Conducerea organizatiei iesene a PDL a fost inlocuita

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 17:33
1239 citiri
Conducerea organizatiei iesene a PDL a fost inlocuita
Foto: cronicadeiasi.ro

Biroul Permanent National al PDL a decis sa invalideze alegerile pentru conducerea organizatiei judetene a PDL Iasi, din cauza desemnarii nestatutare a delegatilor si sa numeasca o noua conducere interimara, cu senatorul Dumitru Oprea in frunte.

Alegerile din 25 septembrie in care deputatul Petru Movila a fost ales presedinte al PDL Iasi au fost invalidate luni de catre conducerea centrala a partidului.

"Ca urmare a unor contestari, comisia a gasit nereguli in ceea ce priveste stabilirea delegatilor la sedinta respectiva. BPN a decis o conducerea interimara la Iasi, formata din Dumitru Oprea-presedinte, Cristina Dobre, Nicusor Paduraru, Mihai Gabriel Surdu prim-vicepresedinti si Petru Movila secretar general", a anuntat vicepresedintele PDL Sever Voinescu.

Acesta a aratat ca solutia adoptata de catre conducerea partidului a fost agreata de catre toate partile implicate in disputele de la Iasi. "Este o tulburare interna datorata multor energii individuale care se compatibilizeaza greu. Sunt foarte multi lideri politici ai PDL la Iasi, toti iti doresc sa castige alegerile si poate ca este mai greu sa se uneasca intr-o echipa, dar cred ca am luat o decizie inteleapta si are sprijinul tuturor liderilor PDL din Iasi", a mai spus Voinescu.

Alegerile la sefia PDL Iasi au avut loc in ziua de 25 septembrie, dupa mai bine de un an in care data scrutinului s-a amanat de mai multe ori. Alegerile au fost castigate de Petru Movila, dar cei mai multi dintre parlamentarii filialei au contestat rezultatele.

Aflat duminica la Iasi, presedintele PDL Emil Boc a fost intrebat de situatia existenta la nivelul filialei iesene, confirmand faptul ca in sedinta BPN vor avea loc discutii pe aceasta tema.

"Sunt lucruri pe care le vom discuta la Bucuresti, in sedinta de maine (luni - n.red.) a Biroului Permanent National. E vorba de orice procedura normala, care trebuie sa fie discutata, validata de BPN. In baza raportului comisiei de specialitate, BPN va lua deciziile in consecinta", a declarat Emil Boc, cu referire la faptul ca alegerea lui Movila ar fi trebuit validata de catre BPN.

Surse din PDL afirmau duminica ca Petru Movila ar urma sa fie demis din functie, iar in locul sau sa fie numit senatorul Dumitru Oprea, care se inscrisese in cursa pentru sefia organizatiei, insa s-a retras din competitie in ziua alegerilor. In schimb, Movila ar urma sa ocupe postul de secretar general al organizatiei. Intrebat despre aceasta posibila schimbare la nivelul conducerii PDL Iasi, Boc a subliniat ca "decizia apartine BPN", refuzand sa confirme sau sa infirme informatiile.

"Este o solutie politica pe care BPN si-o asuma pentru Iasi, se pare ca este o solutie care face ca toti membrii PDL Iasi sa se adune in interiorul organizatiei. Nu conteaza daca sunt sau nu de acord. Daca eram de acord, imi dadeam demisia", a declarat, duminica, Movila.

In august, senatorul PDL Dumitru Oprea anuntase ca renunta la toate functiile detinute in cadrul partidului, precum si la candidatura pentru Primaria Iasi, din cauza starii actuale a PDL Iasi si a lipsei de actiune din partea conducerii centrale.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#conducere PDL Iasi alegeri, #invalidare alegeri PDL Iasi, #PDL Iasi , #alegeri PDL
Comentarii
Poza stormbringer
stormbringer
rank 1
Fostii liberali au avut cistig de cauza in fata fostilor democrati