Comisia de organizare a Conventiei PDL: Contestatia Elenei Udrea s-a solutionat pe loc, acum face alta

Autor: Ana Ilie
Sambata, 23 Martie 2013, ora 21:40
4287 citiri
Comisia de organizare a Conventiei PDL: Contestatia Elenei Udrea s-a solutionat pe loc, acum face alta

Comisia de organizare a Conventiei PDL, reunita sambata seara in sediul din Modrogan, a explicat ca prima contestatie a Elenei Udrea s-a rezolvat pe loc, la Romexpo, prin renumararea voturilor in prezenta reprezentantilor sai.

Elena Udrea ar face o noua contestatie, al carei continut nu este deocamdata cunoscut, a spus Mircea Toader, presedintele comisiei de numarare si validare.

"Vreau sa va comunic, in urma discutiei ca procesele verbale ale numararii buletinelor de vot nu au fost semnate de reprezentantii celor trei motiuni: toti cei 48 de reprezentanti ai doamnei Udrea, cei 48 ai doamnei Macovei, cei 48 ai domnului Blaga au semnat aceste procese verbale. Toti au semnat", a spus acesta.

Mircea Toader a aratat ca prima contestatie a Elenei Udrea a fost rezolvata pe loc, prin renumararea buletinelor de vot la functia de presedinte al partidului.

"Asa cum e procedura, numaratoarea se face in interiorul comisiei. Am verificat de 2-3 ori buletinele de vot la functia de presedinte. Nu a existat masa care sa nu fie numarata de colegii mei si reprezentantul desemnat, domnul Cristian Popescu, din partea motiunii Udrea.

Contestatia se face in cadrul comisiei, cand se numara. Acolo s-a solutionat. S-a renumarat acolo la fiecare masa si de cate trei ori. Contestatia generala se face acum. Acum se inregistreaza la cancelarie o contestatie, facuta de domnul Cristian Popescu, nu stiu ce mai contesta", a continuat Mircea Toader.

La randul sau, Sulfina Barbu a detaliat procedura de vot, aratand cifrele Conventiei:

"In urma insumarii au rezultat 4.611 delegati care au participat la vot. Daca la un secretariat tehnic au fost mai multi pe lista si nu au reusit sa vina, in fiecare secretariat se gasesc buletinele neutilizate. Urnele au fost sigilate in prezenta tuturor reprezentantilor motiunilor, au fost desigilate in prezenta celor 144 de repezentanti, de la doamna Udrea, doamna Macovei, domnul Blaga.

Buletinele de vot au fost numarate tot pe secretariate tehnice, la fiecare au fost cate trei reprezentanti de la fiecare motiune, cu proces verbal semnat de toti reprezentantii motiunilor. Ulterior, s-au insumat si a rezultat procesul verbal final pentru presedintele PDL (...)

A rezultat, asa cum a fost prezentat in fata delegatiei, rezultatul: 4.611 voturi exprimate, valabile 4.567, voturi anulate 48; din voturile valabile, numarul este: pentru motiunea Macovei 209, pentru motiunea Udrea 2.014 voturi, pentru Blaga 2.344 voturi. Avand in vedere ca primul clasat, la o diferenta de 330 de voturi, este domnul Blaga si a intrunit jumatate plus unu din totalul voturilor exprimate, a fost declarat castigator din primul tur".

S-a lamurit si problema votantilor care au aparut dupa inceperea Conventiei: "Sunt cateva zeci de colegi care au intrat in sala fara sa semneze, pe la secretariat. Au mers cu buletinul si au votat".

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...
Comentarii