Cum au ratat Blaga, Berceanu si Oltean repozitionarea PD-L (Opinii)

Duminica, 06 Martie 2011, ora 19:51
898 citiri
Cum au ratat Blaga, Berceanu si Oltean repozitionarea PD-L (Opinii)
arhiva

Garda veche a PD-L nu a inteles nimic din dorintele asa-zisilor "reformisti". Scopul tripletei Preda-Voinescu-Macovei era cu totul altul decat cel exprimat prin cuvinte. Berceanu, Blaga sau Oltean au ratat ocazia de a repozitiona partidul pe scena politica.

Mi-e greu sa cred ca un personaj precum Sever Voinescu poate fi numit reformator. Un om care a stat la dreapta Robertei Anastase in celebra sedinta cu voturi invizibile si fraudare la foc incrucisat nu poate avea pretentii de inger al dreptatii si manuitor al adevarului politic. Cristian Preda nu s-a remarcat prin altceva in afara celebrelor postari de pe blogul personal.

Nu a ezitat sa laude alegerea Elenei Udrea in fruntea PD-L Bucuresti, in cadrul celebrei sedinte cu unic candidat si osanale fara limita. Ioan Oltean vorbeste despre niste pasarici.

Nici Preda nu este departe de statutul de vrabiuta si nu a ezitat sa ne demonstreze cum stie dansul sa se rascoale impotriva derapajelor portocalii. Nu a avut curajul sa-si strige nemultumirea in fata maselor pedeliste, dar a trecut repede in on line unde a strigat din toti rarunchii vrute si nevrute la adresa unicului candidat la sefia portocaliilor bucuresteni.

Tripleta reformista nu a incercat altceva decat o repozitionare a partidului pe harta mentala a consumatorului roman. Pentru un partid cazut in abis era un prilej favorabil sa se ridice putin la suprafata cu ajutorul unei ancore numite in limbaj publicitar "pozitionare". O inovatie, un semn distinct te poate invia sau te poate conduce catre varf.

PD-L a ramas intiparit pe harta mentala a alegatorului roman ca fiind partidul care a taiat salarii, a supraimpozitat munca si pensiile si a indatorat tara cat pentru cateva generatii. Foarte greu poti sterge aceste informatii din mintea electorului roman. Nu poti incerca altceva decat o noua abordare si o noua repozitionare in mediul politic si implicit in spatiul public. Tocmai asta au incercat cei trei rebeli ai PD-L. Este si normal daca avem in vedere cariera universitara a lui Cristian Preda.

Cum sa inteleaga Ioan Oltean, cel care declara acum cateva zile in presa ca e usor sa faci reforma cand ai in buzunar 30.000 de euro lunar, ce-i acela un concept de marketing politic? Cu alte cuvinte "mai taceti din gura voi astia care aveti ce manca, mai lasati si pe altii sa haleasca din bucata asta de tara".

Nici Berceanu nu a fost departe de aceasta linie trasata de Ioan Oltean, iar Blaga inca mai poarta amprenta celor 10 milioane pe care ginerele sau le-a castigat din constracte cu statul.

Acesti oameni nu stiu altceva decat sa ne spuna ca au muncit in teren, ca au tras pentru partid si au luptat pe metereze. In politica, potrivit domniilor lor, nu este loc de rafinament si inteligenta, ci trebuie sa stii sa sfasii adeversarul, sa ai resursele si putinta de a imparti mai multe galeti si pelerine decat adversarul. Procentele nu se castiga prin incercari subtile de persuadare a alegatorului, ci prin originalitatea pungii de faina si malai aruncate peste gardul taranului sau saracului de la periferie.

Intr-adevar, orice om e nevinovat pana la emiterea unui verdict judecatoresc definitiv si irevocabil. Dar trimiterea in judecata a unui membru de partid nu poate ramane fara urmari in cadrul scorului electoral.

Probabil ca propunerea celor trei nu s-ar fi aplicat prea curand si ar fi ramas sub praful uitarii publice. Insa ar fi dat un semnal al regandirii si revizuriii pozitiei PD-L. Dar vorba zicalei: "cu trei flori nu se face reforma". Dar, poate vine totusi primavara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL Preda Voinescu Macovei, #Blaga Berceanu PDL, #reforma PDL, #consiliu PDL, #reformisti PDL , #alegeri PDL