Ziare.com

Blaga a castigat sefia PDL. Udrea contesta, Basescu isi ia adio de la PDL

de Redactia Ziare.com
Sambata, 23 Martie 2013, ora 22:22

   

Blaga a castigat sefia PDL. Udrea contesta, Basescu isi ia adio de la PDL
Vasile Blaga a castigat, sambata, sefia PDL, dupa un scrutin marcat de scandaluri, obtinand 2.344 de voturi. Marele perdant al serii, cel putin deocamdata, este Elena Udrea, care a reusit sa stranga, potrivit datelor oficiale, 2.014 dintre optiunile de vot. Monica Macovei intregeste podiumul cu 209 voturi.

Udrea a contestat rezultatele Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, de la Romexpo, si a cerut o renumarare a voturilor.

Tabara Udrea acuza diferente intre numarul de participanti si voturile exprimate, in timp ce Vasile Blaga a replicat ca niciodata nu a pus la indoiala corectitudinea colegilor sai, desi si el a pierdut, in 2011, presedintia partidului in fata lui Emil Boc.

In afara de alegerea presedintelui partidului, delegatii PDL au mai votat si pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale de Integritate, functie castigata de Daniel Buda, in timp ce Gheorghe Ialomitianu este presedintele Comisiei de Revizie si Control.


De asemenea, PDL si-a modificat statutul prin vot.

Statutul PDL a fost modificat la Conventie: Fostii presedinti vor face parte din conducere


Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

21:50 - Vasile Blaga a comentat si el anuntul presedintelui, spunand ca este decizia acestuia si ca nu intelege cand a fost PDL o povara pentru Traian Basescu.

Blaga, despre despartirea lui Basescu de PDL: Nu stiu sa piarda!

21:40 - Crin Antonescu a comentat anuntul facut de presedinte: "Marele perdant, lucru pe care il si recunoaste, este domnul Traian Basescu. (...) Astazi este invins de propriul sau partid si cred ca iesirea greu de comentat a domniei sale dupa ce a aflat rezultatele o spune mai bine decat oricine".

Antonescu: Nu Basescu s-a separat de PDL, ci PDL de Basescu

21:10 - Comisia de numarare a voturilor in PDL a sustinut o scurta conferinta de presa in care a oferit explicatii.

"Asa cum e procedura, numaratoarea se face in interiorul comisiei. Am verificat de 2-3 ori buletinele de vot la functia de presedinte. Nu a existat masa care sa nu fie numarata de colegii mei si reprezentantul desemnat, domnul Cristian Popescu, din partea motiunii Udrea.

Contestatia se face in cadrul comisiei, cand se numara. Acolo s-a solutionat. S-a renumarat acolo la fiecare masa si de cate trei ori. Contestatia generala se face acum. Acum se inregistreaza la cancelarie o contestatie, facuta de domnul Cristian Popescu, nu stiu ce mai contesta", a declarat Mircea Toader, presedintele comisiei de numarare si validare.


Comisia de organizare a Conventiei PDL: Contestatia Elenei Udrea s-a solutionat pe loc, acum face alta

20:50 - Traian Basescu anunta pe Facebook ca, in aceste conditii, isi ia adio de la PDL, definitiv.

Basescu, dupa victoria lui Blaga: Adio, PDL! Ne-am despartit definitiv! (Video)

20:45 - Elena Udrea anunta ca nu se va mai duce la intalnirea cu conducerea PDL din Modrogan.

20:40 - Valeriu Zgonea comenteaza pe Facebook: "Conventia PDL demonstreaza o data in plus ca vremea lui Traian Basescu a trecut demult. Azi nu a pierdut Elena Udrea. Nici Monica Macovei. Marele perdant de azi e de fapt Basescu. Pentru ca nici macar cei din PDL nu-l mai asculta. E clar ca traieste intr-o lume a lui, departe de realitatile din Romania si de ce vor romanii. Despre Blaga? Ii urez succes !"

20:00 - Liderii PDL se reunesc la sediul din Modrogan, departe de ochii presei, in prima sedinta a Colegiului Director dupa alegerea noului presedinte al partidului. Elena Udrea nu face parte din Colegiul Director al PDL.

Ramane de vazut cine si cand va mai solutiona contestatia depusa de ea, opiniile liderilor PDL cu privire la prevederile statutului intr-un astfel de caz fiind impartite.

19:55 - Elena Udrea sustine o declaratie de presa, alaturi de Emil Boc si Cristian Preda si de alti sustinatori. Ea afirma ca, daca se iau in considerare cifrele din procesele verbale, Vasile Blaga ar fi castigat doar cu 44 de voturi in conditiile in care au fost semnalate numeroase nereguli.

"Este evident ca suntem neincrezatori. La o singura numarare s-au gasit voturi nule in dreptul domnului Blaga", a mai spus Elena Udrea, precizand ca toate buletinele au fost duse la sediul PDL, unde urmeaza discutii in Colegiul Director.

Si fostul presedinte PDL Emil Boc si-a aratat nemultumirea fata de faptul ca rezultatul alegerilor a fost anuntat inainte de rezolvarea contestatiei depuse legal, ceea ce este cu totul neobisnuit si creeaza suspiciuni.

La randul sau, Cristian Preda a declarat: "Daca se facea un tur doi, votul reformistilor ar fi inclinat balanta. Cred ca din aceasta conventie trebuie sa iesim onorabil, fara suspiciuni. Astept, ca si doamna Udrea, raspunsul".


19:45 - Monica Macovei a comentat rezultatul alegerilor spunand ca aceasta a fost oferta facuta de reformisti delegatilor, iar ei "atat au votat".

"Eu imi voi urma pana la capat principiile. Sa vedem ce se intampla(...) Sigur ca partidul trebuie sa fie unit, doar ca, cu acest scor, trebuie sa vedem cum (...)Votul reformistilor ar fi inclinat balanta", a adaugat Macovei, referindu-se la situatia in care s-ar fi ajuns in turul doi, asa cum ar fi aratat rezultatele reale ale alegerilor.

19:25 - Elena Udrea nu a semnat procesul verbal. "Asteptam sa termine spectacolul si sa se ocupe si de contestatia noastra", a spus Udrea.

19:19 - Ia cuvantul Blaga. "Si eu am pierdut cum am pierdut in 2011, dar niciodata nu am pus la indoiala corectitudinea alegerilor".

Blaga, dupa alegeri: Lucrurile se incheie aici. Aritmetica e aceeasi de 3.000 de ani

Vasile Blaga este vizibil suparat de situatia creata.

19:19 - Mircea Toader: "Noi vom delibera, dar va spun ca acesta este rezultatul".

19:17 - Cristian Petrescu anunta ca sustinatorii Elenei Udrea contesta rezultatul alegerilor pentru ca nu s-a rezolvat contestatia depusa. Este huiduit copios. Se striga "Rusine!".

Acesta spune ca nu a semnat procesul verbal.

19:16 - Mircea Toader anunta rezultatele pentru celelalte doua alegeri organizate la conventie. Gheorghe Ialomitianu e presedintele Comisiei de Revizie si Control, iar Daniel Buda este presedintele Comisiei Nationale de Integritate.

19:08 - Programul Conventiei continua. Pentru detensionarea situatiei, Ion Balan, deputatul care s-a ocupat de organizarea conventiei, a chemat pe scena un copil imbracat in costum popular, invitat sa le cante delegatilor.


19:06 - Elena Udrea confirma in fata jurnalistilor ca a depus contestatia. "Sunt 40 de voturi cu care domnul Blaga e castigator. Avand in vedere neregulile semnalate azi, avem o contestatie care vrem sa se analizeze", sustine aceasta, in conditiile in care Blaga a fost deja anuntat castigator.

19:02 - Mircea Toader anunta rezultatele finale: Blaga 2.344 voturi, Udrea - 2.014, Macovei - 209.

Au fost exprimate 4.615 voturi. Total valabile - 4.567 voturi. Total anulate 48.

Se asteapta sosirea proceselor verbale pentru a se indeplini toate procedurile legale.

19:01 - Ultimele rezultate neoficiale arata astfel: Blaga - 2.344 voturi, Udrea - 2.014 voturi, Macovei - 209 voturi.

19:00 - Traian Igas, membru in comisia de numarare, a declarat ca nu s-a decis renumararea, ci doar se analizeaza contestatia depusa de unul dintre conducatorii de motiuni.

18:55 - Se anunta oficial ca s-a trecut la renumararea voturilor: "Avem o contestatie din partea liderului unei motiuni". Sala huiduie.

18:50 - Unul dintre membrii comisiei de numarare a voturilor, vicepresedinte la PDL Baia Mare, anunta ca a inceput deja renumararea voturilor.

Acesta le-a mai declarat jurnalistilor ca s-a constatat o diferenta de cateva sute de voturi in plus fata de numarul de delegati. El a anuntat ca se poate ajunge la depunerea unei contestatii, chiar si pana in instanta.

Acesta a explicat ca au existat 4.359 de participanti invitati la Conventie si s-au obtinut 4.632 de voturi exprimate, adica 273 de voturi aparute de nicaieri.

"Se renumara, s-au interpretat gresit unele semne. Acea cruciulita anula, nu confirma. Sunt foarte multe cruciulite, si la unii si la altii. Se vor verifica si listele de prezenta, se face o corelare", a explicat acesta.

18:44 - Ultimele rezultate neoficiale arata astfel: Blaga - 2.360 de voturi, Udrea - 1.992 voturi, Macovei - 199 voturi.

18:42 - Informatiile sunt contradictorii, nu se stie inca daca se renumara sau nu voturile.

"Diferenta e foarte mica. Sa vedem daca, dupa renumarare, e tot domnul Blaga in frunte. Daca da, e o victorie cat o infrangere", a comentat Elena Basescu pentru corespondentul Ziare.com.

18:36 - Un reprezentant al comisiei de numarare a voturilor a declarat pentru B1TV ca s-a decis sa se renumere voturile, deoarece exista o neconcordanta de peste 200 de voturi.

Astfel, si-au inregistrat prezenta 4.359 de delegati, in schimb totalul voturilor obtinute de cei 3 candidati se ridica la peste 4.600 de voturi.

18:26 - Se verifica procesele verbale, informeaza B1TV. Exista o neconcordanta intre numarul de voturi si numarul de delegati prezenti - apar circa 300 de voturi in plus. Putinii sustinatori ai Elenei Udrea ramasi in sala acuza frauda la vot, transmite corespondentul Ziare.com.

18:20 - Conform B1TV, cifrele finale ar fi urmatoarele: Blaga - 2.404 voturi, Udrea - 2.013 voturi si Macovei - 191 voturi.

PDL pare "rupt in doua", diferenta intre voturile obtinute de primii doi clasati fiind extrem de mica.

18:13 - Vasile Blaga ar fi castigat din primul tur, cu 55%, informeaza surse pentru Ziare.com. Blaga ar fi obtinut peste 2.350 de voturi, iar Elena Udrea in jur de 1.900 de voturi. Monica Macovei ar fi obtinut in jur de 3% din numarul total de voturi.

In sala se aud urale, se scandeaza numele lui Vasile Blaga. Se pregatesc anuntul oficial si tunurile de confetti, informeaza corespondentul Ziare.com.

18:08 - Surse arata ca pana la aceasta ora, Vasile Blaga are peste 2.000 de voturi numarate, iar Elena Udrea 1.750 de voturi, informeaza Digi24.

17:40 - Dupa numararea a circa 1.500 de voturi (aprox. 35%), Vasile Blaga ar fi in avantaj, avand circa 60% din voturile numarate, informeaza surse citate de Realitatea TV.

17:00 - Sebastian Lazaroiu l-a atacat dur pe Vasile Blaga pe Facebook. Presedintele s-a delimitat de pozitia consilierului sau printr-un comunicat remis presei de purtatorul de cuvant.

Lazaroiu il ataca dur pe Blaga pe Facebook. Basescu se delimiteaza

16:45 - Sunt ridicate urnele cu voturi pentru a fi duse in sala unde se numara buletinele, care este pazita.


Candidatii asteapta rezultatele cu maxim interes. Multi dintre liderii care au facut declaratii publice considera ca Vasile Blaga va castiga din primul tur.

16:22 - Mircea Toader anunta incheierea votului. "Cine nu a votat, asta e viata... . In scurt timp o sa va comunicam rezultatele", a spus acesta de la tribuna.

Deputatul a lamurit si situatia celor aproximativ 20 de delegati care nu s-au regasit pe liste.

"Nu au fost omisiuni, doar erori de calculator. Din doi cu acelasi nume, a fost luat doar unul(...) In cazul celor cu nume identice trebuia pus si parintii, nu ne-am gandit ca vor fi din acelasi judet cu acelasi nume. Iar cei care si-au uitat buletinele le-au trimis pe e-mail in copie, le-am aprobat sa voteze pe copie, altii nu au votat", a mai spus Toader.


16:21 - Absentii de pe liste au votat pe o lista suplimentara. Printre ei, un delegat de la Satu Mare, care a precizat ca, in cazul sau, a fost vorba despre o greseala tehnica, pe calculator. "S-a incurcat numele, cu diacritica", a explicat el.

O alta problema a avut fostul ministru Adrian Radulescu, membru de drept in BPN. "S-a rezolvat si ma duc sa votez", a punctat acesta, precizand ca "era treaba comisiei" sa se asigure ca listele sunt corecte si complete.

15:52 - Adrian Papahagi a declarat pentru Ziare.com ca spera ca delegatii PDL vor vota cu "cosmarul USL", adica cu Monica Macovei. "Sper ca astazi sa invinga reforma", a mai spus Papahagi.

15:42 - A votat si Adriean Videanu, presedintele interimar al PDL Bucuresti. Ca si pana acum, Videanu a refuzat sa spuna pe cine sustine. In schimb, el a afirmat ca organizarea a fost foarte buna, iar delegatii care nu s-au regasit pe liste au avut o parte de vina pentru ca nu le-au verificat inainte de a veni la Conventie.


Pe de alta parte, acesta a sustinut ca USL a ajuns la 56% si se afla pe un trend descrescator. "Usor, usor, lumea o sa isi dea seama", s-a aratat el convins.

15:33 - Elena Udrea voteaza. Mircea Toader isi indeamna colegii sa voteze. Nu mai este aglomerat, sala s-a eliberat vizibil.

15:22 - Apar primele probleme de organizare. Mai multi delegati sustin ca nu se regasesc pe liste, iar Gabriel Berca afirma ca un coleg de-al sau de la Bacau "voteaza pe lista sectorului 5, are si ecuson".

Cozile la cabinele de vot se maresc.


15:13 - Gabriel Berca, sustinator al Elenei Udrea, si Monica Macovei au criticat la postul B1TV gestul Andreei Paul, care, la finalul discursului sau, a aratat un biletel roz pe care scria "Votati Blaga", cu trimitere la celebrul episod politic "biletelul roz", cand Elena Udrea a zdruncinat clasa politica dezvaluind ca premierul Tariceanu a incercat sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu pentru problemele pe care le avea acesta in justitie.

Gabriel Berca a sustinut ca gestul Andreei Paul a fost o "lovitura sub centura impardonabila" si ca asemenea gesturi ar fi fost de asteptat din partea PSD-ului, nu a unor colegi de partid.

"Aceste gesturi tin de bun simt sau de exact opusul(...) Autorul s-a facut de ras", a comentat Monica Macovei.

15:02 - Monica Macovei: "E o competitie deschisa. Mie mi-a placut foarte mult ziua de azi".

Europarlamentarul spune ca pana cand nu se anunta rezultatele crede in sansa sa. "Am avut datoria sa candidez, mi-am propus inca din decembrie", a spus Macovei la postul B1TV.

Europarlamentarul si-a ironizat contracandidatii: "As fi vrut sa ii rog sa vorbeasca pe scena intr-o limba straina vreo trei propozitii", a spus aceasta, reamintind ca un presedinte de partid are intalniri cu diverse oficialitati de peste hotare.

"Antonescu pica proba!", a mai spus aceasta amuzata, referindu-se la presedintele PNL.


14:42 - Din cauza aglomeratiei create in apropierea urnelor, jurnalistii sunt rugati sa elibereze zona.

14:40 - Vasile Blaga voteaza. Spune ca are emotii, mai ales ca se afla intre colegi si "emotiile sunt mai mari".

14:35 - Theodor Stolojan a declarat pentru Ziare.com ca va fi un singur tur de scrutin.

"Nu va fi un tur doi al alegerilor, domnul Blaga va castiga din start, desi premierul Ponta isi doreste ca rezultatul sa fie altul. Ati auzit si dumneavoastra cum a reactionat sala, victoria e clara. In ceea ce priveste discursul de dimineata al presedintelui Basescu, a fost un discurs foarte bun si extrem de echilibrat", s-a aratat convins europarlamentarul PDL.


14:28 - S-au sigilat urnele. Se distribuie buletinele de vot. Incepe votul cu o ora intarziere, prin urmare rezultatul se asteapta in jur de orele 19-20.


Sunt amenajate 80 de cabine in patru zone diferite ale salii de la Romexpo. Delegatii voteaza in ordinea alfabetica a judetelor.

Fiecare delegat primeste trei buletine de vot, unul pentru alegerea presedintelui, unul pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii si unul pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale pentru Revizie si Control.


14:25 -Elena Udrea se arata convinsa ca va castiga in ciuda reactiilor salii din momentul sustinerii discursurilor, evident in favoarea lui Blaga. "Nu se masoara voturile in functie de cat sunt de galagiosi sustinatorii nostri", a declarat aceasta la Realitatea TV.

Surprinzator, Elena Udrea nu stia cum se voteaza, crezand ca trebuie sa incercuiasca pe buletin numele candidatului preferat, nu sa ii taie pe ceilalti doi, asa cum au decis organizatorii.

"Bine ca mi-ati spus, sper sa nu fie probleme, sa nu se voteze invers decat normal", i-a spus Elena Udrea jurnalistei care o intrebase cum comenteaza aceasta modalitate ciudata de vot.

14:20 - Delegatii sunt in pauza. Unii mananca mici si beau bere, masa fiind pusa la dispozitie de organizatorii conventiei.

Cei trei candidati fac declaratii pe posturile de televiziune si se plimba printre delegati, sperand ca ii vor putea convinge pe ultima suta de metri.

14:10 - Se fac ultimele pregatiri inainte de inceperea votului. Sunt 4.359 de delegati inscrisi.

14:06 - Mircea Toader ii roaga pe delegatii PDL sa coboare din zonele de votare, aflate la etajul 1: "Domnilor delegati, intai trebuie sa sigilam urnele".

14:05 - "Nu ma intereseaza ce are de spus domnul prim-ministru, ce se intampla astazi priveste PDL-ul", a declarat Vasile Blaga, pentru Ziare.com, referitor la postarea premierului pe Facebook.


13:57 - Delegatii de la Buzau au inconjurat-o pe Elena Udrea, cu care isi fac poze. "Nu iau in calcul posibilitatea sa nu castig", le spune Udrea.

13:55 - Emil Boc ii strange mana si ii ureaza succes Monicai Macovei.

13:45 - Victor Ponta scrie pe Facebook ca, in opinia sa, Vasile Blaga a "pierdut fara drept de apel", indiferent de rezultatul votului de astazi.

Victor Ponta despre alegerile PDL: Blaga a pierdut fara drept de apel

13:35: - Andreea Paul si Traian Ungureanu isi exprima si ei sprijinul in favoarea lui Vasile Blaga. O buna parte dintre delegatii aflati in primele randuri aplauda puternic si ridica mici pancarte prin care isi arata sustinerea fata de actualul lider al PDL.

13:30 - Gheorghe Flutur si Raluca Turcan aduc si ei argumente in favoarea lui Vasile Blaga.

13:12 - Blaga a fost puternic aplaudat si ovationat de sala. Theodor Stolojan ia cuvantul si explica de ce il sustine pe Vasile Blaga si de ce ii invita pe delegatii indecisi sa o faca, printre aceste argumente fiind faptul ca acesta a avut "o atitudine corecta fata de cei de langa noi", dar si faptul ca Blaga a fost singurul care a dorit sa isi asume conducerea partidului anul trecut.

12:56 - Vasile Blaga: "Le-am spus colegilor: Daca nu gasim un just echilibru intre masurile luate si interesul partidului, s-ar putea sa pierdem inimile romanilor. Stim exact ce ne-a spus lumea cand am batut la usa in campanie!".

Blaga: Este timp pentru a reconstrui partidul pana la alegerile din 2016

Blaga a reamintit sustinerea acordata lui Traian Basescu la referendum si a luat angajamente fata de militanti, fata de romani. "Va trebui sa mergem in teritoriu si sa reconstruim partidul, un PDL unit. Sunt omul care uneste, nu dezbina", a mai spus el.


12:54 - Aplauzele de care s-a bucurat Elena Udrea la finalul discursului s-au pierdut in aplauzele primite de Vasile Blaga, venit imediat la microfon. Blaga a fost primit cu ovatii in picioare de foarte multi dintre delegati.


12.40 - Elena Udrea isi prezinta motiunea. Ea spune ca este nevoie de o conducere noua care sa redeschida comunicarea cu baza partidului si sa promoveze meritocratia.

"E nevoie de lideri credibili. Credibilitatea nu se masoara in sondaje, ci in fata electoratului. Ne-am masurat cu totii si am vazut cata incredere ale electoratul in noi. Candidez din partea celor care mai cred in PDL si vor sa ii construiasca viitorul", a spus Udrea.


Udrea: E nevoie de lideri credibili. Celor care au ales sa plece le spun "Drum bun!"

12:37 - Emil Boc ii ofera Elenei Udrea insigna primita la intrarea in partid din mainile lui Traian Basescu.


Boc: Azi nu votam pentru soarta lui Blaga sau Udrea

12.35 - Emil Boc enumera cele patru obiective de care are nevoie pentru a sustine un candidat: "Sa faca o Opozitie de fier la adresa USL, sa recastigam electoratul de dreapta, sa pastram parteneriatul cu presedintele Romaniei, sa revenim la guvernare in 2016 ca principala forta a unei aliante".

12:30 - Emil Boc ia cuvantul pentru a sustine candidatura Elenei Udrea, fost ministru al Turismului in Guvernul sau.

"Avem nevoie de Opozitie pentru a le arata romanilor dezastrul USL. Avem nevoie de parteneriatul cu presedintele Romaniei si sa cream premisele victoriei in 2016", a declarat fostul premier, spunand ca cea care poate asigura obiectivele PDL este Elena Udrea, care are "tenacitatea" sa conduca partidul spre victorie.

"Nu votam pentru soarta Elenei Udrea, Vasile Blaga si Monica Macovei, ci pentru soarta partidului. Ce facem? Partidele trebuie sa gaseasca un motor nou care sa le duca spre crestere", a mai spus acesta.

12:20 - Gheorghe Stefan o sustine pe Elena Udrea si anunta ca nu va candida la alegerile pentru Biroul National, intrucat peste o luna se pensioneaza.

12:15 - Vorbeste Teodor Paleologu, in sprijinul Elenei Udrea.

Paleologu: Udrea - perfecta pentru rolul "anti-Ponta"; motiunea lui Blaga - "moartea lenta"

12:05 - Vorbeste Sever Voinescu, tot in sprijinul Monicai Macovei.

12:00 - "Propun aceasta motiune celor care vor sa ajungem la guvernare pe usa din fata, nu pe usa din dos (...) Daca vrem sa schimbam ceva in partidul asta si tara asta, trebuie sa o facem cu intransigenta (...) Sunt puternica si credibila, cea mai credibila dintre candidati. Cuvantul meu are mare putere pe plan european. Nu mint ca Ponta. Nu sunt corupta ca Nastase. Nu urasc America si UE ca Antonescu. Sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu", a promis Macovei.

Macovei: Sunt cea mai credibila, sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu!


11:45 - Monica Macovei acuza de la tribuna lipsa de combativitate a PDL in campaniile electorale din 2012. In timpul acestui discurs bazat pe notiunile de integritate si onestitate se aud doar firave aplauze din sala.

11:38 - Ia cuvantul si Andrei Papahagi, sustinator al Monicai Macovei.

11:30 - Cristian Preda, sustinator al Monicai Macovei, ataca dur Guvernarea USL, criticand faptul ca absorbtia fondurilor este scazuta din cauza coruptiei actualilor guvernanti, iar puterea actuala este "indiferenta".

"Din indiferenta creste si dispretul, asa se face ca premierul nu s-a sfiit sa ia un avion privat ca sa ajunga la un meci de fotbal.(...) Despre Schengen, ministrul Corlatean a spus "Nu putem, deci nu mai vrem". (...) Puterea e aroganta. Cum le vorbeste Andrei Marga scriitorilor? Ii insulta! Vai si amar de o tara care ajunge pe mana oamenilor lipsiti de masura si de caracter!", a spus Preda.

In opinia sa, "s-a cascat o prapastie intre masa partidului si conducere".

Preda a propus cateva obiective partidului. Primul PDL sa propuna o Constitutie pentru cetateni care sa impuna maximum 300 de deputati si cel putin 6% pentru educatie. Al doilea - investitii masive, al treilea - referendum pentru euro.


11:26 - Echipa Monicai Macovei este prima care isi prezinta motiunea - "Reformistii". Teodor Baconschi este primul vorbitor.

11:20 - Rand pe rand iau cuvantul mai multi participanti, printre care europarlamentarul Marian Jean Marinescu si deputatul Mircea Toader.

11:07 - Grupul de protestatari condus de deputatul PSD Mihai Sturzu (solistul de la Hi-Q) a reusit sa intre in sala, cantandu-i la iesire presedintelui "I love you Base" si scandand "Basescu!". Presedintele rade in stilul binecunoscut si le spune "La revedere!" protestatarilor inainte de a urca in masina.

11:06 - Lucrarile conventiei continua cu mesajul video transmis de presedintele PPE, Wielfried Martens. De asemenea, este citit un mesaj din partea cancelarului Angela Merkel.

11:05 - Traian Basescu a parasit sala, nu inainte de a face fotografii cu cativa delegati.

11:04 - "Niciun tanar ministru nu a plecat cu tinicheaua de coada din Guvern. Aveti o garnitura de fosti ministri care ar trebui sa fie acei oameni care sa aduca acel suflu nou pe care sa il dati intregului partid. Nu ma refer la competitorii de la motiune, ci la ce as face eu daca as fi in locul vostru. Istoria arata ca atunci cand ati pus partidul in mainile generatiei tinere, a avut 10 ani la putere(...)

Voi reveni in politica avand in minte :"2016 - Dreapta la putere". Nu ma voi aseza in fruntea unui partid. Au fost diverse oferte din partea actualilor candidati la functia de presedinte. Masa la care ma asez dupa ce termin mandatul o stabilesc eu si nimeni altcineva!", a spus presedintele in incheiere, adaugand: "Va doresc sa va gasiti solutia corecta".


10:55 - Presedintele a amintit si de momentul in care a castigat sefia PDL in fata lui Petre Roman. "Politica si interesul general in politica nu poate fi substituit de amicitie sau recunostiinta. Omul politic este rece, hotarat si ofera solutii. Faptul ca am facut schimbarea i-a asigurat PDL 10 ani la putere", a spus Traian Basescu.

"La localele din 2004 am spus: candideaza la Brasov oameni din organizatia de tineret. Asa a candidat Scripcaru, Falca la Arad, primarul de Slatina si multi altii. Am spus iau steagul partidului si am sa il infig pe Primaria Capitalei si am facut-o. Acesta a fost succesul PDL.

Partidul a avut un ciclu de 10 ani cu Petre Roman, un ciclu de zece ani impartit de Basescu si Boc. Trebuie sa inceapa un alt ciclu, orice amanare va va costa. Va spun ca om care iubeste partidul asta. Aveti doua randuri de alegeri.

Dupa ce termin mandatul, obiectivul meu va fi reconstruirea unei drepte puternice care sa readuca Romaniei o doctrina care creeaza sanse nu da pomeni electorale, care lasa omul sa munceasca, fiecare sa aibe deschis orice orizont", a mai spus presedintele.

10:50 - "Ati facut ce a trebuit. Puteati sa obtineti procente mai multe la legislative, daca ati fi facut ce a facut Dan Diaconescu: punand o camera de televiziune la Targu Jiu, creand impresia ca se bate, in timp ce voi nu ati dat impresia ca va bateti, ati lasat sa pluteasca impresia aranjamentelor", a mai spus Traian Basescu.

10:48 - "Am spus ca voi reveni in politica, dar nu am spus ca voi reveni la PDL. Am vazut mesajul necistit al Antenelor dus in interiorul partidului: 'Am pierdut din cauza masurilor de austeritate'. Daca ati pierdut, ati pierdut pentru ca ati salvat tara intr-un moment de dificultate. Suntem printre foarte putinele tari care s-a reechilibrat rapid macroeconomic", a mai spus presedintele.

"Va informez, martor imi este Emil Boc: FMI a venit cu solutia de iesire prin cresterea TVA, CAS(...) Am stat mult, ne-am consultat cu BNR, am ajuns la concluzia ca era o solutie riscanta. Reteta Fondului ne-ar fi dus la mutarea poverii pe economie, adica cresterea evaziunii, pierdere de locuri de munca, incetinirea cresterii economie. Am luat masura cea mai grea si mai dureroasa: nu atingem mediul de afaceri, incercam sa adoptam solutii rapide. Proba ca am avut dreptate este ca masurile s-au luat in 2010, iar in 2011 Romania a revenit pe crestere economica de 2,2%, care nu a mai putut fi mentinuta de actualul Guvern", a mai spus acesta.

10:45 - "Ati avut o contributie extraordinara la procesul de modernizare a Romaniei si pentru acest lucru eu, presedintele Romaniei, va multumesc!", a subliniat presedintele in aplauzele celor prezenti.

10:40 - Presedintele a tinut sa vorbeasca si despre Guvernarea Boc, in special despre Legea Educatiei, unul dintre marile succese ale fostului ministru Funeriu, acuzand PSD ca face modificari pe care nu le va promulga.

"Ati facut o lege a Educatiei exceptionala, ati facut patru noi coduri pentru justitie. Veti putea sa va treceti in istoria partidului ca ati reformat Justitia. A mai ramas doar implementarea celor doua coduri. Ati liberalizat piata muncii in acord cu Agenda 2020 a UE. Ati modernizat sistemul de pensii, o noua lege a Dialogului Social", a mai spus presedintele, adaugand ca impreuna cu fostul premier Boc au pus tara deasupra interesului politic.

10:37 - Reorganizarea, revizuirea Constitutiei, o noua lege electorala si o noua lege a Sanatatii au fost celelalte obiective pe care presedintele a declarat inca o data ca le sustine, invitand PDL sa o faca. "Sunt obiective la care tin si care sunt necesare Romaniei", a spus Traian Basescu, reamintind ca ele au fost inscrise si in protocolul cu Guvernul Ponta, dar "Exista in USL o Opozitie puternica".

"Sunt obiectivele pe care eu sunt gata sa fiu partener cu PDL", a mai spus presedintele.


10:33 - "Nu poti sa spui vreau in Schengen, cand tu ai ministri cu dosare penale in instanta. Romania nu poate face pasi inapoi, voi nu ati tolerat asa ceva. Pentru mine ramane un obiectiv resepctarea institutiilor statului inclusiv de cei mai inalti politicieni", a mai spus presedintele, adaugand ca un alt obiectiv este absorbtia fondurilor europene, 2011 fiind cel mai bun an din acest punct de vedere.

10:32 - Al doilea obiectiv enuntat de presedinte este promovarea tinerilor, prin consolidarea Legii educatiei si crearea de locuri de munca pentru tineri. "Pentru a-mi fi partener, PDL trebuie sa se bata pentru resurse pentru tineri. Promovarea generatiei tinere in administratie, dati-le o sansa!", a mai spus seful statului.

10:30 - "Am venit sa vedem daca in continuare avem puncte comune, care sa ne faca parteneri pentru viitor sau nu. Voi fi extrem de cinstit cu voi. Ceea ce va voi spune, chiar daca nu este foarte bine, este ceea ce cred eu.

Sunteti intr-un moment de cumpana al partidului. Vad nevoia unui partid consolidat pe dreapta esichierului politic. In momentul de fata nu exista o structura politica pe partea dreapta care sa duca Romania spre progres. Obiectivele mele: accelerarea integrarii europene. Inseamna Schengen, euro si o economie competitiva", a spus Traian Basescu, in aplauzele celor prezenti.

10:28 - Presedintele ia cuvantul. "Am mai primit invitatii de la alte partide, aici am venit cu dragoste, am venit nu numai cu masina presedintelui, ci si cu sufletul", a spus Traian Basescu,precizand ca vorbeste in calitate de sef al statului, nu de membru al PDL, caci nu mai este.

10:24 - Traian Basescu intra in sala. Se intoneaza imnul Romaniei. Presedintele ia loc in primul rand, alaturi de Emil Boc si presedintele comisiei de organizare, Sulfina Barbu.


10:20 - A sosit presedintele Traian Basescu. Acesta a ales sa intre chiar pe la intrarea unde se aflau protestatarii PSD. Este intampinat de Mihai Sturzu si tinerii pesedisti, care canta "I love you Base" si scandeaza "Basescu!". Presedintele rade copios. Seful statului a fost intampinat de fostul lider PDL, Emil Boc.

10:10 - Se voteaza ordinea de zi. PDL a revenit la culoarea portocalie, abandonata inainte de alegerile de anul trecut. Delegatii poarta esarfe portocalii, toata sala este amenajata in nuante ale acestei culori.

10:05 - Incepe conventia. Pe acordurile imnului "Verde-nrourat" urca pe scena candidatii si actuala conducere a PDL.


10:01 - Roberta Anastase spune ca este posibil sa se ajunga la turul doi de vot.

10:00 - Deputatul PSD Mihai Sturzu, solistul trupei Hi-Q, a adus cativa protestatari la sediul Romexpo. Acestia poarta pancarte pe care scrie "I love BASE" si canta "I love you Base". Deputatul PSD este foarte satisfacut de actiunea pe care a organizat-o. El a incercat sa ii inmaneze europarlamentarului Elena Basescu o scrisoare pentru colegii sai.


09:53 - A sosit si Elena Udrea. Aceasta a declarat ca mai mult de jumatate dintre colegi vor vota pentru "noul PDL", adica pentru motiunea sa, si ca nu isi pune problema sa piarda alegerile.

09:45 - A sosit si Vasile Blaga. Este insotit de Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, Raluca Turcan, Andreea Paul si Radu F. Alexandru.

09:35 - Primul candidat sosit este Monica Macovei. Europarlamentarul va deschide seria discursurilor celor trei candidati, conform tragerii la sorti care a avut loc la comisia de organizare. Dupa Macovei vor vorbi Udrea si Blaga.

09:30 - Delegatii sositi din toate colturile tarii incep sa se adune la Romexpo. Conform programului, presedintele are la dispozitie 20 de minute pentru a se adresa participantilor la conventie, dupa care cele trei echipe ale candidatilor vor incerca sa ii convinga pe delegati timp de 45 de minute fiecare.

De la ora 14 este programat sa inceapa votul, dar nu este exclus sa se ajunga in turul al doilea, moment in care va fi greu de anticipat cine va castiga.

Delegatii vor avea la dispozitie 80 de cabine de vot. Ei vor trebui sa taie de pe buletine doua dintre cele trei nume, cel ramas netaiat reprezentand optiunea pentru sefia PDL.

O batalie extrem de dura

Spre deosebire de Congresul PNL, care a avut loc acum o luna si la care a existat un singur candidat la presedintie, Crin Antonescu, batalia interna din PDL a fost dura si presarata cu numeroase acuze la adresa actualului presedinte, Vasile Blaga. Una dintre cele mai mari temeri ale contracandidatelor a fost, de la inceput, legata de posibilitatea ca alegerile sa fie fraudate.

Toti cei trei candidati si-au facut campanie in filialele din intreaga tara, cu speranta ca vor castiga increderea electoratului.

Cotat cu cele mai mari sanse de victorie, Vasile Blaga le-a propus democrat-liberalilor motiunea intitulata "Romania dreapta. PDL - politica dincolo de lozinci", el fiind sustinut, printre altii, de Cezar Preda, Theodor Stolojan, Andreea Paul, Raluca Turcan, Radu F. Alexandru, Traian Ungureanu, Gheorghe Flutur si Costica Canacheu.

Europarlamentarul Monica Macovei s-a inscris in cursa electorala cu motiunea "Reformistii", alaturi de ea fiind Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi si Ionut Popescu.

Macovei: Nu ne oprim! Vreau victoria si un BPN cu care pot lucra - Interviu

Deputatul Elena Udrea le-a propus colegilor de partid motiunea "Noul PDL. O noua Romanie". Ea s-a bucurat de sprijinul multor primari, al fostului premier Emil Boc, dar si de al presedintelui Traian Basescu si al fiicei sale, europarlamentarul Elena Basescu.

Elena Udrea: Voi castiga alegerile (Video) - Interviu

Castigatorul acestor alegeri are sarcini extrem de dificile, in conditiile in care PDL scade continuu in sondaje. Vasile Blaga va trebui nu doar sa puna partidul pe un trend ascendent, dar el va face politica de aliante a PDL si va conduce partidul in alegerile europarlamentare de la anul.

De asemenea, de la noua conducere a PDL se asteapta o Opozitie puternica fata de actuala majoritate USL, care domina scena politica avand un procent de aproape 70% in Parlament, mai ales ca anul acesta este marcat de doua mari schimbari: revizuirea Constitutiei si regionalizarea tarii.

Un alt rol major este legat de stabilirea prezidentiabilului PDL. "Cu siguranta acest subiect il vom discuta dupa alegerile din 23 martie. Cu siguranta, PDL dupa ce isi va alege si conducerea va anunta care sunt persoanele pe care le sustine la alegerile prezidentiale, daca va fi o singura persoana, daca vor fi mai multi care intra intr-un proces intern de alegeri. Toate aceste lucruri vor fi decise de noua conducere a PDL", a declarat Sulfina Barbu.

Procentele obtinute de cele trei echipe la alegerile de sambata vor conta in negocierile ulterioare care se vor purta pentru stabilirea celorlalte functii din Biroul Permanent National, in special a vicepresedintilor si a secretarilor executivi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25096 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
164 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PDL = BASESCU

Pedelistii ar fi total nerecunoscatori daca ar refuza azi restituirea PDL-ului proprietarului de drept . Mai ales ca lucraturile sale vizionare care au dus la recordul neverosimil de aproape 600 de alesi ai neamului , au facut posibila prezenta actualilor parlamentari portocalii in Casa Poporului . Fara parlamentari , in mod cert acest partid era acum o amintire . Dar spre ghinionul romanilor , Basescu a mai salvat odata partidul . Votand Udrea , delegatii vor vota Basescu . Iar Basescu chiar agatat de o epava de partid acum , poate enorm de mult in viitor . Mizand bineinteles pe retinerile si nehotararile lui Ponta , dar si pe adunatura inerta de 70% a actualei puteri amestecate . Timpul curge in favoarea lui Basescu .

 
 

 

23 martie, 2013 data istorica : UDREA PRESEDINTE !

Cel mai activ, cel mai vizibil, cel mai inteligent, cel mai fidel crezului sau, singurul capabil sa mute muntii din loc,candidatul cu charisma cea mai evidenta, ELENA UDREA, va castiga astazi, 23 martie 2013 sefia PDL...Pedelistii din teritoriu s-au trezit la realitate, isi dau seama ca trebuie luat totul de la capat pentru atingerea tintei finale : revenirea la guvernare !!! Pentru toate astea e nevoie de ELENA UDREA PRESEDINTE AL PDL !!!

 

Bună dimineata, Fanfan! Sa fie! Asa sa fie!

Elena Udrea Presedinte PDL!

Asa pe intelesul tuturor

Ca sa ma exprim pe intelesul tuturor,Blaga e branza buna in burduf de caine.Adica,extrem de inteligent dar tradator si lingau.
Elena Udrea ca sa faca ceva,are nevoie de experienta ,diplomatia si inteligenta Monicai Macovei
Monica Macovei daca vrea sa faca ceva, are nevoie de forta de munca a Elenei Udrea
Combinate amandoua ar face un geniu in carpati,dar de nivel mondial.

Guvernatorul

A apărut și poza lui Blaga pe acest site după luni de zile! Cum cine? Băsescu, normal, el a ridicat această gașcă, el o va desființa!

Buna dimineata, d-na Silvia !

Asa va fi, stimata doamna ! Totul in jurul meu imi spune ca nu gresesc : m-am trezit dupa o noapte de nesomn, m-am barbierit ca sa pot intampina victoria fresh, chiar si cafeaua are un gust mai bun...spre deosebire de ieri, astazi a iesit soarele : e soarele victoriei Elenei Udrea !!!

Blaga NU ! Macovei si Udrea DA !

In primul rand,blaga nu ar avea ce sa caute in politica.Un individ ca el face politica dupa coltul blocului,un bor.fasi care iese in fata doar atunci cand e sigur ca nimeni nu-l contrazice.Blaga practica politica texticolului,adica:
-particip dar nu ma bag !
Este un tip prea mandru si nu permite nimanui sa-l jicneasca cu ceva iar la mandria din el ca sa evite jicnirile prefera sa dea mana cu hotii.
Elena Udrea este extrem de muncitoare dar nu are diplomatia si puterea diplomatica a Monicai Macovei.Este bine intentionata dar crede ca totul se rezolva prin munca fizica nu prin munca intelectuala.
Monica Macovei este un opozit al Elenei Udrea,mai putin efort fizic dar mai multa gandire.
Daca ambele ar avea un suport gen Basescu,ambele ar face minuni,vointa au,ba sunt chiar bune voitoare.

Daca Blaga nu iese, PDL-ul are viitor cu cele doua

...doamne la conducerea partidului. Le urez bafta, ori-care v-a iesi.

Si eu si eu......

Eu vreau sa iasa elena udrea

Va dau dreptate, Martorana.

Si eu cred la fel.

Plaga predinte la PDL!

Udrea, Macovei, Funeriu si Cristian Preda trebuie exclusi de urgentza din PDL!
Blaga a fost prea ingaduitor cu ei, din cauza lor partidul a ajuns asa de jos, sub 3% in preferintzele electorale ..

 

*

Visul uslasilor.
In ce ma priveste, sper sa nu fiu reales astazi :)

Se impart deja galeti, tricouri si brichete!

...Sariti PDLei!

Am citit si in EVZ un articol la tema -

Alegeri cruciale. PDL decide intre stagnare și schimbare

 

Schimba-ti sursa de inspiratie!!!!

.

@Dutty, ba !

Ramai tu statornic cu nasul in Haznaua 3 !

Io vriau sa iasa presdnte tanti Lenuta!

Casa mia spus presdntele PDL care ie tata!

Ca daca nu iasa tanti Nutza, io poci sa ma sterg pe bot de primu loc pe lista de iuroparlament! Ca mea zis miia nenea Lazaroiu ca de la PDL o sa iasa la anu unu singur iuroparlamentat, atat!
Care trebe sa fiu io!

Jos blaga! Ca nu stie fraze ca nenea Boc, facute din cuvinte! Ba chiar nu vrea sa vorbeste cu mine!

Observ lipsa scriberilor portocalii. Nu se pot

...concentra, sau nu si-au luat sculele cu ei la Romexpo?

Cred ca discursul presedintelui ii va "trezi" pe PDL-isti ..

si va determina in mod clar castigatorul de azi. As vrea sa castige Udrea, pentru ca sunt sigur ca ambitia ei politica este strans legata de existenta PDL, pe cand a lui Blaga poate fi legata si de PNL, la fel cum au facut si "locotenentii" sai Frunzaverde si Stanisoara. Sper, ca cei care nu ii intereseaza viitorul politic al partidului ci doar al lor personal, sa fie azi in minoritate si sa piarda. Trebuie sa inteleaga ca 4 ani de opozitie nu face rau, ba dimpotriva, iar sansa sa se intoarca la guvernare in 2016 este imensa, tinand cont ca Traian Basescu are la dispozitie 2 ani sa "toace" USL si mai ales ca incompetenta guvernarii actuale ridica permanent mingi la fileu.

Sponsorul cocoș!

La cați bani a băgat Cocoș in campania blondinei, dacă nu caștigă, cred că va fi deranj mare. Oricum bani au, nimeni nu trebui să-i plangă

Hai Base !

Pana acum, chestiuni de politica generala...oricum, beau un pahar cu bere pana la sampania de diseara ! UDREA PRESEDINTE !

Aiurea ...

...presedintele vad ca mai degraba vorbeste cu usl ....cu pedeleul ce sa vorbeasca? Au fost la butoane si au facut ce stie toata lumea ca au facut. Memoria cetatenilor nu este asa scurta....pentru pedele daca va rezista vremurilor poate peste vreo 20 de ani ...sa se poata vorbi ceva dupa ce vor iesi din politica gasca adunata de basescu.

Si eu si eu......

Eu vreau cu ....udrea

:)))

Si eu am "sursa mea d einspiratie"....Am "citit azi-noapte-n stele" :))) ca va fi liniste si pace si ca Nutzica, conform unei "legi a tacerii", va fi...presedinta PD-ului...Hai, Nutzy ! Cine stie ce-nseamna "legea tacerii", intelege....Tu intzelegi, silvia ? :))))

Strengarule!

...

stai la rand,ca acum e in sedinta cu mine,eeeeee !

...un pic de rezon !

sunt trei variante;

1) lupul;2)scufita portocaliu spre rosie;3)bunicuta.Vanatorul iese din calcul,dar el va "trage"cu arma si va "impusca "2 iepuri dintr-un foc!!!!!

 

:)))

:))) Ce frumoasa "poveste", mai spune !

Hac!

…cand eram eu procuroare la Gara de Nord, ma imbatam cu securistul sef de acolo si dansam pe mese! Si dupa aia anchetam salariatii care mi-i arata el, le trageam niste batai cu pumnii si picioarele...ce amintiri frumoase!
…Hac!
…Cred c-ar trebui sa procedez la fel cu aia care-l voteaza pe Blaga…e pregatita o camera de ancheta dupa scena…

DISPERAREA - Puscariasilor cu Dosare de Lux PDL

Sunt constienti ca imediat ce se va schimba si conducerea DNA cat si a Parchetului General - toti cei care latra la tribuna vor ajunge unde le este locul - vor sta cum stau la mine in avatar.

NU va puneti intrebarea :
- De ce iau cuvantul toti infractorii acestei grupari interlope securiste politice ???

NU cred ca in aceasta grupare interlopa securista - nu sunt si oameni corecti, dar datorita dictaturei securiste interlope din interior - eu cred ca nu au ce cauta cu acesti infractori.

 

Banditii astia de la PDL nici nu si-au dat seama ca

...chiorpec a venit sa puna bomba la baza partidului. De altfel i-a si avertizat ca nu se va intoarce in partid ci va face un altul, cica de dreapta. Auzi la el, nici nu si-a aruncat carnetul rosu cu secera si ciocanul si vrea sa la dreapta! E haios marinarul, zau!

Mafiot Basescu intampinat/PDL cu lalaieli alcoolce

Azi avem in fata intreaga mediocritate ,dezumanizare a celor care continua sa stea doar pentru a-si amana justa condamnare alaturi de mafiotul si infractorul inca nejudecat Basescu traain.Dupa tot acest spectacol macabru pentru romanii saraciti, decimati de gruparae de crima organizata PDL-Udrea-Basescu,BOC, peste PDL se va asterne din nou tacerea ,tacereavinovata a calailor natiei romane.
Un fapt este clar in tot ce a spus Basescu Traian nu s-a regasit nici un roman,Basescu Traain nu este asadar presedintele romanilor ,ci asa cum singur a precizat, Basescu este conducatorul iubit al tuturor infractorilor din Romania postdecembrista.

Procuroarea KGB macovei a devenit cosmaurul

ROMANIEI pe care a sacrificat-o pentru propriu interes ideologic si banesc.Vor iesi la iveala toate matrapazlacurile facute dupa alegerile pt.PE din mai 2014 cand se va schimba garniturile de functionarasi de la CE si PE iar socialistii vor avea majoritatea inclusiv presedintia CE.
Apoi vor iesi la iveala si cardasiile procurorilor cu baseRau si macovei pt sicanarea tuturor adversarilor politici ai lui prezidel.
Poate sa iasa presedintele PeDeLeba si eba ca oricum este pe duca.
Postacii portocalii cu limbajul specific tiganesc sunt la congres si nu au tabletele la ei.

Oripilat Basescu isi ară

voios Muntele Veneric al Udrei intre lăstărisuri
taie cu plugul brazdă bizară si viermănoasă in inghina PDL
Ba isi baga si emisarul chel in brazda
Basescule, te-am ajutat sa ai statutul de mare putere
Si mi-ai impanzit buzunarele de bancomate, sinecuri si conturi pline
Dar m-au dat astia afara de la ICR!
Si mi-au taiat din conturi!
Ajutooor!

Si nu uita ca te iubeeeeeesc!

Mafioti Basescu ,Macovei fac declaratii complete,urmeaza condamnare

Atat mafiotul Basescu Traian s-a dus anticonstituional la adunatura PDL-ista cu un unic scop sa-si impuna la conducerea PDL tziitoarea.Atat mafiot Basescu cat si procurora stalinista Macovei Monica au recunoscut ca prestatia guvernamentala PDL -ista a fost dezastros de criminala de aceea romanii victime ale crimelor basist PDL-iste sunt in acest moment impotriva infractorilor din PDL si ambii propun " schimbari",schimbari imposibile pana ce nu-si ISPASESC PEDEAPSA.Este foarte grav ca procurorii nu sunt astazi prezenti la adunatura PDL-ista pentru a-i duce in catuse la justa judecata pe Basescu,Udrea,Boc,Videanu.Dar cel mai grav Basescu Traian si toata adunatura PDL-ista continua cu minciuna " de dreapta" minciuna ce are rolul sa ascunda radacinele cxriminal securist-comunsite ale tuturor celor ce inca fac parte,in libertate din mafiota adunatura PDL-ista.de maine dimineata blestemul romanilor va fi si mai crunt impotriva calailor de batrani si bebelusi.Romanii stiu, istoria acuza ,Ascensiunea unui nomenclaturist, cazul “fostului comunist" Traian Băsescu, cel ce mincinos din motive penale vrea sa ocupe "dreapta" politica romaneasca, asa cum alta data alaturi de stalinsiti a cupat Romania.

http://www.antoniomomoc.ro/ascensiunea-unui-nomenclaturist-cazul-“fostului-comunist"-traian-basescu/

Trebuie construit cavoul PDL de la firul ierbii

care creste peste mormantul Partidului Delapidatorilor
Finita la comedia portocalia!

Uraaaaa!!!!!!!! Traiasca!!!!!!!

Alegeri curciale de viata si moarte pentru poporul roman care i-si alege azi conducatorii cei mai buni din ultimii 1525,00wc ani.Sunt in cursa pentru postul de ;salvamar al romaniei; doar super oameni de nadejde care daca au un carnat in plus il impart cu orice boschetar flamand.pdl va reprezenta in vecii vecilor singurul partid care da romanilor luandule tot.Subtineti cu tarlie acest mutant pdl condus de monstrii sa treca din nou la carma tarii pentru ca nu au facut inca tot pentru a ne anihila definitiv.Cu ei in frunte se vor face tot mai multe locuri de munca in cimitire.

YES,WE CAN! Dar oare vor Change?

Daca le iei,romanilor,politica...ce mai ramane?
Ma gandesc la Shakespeare: mult zgomot pentru nimic.

Pentru viitorul acestui partid, ...

... sper ca Blaga sa castige alegerile pentru functia de presedinte!

 

"Viitorul acestui partid ?"

Hai, Nutzy ! :)))))

@Agrippa

Hai, Nutica la putere,
Sa scapam tara de rele!

 

Agrippa

De ce ne plictisesti, nu ai sare nu ai piper.

Procentele obtinute de cele trei echipe la alegerile de sambata vor conta in negocierile ulterioare care se vor purta pentru stabilirea celorlalte functii din Biroul Permanent National, in special a vicepresedintilor si a secretarilor executivi.

pentru viitoru acestui partid...hic...pardon...

...io mis cu...Nuta...hic..pardon...Viva Udreaaaahahaha...Oleee...

@Calculator

Na-ti-o franta ca ti-am dres-o!

 

Dintre cei trei candidati unul v-a fi ales ...

Dintre cei trei candidati unul v-a fi ales ..presedinte.
Cine v-a fi vom vedea, dar toti trei sint la inaltime!!!
felicitari pt d-l presedinte Basescu.
Dupa ce vom sti rezultatele la vot v-a fi nevoie sa stringem rindurile si tot inainte. USLasii sint in scadere pe mapamond..si pe Topogan in jos...cadere stralucita..USLasilor..A-ti mintit si acum minciunile ies la iveala.

Dangat de clopote in Romania,

http://baselandia.files.wordpress.com/2013/02/grave.jpg?w=645

@PANDURU: "Pana cand?"

Iti spun io pana cand: pana cand tara aceasta de care spui va ajunge sa fie batjocorita si furata din nou, la maxim si cu prelungitor, de un mare hot si talhar al neamului, ca Nastase, sau de un dictator cu aprige apucaturi comunisto-staliniste, precum Kakarau. Poate ca atunci o sa te bucuri si tu, si altii ca tine. Fiindca -vorba aia- n-o sa va mai arda "dusmanii", o sa va arda "prietenii" si "idolii" pe care-i venerati. Iar parleala de la prieteni, desi in esenta e fix aceeasi, parca-i mai dulce si mai demna de acceptat, chiar cu bucurie si aplauze. Nu?

@hideen62 09.30

- vezi sa nu te lovesti cu cotu' de calorifer !!!

@niciolaeeee

Aparusi moshule?
Ti-ai antrenat drapta pana acum... si ne spui cate ceva din experienta ta?
Nu mai fi manios... maniosule!
:)))
Ai iesit gin baie la fix, du-te spalate pe maini si treci la pomana... c-ati inmormantat pedeu'!!!
Hai ca iese bleaga. Parca tu esti udristo-basist, nu? Si eu o vroiam tot pe clopotel sefa la portolasi... dar n-a fost sa fie. Data viitoare!

cat am asteptat ziua asta!

hai baietii! oricare, mi-e indiferent, numai sa nu fie jocurile facute!asa cum sublinia si colegul Nolticus, este un eveniment inedit, o manifestare de democratie atutentica, uitata in partidul asta in ultimii ani, cand aflau in ultima clipa pentru cine trebuie sa ridice mana!

 

salutari

mai prostit de cap si ti-am dat 5 plus 5 puncte

nu te stresa!

in doua ore o sa am minus 5, cu 300 de voturi, pe putin!numai sa se primeasca hartiutele cu lozincile, si se umple pagina de portocalii!

@x1305 "M-AI PROSTIT"

Pe de alta parte nu cred ca ioana e de vina.
Cauta prin casa...
Suntem aici la o inmormantare in direct si tie, pitifelnicule, iti arde de puncte. Rusinica!
Hai clopotel... mai e un pic!
Acum... arunca ultimele invitatii pe la mese si cazari gratuite, ceva maruntis la portofel, stii tu... si daca nu stii tu te invata pinalty.
Hai, fii atenta ca te ia bleaga.
mop-clopotel presedinteeee!
Sa aiba si ciclopul chel unde sa se intoarca!

Am postat si ieri pe acest forum acum repet : in PDL se mananca

.....paine de la BLAGA.

In avatarul meu, vederi cum arata painea BLAGA.
E superba !

Dela firul ierbii mormantului PD trebuie construit cavoul

Partidului Delapidatorilor
Finita la comedia portocalia!

ha,ha ,ha

imi esti drag de mori, cantau azi tinerii PDL-isti

http://baselandia.files.wordpress.com/2013/03/i-***-you.jpg?w=645&h=645

Sunt multumit !

A castigat "groparul" PDl. Basescu si Udrea au primit cea mai grea palma din partea pedelistilor adevarati. E clar, jumatate din pedelisti sunt corupti.

CXhiar daca Udrea ar primi la renumarare, cele 300 de voturi

....diferenta, tot nu-l depaseste pe Blaga.
Deci....Blaga ..Victorie !

Nu pot decat sa-l felicit pe domnul VASILE BLAGA si putere de a tine unite toate ,,curentele,, din partid.
Confruntarea nu poate da decat un castigator.
Sunt si functii in partid, altele, foarte importante, astfel ca pretendentii sa-si poata arata competenta.
Spor la munca !

Cea mai NEAGRA mafie care a nenorocit Romania timp de 9 ani

incearca sa se reproduca astazi, sa speram ca se vor canibaliza si vor disparea de pe suprafata pamantului cu hahaitul lor cu tot.

Finita la comedia portocalia!

BaSecu a spus adio la PDL
romanii i-au spus demult adio lui Basecu

Daca Basescu nu este arestat totul e gargara!

Justitia: Inculpatul Basescu Traian trebuie sa raspunda penal pentru savarsirea infractiunilor de:

- Tradare - Art. 155 - Cod penal
- Atentat care pune in pericol siguranta statului - Art. 160 - Cod penal
- Atentat contra unei colectivitati - Art. 161 ? Cod penal
- Subminarea economiei nationale - Art. 165 - Cod penal
- Propaganda in favoarea statului totalitar - Art. 166 Cod penal
- Actiuni impotriva ordinii constitutionale - Art. 166 indice 1 Cod penal
- Complot Art. 167 - Cod penal
- Comunicarea de informatii false, Art. 168, indice 1 Cod penal
- Amenintare Art. 193 Cod penal
- Santaj Art. 194 Cod penal
- Inselaciune Art. 215 Cod penal
- Ultraj Art. 239 Cod penal
- Abuz in serviciu contra intereselor publice Art. 248 Cod penal
- Abuz in serviciu in forma calificata Art. 248, indice 1 Cod penal
- Purtare abuziva Art. 250 Cod penal
- Trafic de influenta Art. 257 Cod penal
- Asocierea pentru savarsirea de infractiuni Art. 323 Cod penal
- Instigare publica si apologia infractiunilor Art. 324 Cod penal
- Genocid Art. 357 Cod penal

Pentru incalcarea:

- art. 52 alin 1 si 3 - din Legea 3/2000 ? privind organizarea si desfasurarea referendumului
- art. 2 - din Legea nr. 14/2003 - a partidelor politice
- art. 54 - din Constitutia Romaniei - Fidelitatea fata de tara
- art. 80 - din Constitutia Romaniei - Rolul Presedintelui

Iata cei 9 ani de "guvernare" Basescu mincinosule!

Iata care a fost "asa zisa guvernare Basescu" care a condus Romanica in cei 9 ani despre care vorbesti: 2004 - 2007 guvern Tradiceanu PeNaL + PD+PC+udmr+ minoritati; 2007 - 2008 guvern ultraminoritar PeNaL + udmr sprijinit din umbra de PSD; 2009 - guvern Boc PDL + PSD; 2009 - 2012 guvern Boc PDL+udmr+minoritati + traseisti psd+penal; 2012 guvern Ungureanu 78 de zile PDL+udmr+minoritati + traseisti psd + penal; 2012 - 2013 guverne usl Ponta psd + pnl+ pc + unpr + minoritati.

Presedinte al PD-L ,aleg :MONICA MACOVEI !

CONSTANTA

 

asta in turul intai,

in turul 2, Udrea, nu?

'nu-mi vine sa cred...nu-mi vine sa cred ! minune

daca blaga face curatenie si scapa de multe vedete la urmatoarele alegeri votez pdl ! de fapt cred ca va fi o alianta pdl-pnl contra psd,la alegerile din 2016 !

Hac!...Frauda!...Frauda!...Frauda!...

Blaga a tradat!
Mircea Toader a tradat!
Udrea a tradat!
Numaratorii au tradat!
Toata lumea a tradat!
Chiar si delegatii care au primit cazare si mancare gratis!
Rusine, PDL!
Rusine, Blaga!
Am sa merg la Alcoolicii Anonimi si am sa fac acolo un partid de dreapta!
Uite sustinatorii mei dragi de pe ziare.com, cu sfertul lor de creier, cat sunt de dezamagiti!
Hac!

Ei,

Nu o simpatizez,dar MM nu a făcut circul lui UE.
Ori nu am fost eu pe fază!Și tot n-o cred in stare de circ!Nu e din Plesticol...

@ioan din sicagou zis al senin :)))

credeam ca te-ai mai "intunericit" la cap, dar tot "limpede" esti ! Tu nu ai voie cu sare, pt.ca esti batran si suferind...Blaga a castigat, PD-ul s-a "rupt", domnul Traian Basescu mai ca nu plangea...se intrevad zile interesante...Stam pe-aproape si urmarim...ca tot e urat afara.

Ce-a facut Udrea ? Ca de obicei ?

Si-a supt-o ? 7 primari din 7 ca la Bucuresti ?
vai vai vai :( l-ati intristat pe ala care a facut praf flota.

@ETC

- iar ti-ai pus arhiva pe taraba ?

TRU, tine cu Blaga?

cum n.aiba?si-a tradat stapanul, musca mana care l-a hranit?

 
 

base: nu am venitpentru a sustine un candidat

optiunile mele sunt cunoscute! :)))))))))))))))))))))Si acum insira motiunea lui Udrea! Hi HI HI!

 

nu ma pot uita,pentru ca tocmai am ingurgitat 6 oua ochiuri si

nu vreau sa-mi stric digestia !!!....ar merge si o cana cu vin,....dar s-o gatat demult !!!

copilul

ai cumparat oua de la magazinul de la Cornu-Ph. ? bea o citronada de la cofetaria MISA ca sa te racoresti

Minte cum respira!

Cei 10 ani de succesuri au inceput in 2000 cand Base l-a cumparat/santajat pe bietul Chirita si cu sprijinul taranistilor impotriva lui Oprescu s-a ales primar. Apoi i-a pacalit pe "greii" Duvaz,Frunzaverde,Berceanu si cu ajutorul lui Blaga si Videanu l-a dat jos pe Roman.Dupa care in timp i-a ostracizat si pe unii i-a facut sa plece. Succesul adevarat a inceput in 2003 cand a venit in genuchi la Stoloja sa-l salveze caci PD ajunsese la 3% in timp ce PNL era la peste 20%.Vedeti ce zice Stolo acum ca a fost folosit si aruncat!a castigat primaria si presedentia in 2004 cu liberalii in frunte si cu smecheria cu falsificarea alegerilor ,el fiind socialist in IS!Apoi a furat guvernarea de la pSD prin santaj si promisiuni nerespectate. A trecut partidul peste noapte la dreapta si apoi a incercat sa-si manace aliatul care il adusese la putere.In 2008 a facut propaganda desantata pentru PD si apoi l-a pacalit pe prostanacul Geoana sa-i tradeze pe liberali si sa faca guvernul visurilor lui. Apoi l-a pacalit din nou pe prostanac si i-a dfurat si presedentia! Acum au aparut in sfarfir 2 oameni politici pragmatici ,care nu se lasa pacaliti de plansetele de sirena ale marinarului si care il vor duce la lada de gunoi a istoriei asa cum merita:Antonescu si Ponta! Si daca se alege tzopina Udrea-Cocos care este ,dupa Basescu,definitia parvenistimului reprezentat in politica romaneasca de PD,se duce si partidul!
Si ea a "servit" la socialistii iliescieni,apoi s-a liberalizat pana a intrat in consiliul municipal,iar apoi s-a basescizat definitiv,intai socialista si apoi popularoasa! E numai buna ca sa conduca spre o binemeritata prabusire acest partid al fomistilor fara scrupule! Dovada e si ce gazetari il (o) sustin.Si eu o vreau tot pe ea,ca ca ea nu mai gasim!

@arting

Impecabil sumarizat...
Aproape nu mai e nimic de adaugat!
Felicitari!

Sa mai aduni 5000 de oameni....

....sa-l aplaude pe basescu&sleahta ar putea fi o realizare azi. tare ma indoiesc ca deplasarea s-a facut contra bani si masa. Cine a dat mai mult va cistiga...daca nu cumva serviciile au asigurat votul pentru blonda vopsita!

 
 

@pokl, uite o solutie pentru ideea ta cu bombita

Chiar da, ar fi o solutie. De bombita pot sa fac eu rost. Treaba mea de unde, sa zicem ca din cand in cand mai stau si eu la o cafea si-o narghilea cu amicii mei din OEP, aia de sunt urmasi de-ai raposatului Arafat, si Yasser pre numele lui de familie. Conditia, insa, este ca tu sa-ti atasezi respectiva bombita la centura, sa te duci in mijlocul portocaliilor alora adunati laolalta si sa te detonezi, adicatalea sa te arunci in aer laolalta cu ei. Ce crezi? Nu merita sacrificiul? Pai daca tot doresti cu atata aprindere sa scapi de ciuma portocalie de care zici, atunci da dovada de curaj si fa-te primul martir Kamikaze al neamului. Patria iti va fi recunoscatoare!

P.S. -Sa stii ca am si niscaiva coroane in dotare, frumoase, din crengi autentice de brad, garnisite cu flori din plastic calitatea-ntaia! Pot sa donez doua sau chiar trei, ca sa fie depuse la o adica in memoria ta si-a sacrificiului tau. Iti garantez ca omagiul va fi superb. Sunt om de cuvant, parol!

sigur! alegatorii doamnei Udrea

sunt cazati moca, la hotelurile ei! doar nu era sa vina pe banii lor!

 

siiii... final apoteotic:

Antena 3! nici un discurs prezidential, fara Antena 3, cea mai premiata televiziune de stiri din Romania, afiliata CNN, cu cea mai mare audienta! Incep sa cred ca il platesc sa le faca reclama!

 

ma ingrijoreaza lipsa basistilor!

inca nu au primit lozincile? in ultima vreme sunt tot mai defazati!

 
 

inca o oda tradarii, specifice PDL!

un onorabil PDL-ist, zice ca faptul ca au votat o motiune, nu ii leaga de nimic, pot vota cu altcineva daca li se ofera mai mult! Verba volant! hi hi hi! consecventi baietii!

 

Paleologu e Dumnezeu!

auzi, daca iese UDREA, sunt sanse ca la europarlamentare, Macovei si Preda sa fie pe liste, pe locul 2 si trei! Dupa EBA, fireste! Hai cu integritatea, competenta si meritocratia!

 

Ioanaii. Dupa nenumaratele postari pe care le faci, este cit

se poate de evident ca PDL, Nutzica, si restul nu te intereseaza nici cit negru sub unghie.
Intreb si eu ca tot omul, de ce mai scrii, de unde atita ura? Ce interes poti avea daca isi rup astia gitul sau nu. Antena3 va adapa cu stiri si cacialmale,... va este atit de sete incit sugeti si de "firul ierbii", cum zice un domn cunoscut? Cita harnicie uslamista !!!

domnule, se poate?

astept de cateva saptamani momentul asta ca sa ma distrez! si, multumesc lui base, nu am fost dezamagita! am comenat live, parti din discursuri, din cauza asta sunt asa multe comentarii! Poate fac o sinteza, dar astept sa vad rezultatele, petrecerea inca nu s-a terminat!

Adio PD, adio BaSecu,Finita la comedia Portocalia!

Aleluia !

Ce caracter de fier la Toader!

Daca mascariciul asta ,intelectual fara caracter, s-a dat cu tzopina Udrea inseamna ca are informatii (de la pretini!) sigure ca aceasta va castiga,caci asta e stilul lui! De fapt e mostenire de familie caci si pe conu'Alecu,cat era el de boier ca descendenta si de spiritual,tot interesul material l-a facut sa devina turnator!

 

niculaeda,

weekend-ul asta e inchinat PDL! fiinte nerecunoscatoare ce sunteti! ati aparut? gata, v-au dat directia? vad ca va furati si intre voi!

15 comentariiiiiii....

...ca sa scriiiiiiii aceleasiiiiiii ineptiiiiii!
)))))

erau citate din vorbitori, domnule,

dumneavoastra apreciati!

@ioanaiiiiii

- ti de pare politic comentariu' meu? n-am zis sa te invite crin !


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor