lui,

declaratie publica!

 

 

Roberta

ar numara mai bine, ca sa iasa cine trebuie!

 

Cui ii mai pasa de soarta amantei prezidentiale?

Cui ii mai apasa de soarta amantei prezidentiale?

Cu ceva ani in urma, un june cam trecut, dar si cu chelie si foarte bun de gura, a reusit sa obtina bunavointa celei care avea sa ii devina amanta. Desigur ca va veti intreba – dar cine este misterioasa amanta? Romania desigur, ea este amanta care a fost cucerita de Don Juan cu chelie si privirea sasie si principalul argument cu care a convins-o a fost promisiunea ca “Va trai bine!" O vreme s-a parut ca ar fi fost o dragoste ca in povesti, apoi, pe motivul ca al nostru Don Juan ar fi “jucator", a inceput sa aiba un comportament tiranic fata de iubita sa amanta careia ii jurase credinta si dragoste vesnica. La un moment dat, nu s-a mai multumit cu “normalul" si a pretins chiar si “oralul" caci el este jucator. Si uite asa s-a tot jucat al nostru indragostit cu amanta lui pana ce aceasta , satula pana in gat de prestatia amantului, i-a cerut sa plece. Atat i-a trebuit lui Don Juan, cum adica, el care este un jucator atat de iubaret sa primeasca un sut in fund asa pur si simplu? Nu draguta amanta, “daca tu nu ma vrei, eu te vreau, daca tu nu ma iubesti, eu te iubesc" . Nu va mai spun ca toata dragostea asta cu nabadai a gasit admiratori si pe dinafara. Deosebit de interesati s-au aratat a fi doi megiesi – Angela si Barosu. Acestia au gasit cu cale ca amanta nu are nici un motiv de suparare pe Don Juan si musai trebuie sa il primeasca inapoi in patul semiconjugal de unde fusese izgonit o vreme si chiar mai mult – absolute toate poftele amantului trebuiesc satisfacute ca altfel e bai mare – se supara coana matroana – Europa. Vrand nevrand, fiind supusa la amenintari teribile, amanta a fost nevoita sa isi primeasca inapoi in patul semiconjugal amantul. Totusi, chiar dupa primirea inapoi in Paradis, amantul se declara nemultumit pentru ca nu este primit cu toata dragostea pe care o merita stradania lui de jucator. Mai de curand, amantul a pretins de la iubita sa amanta si urmasi care sa ii mosteneasca atat averea cat si puterea. Pana aici, aproape ca totul este firesc, atata doar ca Don Juan acum pretinde ca mostenitorii sa ii fie facuti de o slujnica de prin casa, pe motiv ca este mai blonda si mai dragastoasa. Chiar in aceste ore se decide daca slujnica cea blonda ii va procrea urmasii lui Don Juan. Daca da, va fi o mare fericire, cel putin in doua palate – Cotroceni si Modrogan. Daca nu, Don Juan este gata sa isi lanseze afuriseniile asupra amantei titular, multumindu-se evident cu mangaierile de consolare ale amantei tiitoare. Ce soarta trista si pe amantele astea care se lasa seduse de primul Don Juan care le face ochi dulci. Orice alta interpretare referitoare la tarasenia celor trei amanti, nu este de loc intamplatoare!

 

USL a castigat presedintia PDL. Felicitari!

Acum singurul partid de opozitie va fi pepedede, daca nu va fi cumparat la bucata de PC. Aici am ajuns.

PS Criteriile de integritate necesare pentru schimbarea clasei politice au luat 3%. 97% fac ceva pe integritate.

 

La ce te Așteptai..? Integritate in Conștiința PDL..aceasta..

este ..Măsura..3%..
Viața* și Adevărul* este Ințelept* Și ni-i Arată fără ca Ei* să iși dea seama..In tot .ADEVĂRUL LOR.

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Draga portocale strivite (ce aiurea suna!)

Nu ma asteptam la nimic. Dar observ ca asta a fost un Congres cu alegeri pe bune. Au candidat 3 persoane, cu 3 motiuni diferite, atat de diferite incat ma indoiesc ca vor mai incapea sub aceeasi umbrela, s-au incaierat intre ei, s-au luat la misto, dar pana la urma unul dintre ei a castigat cu 55%.

Prin alte parti, mult mai democratice, alegerile au stat nitel altfel. A candidat unul singur si a castigat din greu cu 103% din voturi. N-a existat contraoferta, n-au existat motiuni, a exista o singura unire-n cuget si-n simtiri cu urale si ovatii in coada. Sub mareata lui umbrire vom infrunta orice ..., nu mai stiu cuvintele, le-am uitat. S-auzim de bine.

ha ha ha!! hi hi hi! frauda! hi hi hi!

frauda la vot! ultima miscare basista! hi hi hi! dupa ce s-au mancat intre ei, acum se fura intre ei! hi hi hi!mai voteaza o data! ca la CCR!( asta am pus0o de la mine, nu va osteniti sa comentati!)

 

Poate daca numara

Roberta Alma , poate atunci ar fi iesit cine trebuie!!
JALEEEEE MARE!!!!

Vasile a caștigat!Dar...

Ponta,puțintică dreptate,tot are.Vanzoleala inerentă și alegerea funcțiilor prin vot,va prelungi fără indoială,inceperea unei organizări necesare...
De ce mă interesează pe mine?Doar ca opoziție necesară unei amorțeli de care dă dovadă USLul.Și iepurele se crede puternic,pană intalnește vulpea!
De ce are Ponta dreptate?Păi,dacă ar fi caștigat
Udrea,ar fi avut și Băse o respirație regulată!Așa,va sta cu gura pe Blaga să atace ca un maidanez,tot ce face bun-nebun USL-ul.Deci Blaga va fi permanent
trimis pe "front"și nu cred că va putea să se ocupe de ce trebuie..Iar suporterii lui Nuții,papagalul Boc
de exemplu,va fi veșnic la microfon,sacaindu-i pe toți.Nu se prind șoareci cu zurgălăi la ..gură și nici
Romania nu are nevoie de țigăneală,ci de construcție!

 

to(n)tulpentru bleaga,to(n)ntul pentru cumetrii si marsavii , ,,

de tot soiul!!!!adevarul va triumfa peste cadavrele acestor PAIATE JALNICE!!!!!!Se vede asemanarea culorilor pana la contopire;rosu cu galben=prostocaliu?!!!

 

Prima victorie a lui Blaga in fata Elenei Udrea.

Basescu primeste marea lectie de la partidul de suflet.

 

mult peste asteptari, alegerile din PDL!

inca nu s-au terminat, cand scriu aceste randuri, deja a fost lansat obisnuitul strigat de frauda! urmeaza probabil sa ii numere pe aia care nu au votat, de partea lor! toate manifestarile cunoscute, atat de familiare romanilor, atat de uzitate in toata perioada de stapanire basiste, s-au regasit in aceasta conventie PDL! de la campania desantata, mincinoasa si costisitoare, a pupilei basiste, Udrea, la cumpararea voturilor, mituirea delegatilor, fie si numai prin acordarea sejurului gratuit la Bucuresti, pana la tradarea obisnuita- delegati care au semnat pentru Blaga, au trecut de partea lui Udrea!Apoteotic, frauda de final, si ea atat de obisnuita, strigatul de lupta care precede de obicei adevarata frauda, prin care se intoarce rezultatul corect al votului! Un rezumat, o sinteza a tuturor cutumelor basiste, a tuturor mizeriilor incercate pe poporul roman de ani de zile, aplicate acum, in propria ograda! Si un puternic iz, o miasma, am putea sa ii zicem chiar putoare, care se ridica mai mult si mai evident ca niciodata, din gradina PDL!

 

Ioanaii. Detest ceea ce reprezentati ! Fara cea mai mica

indoiala!
DAR...
Nu pot sa inteleg cum in citeva mii de persoane poate apare un exces de 300 de buletie de vot. Este o rusine!
Personal, intre cei trei candidati prefer dl. Blaga. Dar sa fie clar, nu sint membru al nici unui partid, si nu am intentia sa fiu in viitor. Nu cred ca acest partid poate asigura o alternanta corecta fata de tavalugul USL.
Opinia unui om de afara: USL este o adunatura de banditi, PSD este o asociatie de babalici. Vorba lui Caragiale: si eu cu cine votez?

domnule, explicatia e simpla, ca de obicei

daca ati fi urmarit azi transmisiunile, ati fi stiut-o! La inceputul sedintei, au fost prezenti in sala, 4300,de delegati- pe acolo. Pe parcurs, au mai venit, ar fi trebuit sa fie 5000 , nu au venit chiar toti! Cu mult inainte de scandalul de la sfarsit, in cursul zilei, s-ar putea sa fi fost chiar pe B1, ca mai mult la ei m-am uitat, un delegat, ma tem ca chiar sustinator al doamnei Udrea, a facut precizarea ca sunt de fapt 4600 de PDL-isti in sala, ca au mai venit dupa deschiderea sedintei! exista inregistrarea, care poate confirma adevarul spuselor mele . si aceasta este si o explicatie logica, nu am inteles de ce dl Toader nu a facut aceasta precizare, care ar fi lamurit situatia!este cam ca la votarea legii pensiilor, dar pe invers: atunci au fost in sala la inceput 170 de parlamentari, dar au plecat inainte de vot si au votat doar 80 iar dna Anastase i-a trecut pe toti aia care fusesera initial, aici au fost mai putini la prima numarataoare, dar au fost la vot!
Si acum, nu stiu ce va inchipuiti ca reprezint eu, nu fac parte din nici un partid, sunt doar un cetatean indignat de manifestarile PDL, enumerate mai sus!si multe altele, in aceeasi nota!

Stii cum au aparut cei 300?!?!?!?

La fel cum au aparut si aia de au votat la ambasada din Paris cu viteza luminii!!!!(((.

Gata!

Cu Blaga,s-ar putea să fie reevaluate și cateva persoane din fostul PLD,precum Stolojan și Ralu...Caz
in care,in viitorul program al lor,pot fi zărite și ceva idei liberale...Dar nu vreau să aud de Boureanu!

 

Ioanaiii. Va multumesc pentru raspunsu si pentru explicatia

misterului votului. Vazut de aici, mi se parea atit de dezordonat si balcanic incit incep sa cred ca nici macar rea credinta nu este, ci numai stupiditate.
Regret daca v-am agresat verbal, am impresia, poate ca ma insel, ca sustineti uslamistii pe care ii detest epidermic! Chiar daca sinteti USL, nu ar fi trebuit sa va agresez, este dreptul dvs. la opinie!

@ioanaiiiiii

- logistica votarii e asigurata de dragnea ?

NU logistica votarii este asigurata de ROBERTA

Iar vice este raspopitul de a fost ambasador la Paris in 2009!!!
Iti sunt cunoscute scenariile Niculada?????

nu draga, de Blaga,

ala care a organizat si votarea din 2009! Mai tii minte? atunci a casitgat base, cu o diferenta de 0,0000%! Nu ai idee cat ma bucur ca si-au luat-o pe mana lor!


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor