Cum se imparte puterea in PD-L - Vezi ce planuri au Blaga, Videanu si Udrea

Duminica, 06 Martie 2011, ora 22:31
4091 citiri
Cum se imparte puterea in PD-L - Vezi ce planuri au Blaga, Videanu si Udrea
Foto: stirileprotv.ro

Dupa Consiliul National de Coordonare al PD-L care a avut loc sambata, democrat-liberalii mai au o "batalie" interna de purtat - impartirea puterii in partid.

Desi, oficial, s-au anuntat deja candidatii pentru sefia PD-L, Gandul prezinta ce planuri, au, de fapt, principalii actuali lideri ai formatiunii de la Putere.

Astfel, Vasile Blaga, actualul secretar de general, ar avea, deja, definitivata echipa de primvicepresedinti. Secunzii lui Blaga ar urma sa fie Gheorghe Flutur, eurodeputatul Traian Radu Ungureanu, Liviu Negoita si, desi e anuntat ca si adversar al lui Blaga, presedintele PD-L Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.

Marele absent din lista lui Vasile Blaga este Adriean Videanu, actualul primvicepresedinte dorind deocamdata sa nu-si mai incerce norocul cu un nou mandat. Fostul ministru al Economiei va incerca sa se repozitioneze in functia de sef al Comisiei pentru Strategii, structura nou creata in partid, prin intermediul careia ii va fi garantata in continuare prezenta in Biroul Permanent National.

Finul presedintelui Traian Basescu, primarul Aradului, Gheorghe Falca, a facut un pas inapoi. Desi initial anuntase ca va candida si el pentru sefia partidului, a renuntat sa se mai inscrie in cursa. Cauzele retragerii primarului Aradului din prim-plan tin, conform colegilor sai de partid, atat de problemele sale cu justitia, cat si de slaba sustinere de care se bucura in filialele democrat-liberale.

Retragerea lui Falca are insa implicatii si in planurile ministrului Dezvoltarii, Elena Udrea, cea cu care acesta alcatuia in teritoriu un tandem. Informatiile vehiculate in interiorul PD-L o dau pe Udrea drept candidata la una dintre cele 15 functii de vicepresedinte, ipoteza confirmata de declaratiile de pana acum ale ministrului Dezvoltarii.

Se pare, insa, ca aranjamentele finale vor fi facute tot dupa semnalul de la Cotroceni, de acolo urmand, in primul rand, sa fie stabilita si soarta lui Emil Boc.

Intrarea in joc a actualului sef al PDL-ului ar urma sa-i stranga pe toti cei care s-au delimitat pana acum de tripleta Blaga-Videanu-Berceanu: Cristian Boureanu, Roberta Anastase, Raluca Turcan si Theodor Baconschi. Acesta din urma ar fi purtat negocieri inclusiv cu Vasile Blaga, pentru postul de primvicepresedinte, secretarul general preferandu-l pana la urma pe Traian Radu Ungureanu.

Confruntarea finala va avea loc pe 14 mai.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PDL alegeri presedinte, #Elena Udrea alegeri PDL, #vasile blaga alegeri pdl, #Adriean Videanu alegeri PDL , #alegeri PDL